ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Hoppträning för Angelica Bäck

2012-06-30 21:13:39 / 0 kommentarer ..


Jag skulle rida fram och sånt tills hon kom vid 10. Lissa var riktigt stark och när hon blir det så drar hon verkkligen med mig så jag lyfter i sadeln deet är riktigt störande.. Men jag tryckte och tryckte med benen oh till slut sa jag till henne och då lyssnade hon lite iallafall. Vi gjorde skänkelvikningar och ökningar & minskningar så hon lyssnar på hjälperna. Det gick ganska bra allt gick bra förutom minskningar från ökningarna för hon blev så satans stark.
 
Vi började med att hoppa fram på ett räcke i trav och deet gick ganska bra hoppade runt och fint. Då tänkte jag att det kommer nog bli en bra träning, vi fortsatte och hoppade böjda spår och när vi kom mot kombinationen så hittade vi verkligen inte avståndet och paddocken lutar lite och då blir det ju nerförsbacke så hon bara springer och river.. Det blev verkligen missförstånd,
Vi hoppade en bana och det gick verkligen inte alls bra hon lyssnade inte för fem öre på mig det var som att jag var på jorden och hon i himmeln, ignorerade mig totalt. Blev riktigt förbannad så jag gjorde tvärstopp och sa åt henne för det är omöjligt att hoppa en bana på 1m-110cm om hästen bara sticker och blir lång. Angelica sa att det är nog inte så lätt heller för hon är ganska stor så det är mycket att rida och ja det är det verkligen man får knappt något gratis av henne eller hon hoppar i alla lägen men om jag inte rider rätt så river hon så japp..
 
Men ja det kan inte alltid gå bra eller? Vi har framgångar & motgångar och jag har bara haft henne i 2 år och när hon kom kunde hon inte äns hoppa kombination. Det ändå vi ska träna super mycket på nu det är studs, småhinder, travhoppa och galoppombyten sen är hon stark och då har vi nog kommit vägen men jag har bara 1 år kvar på henne så det är snart slut ett år går riktigt fort gör deet. 
I morgon ska jag åka till Uppsala med min mamma, pappa & syster min syster bor ju där uppe med sin pojkvän så vi ska gå på gröna lund och lite. Ser man någon där på måndag? Jag kommer försöka uppdatera så mycket som jag kan. tyvärr inga bilder om jag inte tar med mammas då min iphone inte kommit ännu. dem är riktigt sega.. åhh vill bara ha den nu, saknar min prinsessa men tyvärr är den död och jag får en helt ny.
 
Nu ska jag kolla på pretty little liars ;)  ha det gött och njut av kvälllen, kolla på när min pappa kör folkrace han är grym funderar på att starta vad tkr ni ?:D

Bil speedway Vetlanda

2012-06-30 20:52:18 / 0 kommentarer ..


Inom folkrace så är det 3 omgångar man kör, alltså tre stycken heat.
Pappa hade verkligen en super bil den här gången han har varit i garaget i cirka 3-4 veckor för att fixa den här.
Tyvärr var inte turen med han, han låg etta i första heatet och så trycker en av hans kompisar in han i en sementklump menar den var verkligen inte liten :o Han hade väldigt tur han kunde lika väl dött, hela bilen är skrot och han kommer inte kunna använda den igen.
 
Uffe är riktigt snäll han ska lägga anbud på två bilar idag som gick super igår & idag så får vi hoppas pappa får sig en bil såfall blir det semesterracet i vimmerby för pappa...
 
Längtar någon till v.28 när det är semesterracet i vimmerby & falsterbo horse show ;) Jag längtar som fan,
http://www.youtube.com/watch?v=rStkItc-IZs&feature=youtu.be
 

snabbinlägg

2012-06-30 12:09:09 / 0 kommentarer ..


har riktigt bråttom nu, jag har precis kommit hem har haft hoppträning det gick väl ganska bra. Hon var väldigt stark red åp tredelat ägg bett men måste nog hoppa på pehlan för hon är verkligen supe stark även om det inte ser ut som det . Jag tänkte skriva om träningen när jag kommer hem run 5. Det kommer även ett inlägg om bil speedwayen från igår när pappa körde.:d

Dagens ridpass

2012-06-28 23:34:09 / 0 kommentarer ..


Jag har varit lite off idag då jag verkligen inte hunnit blogga, först åkte vi till kalmar vid 9 och då övningskörde jag till kalmar gick suveränt jag är ju pappas flicka så har bilarna i blodet :)  Blev inte alls mycker där tyvärr fick inte min flicka något men vi ska spara pengarna till falserbo horse show och där ska jag köpa massor av fina saker :D

Runt 4 tiden drog jag & mamma till stallet, tog in lissan och där stod emelie färdig nästan med oege hennes frieser. Vi skulle rida men hon väntade på mig, vi skrittade ut en liten runda som tog 15min typ perfekt framskrittning enligt mig. Man ska alltid försöka skritta fram utanför paddock/ridhus för det känner bäst iallafall hos mig. Jag skulle ridit ett ordenligt ridpass då det inte gick bra igår men det sket sig vi hoppade lite istället. Hon var super mjuk i kroppen och böjde och gjorde allt jag bad henne om, kändes SUPER! Jag försökte samla henne ordenligt i galoppen som vi försökte med igår men fick ingen framgång och idag fick jag framgång det gjorde hon ganska bra och det kändes bra för den delen med :) 
Jätte nöjd över det så därför fick hon en belöning av att hoppa lite så vi hoppade kombination, enstaka hinder och på båge. Hon hoppade super fint råkade lägga henne för nära på ett hinder så hon rev men det var helt enkelt mitt eget fel att hon rev!
Vad finns det egentligen att säga om dagens ridpass det gick helt enkelt suveränt och hon hoppar super bra med den här sadeln den passar verkligen super på henne och hon kan verkligen hoppa med ryggen utan att hon får ont :D
 
I Morgon ska jag, Mamma, Pappa & becca på bil speedway (folkrace) i vetlanda, pappa ska köra och jag hoppas det går jätte bra för pappa. Hoppas bara inget går sönder på bilen så kommer han lätt att vara med i A-final. Han har bra förare med sig i sina heat men det ska han lätt klara av så duktig han är. Vill ni se film på när han kör? Tänkte ta att filma om ni vill det.

På lördag ska jag hoppträna för angelica alltså en riktig hopptränare det var riktigt länge sen jag gjorde det.
Ska bli super kul och ska se vad hon tycker om min prinsessa, nej nu ska jag kolla på pretty little lairs jag är helt besatt av den serien håller med Carro till hundra den är super bra kan inte sluta kolla jag har kollat på serien sen klockan 7 i kväll tills nu för jag skulle bara ta en dusch.
Jag ska sedan sova ni får ha det så bra ska försöka blogga från mammas mobil i morgon men det kanske inte blir så lätt. ska iallfall filma men om jag inte bloggar i morgon så lär ni få höra av mig på lördag efter hoppträningen. Vi åker i morgon vid 2 så har sovmorgon till 12 sedan kommer vi hem runt 1-2 på natten och då ska jag bara sova. Ha det så bra :)

Mot Kalmar

2012-06-28 09:02:46 / 0 kommentarer ..


Nu ska jag, Mamma, Pappa & Sophie åka till kalmar, vi gå kolla lite på ica, hööks & cheval måste verkligen ha nya stigläder för dem gamla har pajjat totalt :)
Hinner verkligen inte blogga nu, men när jag kommer hem ska jag rida lissan. Hade tänkt att hon skulle gå ett lugnt pass i skogen men nope om hon inte gick bra igår så ska hon få ett dressyrpass så jag får igenom henne ordentligt annard förtjänar hon inte skogen..

Ha det så bra sålänge...

dressyrträning för Camilla

2012-06-27 19:59:30 / 0 kommentarer ..


Hon har sovit ute inatt ju, men jag åkte till camilla och hon var framåt och bra go. Det var det sämsta passet på henne, sjukt sur och ville inte som jag ville. Idag gjorde vi något som vi inte gjort innan vi bärde upp hennes bakben ordenligt så hon gick super sagta. Häftig känsla faktiskt, men japp det gick ju inte bra, hon släppte inte igenom som jag ville :(  Nu vill jag inte prata mer om det, det var verkligen super dåligt ridet av mig och super dåligt av lissa så vi kämpar vidare och lägger deta bakom oss.

jag ska bara ta det lugnt nu, ska duscha och mysa ner mig i sängen och kolla pretty little lairs kolla om det är bra. Såg på carros blogg att hon nöter det så det verkar bra :D
Åhh såg också att dem hoppat terräng så det vill jag också göra, ska ta tag och göra det någon dag ;) 

Stallet

2012-06-27 14:32:15 / 0 kommentarer ..


Har precis kommit hem, har fikat med becca ;) ska vila lite nu sedan upp till stallet för att göra i ordning lissa inför Camilla träningen, det åksar och blixtrar här i svalliden.. Vilket väder! Vi hade iallafall tur med vädret när vi var i stan!
Hörs efter Camilla träningen :)

natti natti

2012-06-26 23:51:39 / 0 kommentarer ..


nu ska lilla jag sova ska upp tidigt, ska vara inne vid stan vid halv 12, Hoppas becca kan komma in runt halv 1 för jag vill faktiskt fika det var ett väldigt bra tag sen jag fikade sist, kan behövas nu känner jag!
Taggar inför fredag för då drar jag mot vetlanda med pappa, mamma och becca för pappa ska köra folkrace hoppas det går bättre den här gången och att drivaxlarna inte pajjar. Han kom ju till A-final sist men kunde inte köra p.g.a att han drivaxlar på bilen pajjade :) han förtjänar att vinna för så mycket jobb han lagt på bilen nu.. det är inte en billig sport, våran familj har valt helt fel sporter dem dyraste typ .. haha :)
nu ska jag sova natti, i morgon är det dressyrträning för bästa Camilla :D

dagens ridtur

2012-06-26 19:02:24 / 0 kommentarer ..


vad finns det att säga, jag lindade runt om och hade boots fram då det kom en liten regn skur så hade jag sadelskyddet på när jag red men under tiden vi red så blev det inget regn. Jag red ut med becca hon ändrade sitt schema lite, lissa var riktigt framåt idag hon stod och studsade och stegrade innan vi red i väg. helt sjukt!

Jag säger bara en sak den här sadeln gör så hennes bogar blir fria och hon kan ta ut sina steg mycket mer, hon gjorde så jag knappt kunde rida lätt på hennes ökade. Jag har inte börjat sitta ner i sadeln i traven än då det är riktigt svårt i en sprillans ny sadel och att hon ska få vänja sig lite vid sadeln också så den inte ligger och nöter i början. Den här ridturen kunde inte gått bättre hon gick super fint verkligen, hoppas att hon kan gå lika fint i morgon när vi ska åka till grönskog och träna för Camilla det skullle vara riktigt roligt, i morgon lär jag nog få lära mig sitta ner i sadeln för det kommer camilla säga.

Tänkte att jag ska lägga upp en bloppis fast det är angående sadlarna bara,  så får ni veta lite om dem.
Ska även nu fixa mig lite sedan ska jag till sophie och ha lite mys med henne det var riktigt länge sen jag var med henne så det är dags nu.

På torsdad bär det av mot kalmar för vi ska shoppa lite saker till hästen ska även beställa en martingal med platta dem är redigt snygga även att hon inte behöver det med platta så om jag ramlar av så behöver hon inte snubbla in sig i tyglarna så det är en fördel och dem är inte så fyra heller. Ska tjata mig på ett pannband också med 2 rader med stora stenar ett sånt som emeline har det har jag alltid velat ha och nu är det dags att skaffa sig det:D
Under falsterbo ska jag köpa veredus gel det är lätt värt pengarna, okej jag ska inte betala men det ska mamma men kommer faktiskt betala liten del av dom när jag har sommarjobbat.  :)

hare göttt :)

ta tag i mitt liv nu

2012-06-26 13:45:33 / 0 kommentarer ..


Det är sommarlov, vi har haft sjukt dåligt väder men idag har vi molningt och lite sol ibland. Jag nöjjer mig med det sålänge, men jag måste verkligen börja ta tag i mitt liv jag är uppe halva nätterna och sover fram till 12-1 och sedan sätte rmig vid tven och kollar på film :) haha drar jämt till stallet runt 4 tiden men det är ganska bra ändå för hon måste få vara ute i hagen så mycket som möjligt.

Idag ska jag bara rida ut i skogen och mjukgöra henne, inte kräva så mycket då hon nog är ganska trött i kroppen än. Ska göra lite skänkelvikningar och öpnna och sluta i skogen och lite ökad trav. Kommer nog rida ut själv och det ska faktiskt bli intressant om hon kommer hålla på och stegra med mig igen  ;)

Men nu tycker jag att ni kan svara på min fråga om ponnyerna jag haft vem skulle ni vilja ha av dem? ser ni skillnad på lissa?;)

ponnyer jag provred innan Lissa

2012-06-25 18:24:44 / 0 kommentarer ..


Jag tänkte skriva & visa bild vilka d-ponnyer jag provred innan vi bestämde oss för lissa och varför vi inte köpte just dem ponnyerna.
OBS: kommer inte ta dem i ordning för det kommer jag inte ihåg:)

Först fram är ingen mindre än Munsboro Paulo han är en valack som var född 2002, han var en fux och var väldigt härligt han var maxad D-ponny. Jag kommer ihåg att han var väldigt stor att stå bredvid pappa trodde det var en häst för det såg inte ut som det. både jag & min syster red han men hon skötte dressyren och där var han ganska fin lite tjafsig men ändå fin, jag hoppade han och han hoppade verkligen som en gud hennes tränare var där och kollade också. Han hoppade ganska stort då jag bara hade haft lilla select och zassa så var han enorm. Tyvärr så ville inte min syster ha han har jag för mig, men jag ville absolut ha han vi fick med en transport i priset och det var ju toppen. Han var super jag älskade han och har även idag kontakt med ägaren, så blev inget köp med han. Den sommaren så dog han i hagen han halkade och någon sena gick av tyvärr. R.I.P fina munsboro paulo.


Sen så var det Alexander en valack född 1999 och var en charmör, han var riktigt snygg och har ett glosöga som jag tycker är as snyggt ;)  han var inte alls bra på dressyr och kunde inte grunderna eller något, så det var riktigt tråkigt så gick ju inte arbeta i form eller något liknande. Han hoppade super duper bra, jätte luftigt och jätte snyggt, jag kunde knappt sitta kvar. han lyfte ordentligt på benen och massa. Så då blev det inget köp av honom heller för kände att jag ville ha en häst som kunde arbeta i form och lite så iallafall om hästen var över 8 :)
 
Sen Zuch a good lady som jag hade som foderponny hon var ett sto född 2003 och färgen brun, hon kunde ju inte något när hon kom lite arbeta i form och skänkelvikningar och sånt där. Jag var helt kär i henne jag hopptränade mycket med henne för anette tukk och hon sa att det var en toppen ponny och att hon skulle komma långt inom hoppningen och det tror jag verkligen att hon skulle, jag tävlade upp till 1 meter på henne men tränade msv banor, det var verkligen den rätta ponnyn för mig ;)  hon fick en väldigt stor plats i mitt hjärta. Tyvärr begärde dem alldeles för mycket pengar för henne som inte hon var värd, eller hon är värd alla pengar i världen men om man ser det på ett annat sätt hennes utbildningsnivå. så mamma & pappa ville inte köpa henne så det blev att hon åkte hem igen :(  nu är hon hos en dressyrryttare lite synd men japp..
 
Sen då Lissinard Lady Gaga ett sto född 2005 som är mörkbrunskäck, hon såg trevlig och fin ut på annonsen så när vi ändå var nere i skåne hos mina kusiner så passade vi på att åka förbi och provrida. När vi kommer så står hon i en hage och jag menar verkligen att hon såg hemsk ut, men japp det var bara att se det på den positiva biten. vi tog in och fixade henne och hon var verkligen bakrädd och rädd för allt. Hon började rida och hon såg ganska trevlig ut i skritten och traven men lite vinglig då hon var bara riden 1 månad. i galoppen var det hemskt hon korsade hela tiden det var hemskt man kunde knappt sitta ner och hon sparkade bakut med och ville få av mig ;) haha . Men sen när vi skulle hoppa så ramlade man nästan in i hindrena så det var bara nej till mamma. Jag & min syster sitter i bilen och säger vi letar vidare henne vill vi inte ha men nope mamma sa att det är hon ni får för mamma tyckte så synd om henne och hon var ju så söt så henne fick vi. Hon landade i fagereke 21 juli 2010 och hade bajs på benen & svansen och allt så det första jag gjorde utan att känna hästen det var att duscha henne för hon så jätte äcklig ut.
Men idag så ångrar jag inte att vi köpte henne för nu är hon perfekt plus att jag vet att jag har gjort ett jätte bra jobb med henne :D

och bild från nu

Så vad tycker ni om förändringen?
vad tycker ni om alla ponnys?
roligt att veta vad ni tycker
vem skulle ni valt?

fint väder vi har i sverige

2012-06-25 12:31:17 / 0 kommentarer ..


Tycker inte ni har vi har så fint väder i sverige? det ska vara sommar ju :o jaja, det är bara vara glad, men iallafall.
Imorse tog vetrinären blodprov på lissa och hon sa att hon inte har botolism(stavning) eller borelia, så hon tog inte mot det så hon tog bara blodprov och ska se om hon har något virus i kroppen. på onsdag får vi svar.
Jag ska snart fixa mig lite för ska in till stan sedan ska jag upp till lissa, hon ska bara vila idag det kan hon faktiskt behöva efter dem här dagarna. Idag ska jag bara pussa på henne och mysa och pyssla om henne, i morgon ska jag ta en tur i skogen tror jag för ska på dressyrträning på onsdag och efter det lär både jag & hästen vara riktigt trötta :o men japp, nu ska magen bort från lisssa och magen på mig också så nu ska vi köra hårdträning vi har ju en beach att se fram emot eller blir det äns någon?

Va vill ni läsa om? tyvärr kan ni inte få nya bilder då jag inte har någon mobil och kameran är paj... 
ha det bra hörs senare :D

full rulle

2012-06-24 20:55:13 / 0 kommentarer ..


har haft full rulle idag, mamma kom ner till mig och sa att klockan var 2 när jag sov. så fick röra på mig och bara gå upp och äta mat, men jag har inte sovit ut på ett par dagar så jag kunde förtjäna det :)

Jag åkte upp till stallet runt 4 tiden då var det att ta in hästen för att skritta ut med emelie, becca & ebba. Hon var riktigt pigg och framåt jag själv trodde att hon skulle vara trött men nope hon hade as mycket energi att göra av med, det började verkligen spöregna när vi hade 10 minuter hem sen och japp blöta blev vi. Men klagade gjorde ingen för det var faktiskt ganska skönt att rida i regn, jag red barbacka då jag brukar göra det när jag bara skrittar så slipper hon ha sadeln på sig. det kan nog vara skönt för hästarna att slippa sadeln ibland.

Jag har precis varit på donken med becca och sedan gick vi och träffade eken, alicia och basse har inte träffat dem på ett bra tag så det var riktigt trevligt. Första gången det verkligen händer något ovanligt på donken det var någon som i personalen som råkade spilla kaffe på kunden så bilen blev helt kladdig så han pappan var inte glad precis skrek och var super sur. Men kan faktiskt förstå han inte så kul att få kaffe i bilen plus att det är ganska varmt!

Nu ska jag och becca ladda hem någon bra film och sedan kolla på den ska nog sova tidigt idag, jag kommer ju inte kunna blogga på dagarna om jag inte sitter vid datan då jag inte har min iphone och inte lätt att ta bilder så har bildkris den här veckan. Men när det väl är fint väder är hemma så ska jag faktiskt piffa upp lissa och ta fina sommarbilder med henne :D

Vet ni någon bra film?
här är en bild från vetlanda :D när vi var ute och skrittade på kvällen :d

D-ponny vacker eller vad ?

2012-06-23 21:10:54 / 1 kommentarer ..


kollade runt lite på hastnet.se på d-ponnyer, såg den här ursnygga valacken det är allround super trevliga steg och hoppar sjukt trevligt ;)  tror det kommer bli en super ponny vad tycker ni ?
 

Hemma från meetinget

2012-06-23 19:18:23 / 0 kommentarer ..


Åhh så skönt nu är jag äntligen hemma i oskarshamn på dejegatan, har saknat min katt sjukt mycket. Jag har verkligen haft det super bra i vetlanda, det har inte riktigt gått så bra för mig kanske. Inte haft turen med mig inom något, vädret sög igår & idag sedan min mobil och klasserna.

När vi kom till vetlanda i torsdags runt 13.00 så fixade vi boxarna och ställde in hästarna, för skulle jag stått i ett stall som hette typ myresjö men bytte till elp för det var så äckligt & mörk och hon skulle inte kunna titta ut om hon stod i myresjö så vi bytte till elp där becca och dem skulle stå. Så hon fick sova sjukt bra!

LB:
hmm vad ska jag säga, i torsdags hoppade jag bara en klass eller det fanns bara en.
hon var sjukt fin när jag red bra bra tempo och lydighet och allt satt på plats. Hon hoppade fram riktigt bra, hoppade fram först på ett kryss och sedan på ett räcke och det märktes fort att sadeln gjorde nytta sedan hoppade jag oxern typ 3 gånger, gud vad hon lyfte på benen :o aldrig kännt den känslan innan på henne! Sadeln är bäst!..
Gick in på banan och hon hade sjukt bra tryck i galoppen mot första hindret, men vad gör hon? hon lyfter inte på benen och fick med sig en bom då var jag riktigt arg för det är inte äns högt för henne! Så fortsatte och hon tittade as mycket på hindrena och ville typ inte hoppa.. hon var inte säg själv när jag gick in på banan vet ej vad det är med henne.. Blev riktigt besviken på henne och slutade 12 fel och blev 9 av 18 tror jag det var, så bra det var med sånt men vafan hon rev 3 gånger åhh suur assså !

Sedan på kvällen gick jag och becca runt och kollade runt på alla olika ponnier och hästar ;) riktigt fina hästar & ponnier finns det ju!
på fredagen hoppade jag bara en LA fanns inte mer :(

LA:

hon kändes super på framhoppningen och jag bara om jag rider väl så går det sjukt bra :D
Jag gick in och red lite sjukt fin verkligen kommer mot första hindret och hon hoppade klockrent verkligen :)  Kommer mot tvåan och många har vägrat ut sig där så la till spöet och hoppade super, tredje hindret så hoppade hon av lite för sent så blev ett pet men det gör inget. Kommer mot kombinationen som var tätt inpå och hon vägrar! ASSÅ VÄGRAR!! skojja arg jag bli, hon vägrar aldriig, så rider runt och tar lång fin väg mot och har massa ben och lägger till spöet och ja hon vägrar så jag rider ut och blev så förbannad på henne... så ställde bara in henne i boxen så fick hon stå där och skämmas!!

Nu tror ni att jag är jätte dum, men hon vägrar verkligen aldrig om hon nu inte är skadad eller något är riktigt fel. men jag har gjort en utvärdering och dem hindrena hon hoppade dem här dagarna har varit super fina. men japp vi ska ta blodprov på henne och kolla om hon har botolism(stavning) eller borelia(stavning) det är om hon har något om en fästing! Japp vi ska försöka kolla om hon är sjuk eller något. Ska även träna för Camilla på Onsdag kl: 17.30 det blir lite dressyr, första dressyrträningen i hoppsadeln. Sedan ska vi försöka bestämma dag & tid för att angelica ska komma till dit jag står med lissa så ska vi hoppträna lite så får vi se hur hon beteer sig då.
Får hoppas på det bästa!

Shit nu blev jag trött efter att skriva detta, så nu ska jag bara lägga mig i soffan och kolla på tv ;) chill!
I morgon ska lissa skrittas. tyvärr inga filmer då min mobil dog och mamma filmade inte för ubbe filmas på deras filmkamera :) men inget att se iallafall..
 

Döda mig

2012-06-21 19:37:42 / 1 kommentarer ..


Jag kommer inte kunna uppdatera nu förräns lördag kväll få jag kommer hem från vetlanda! Vill bara dö, tappade min mobil i toaletten så nu är den död! 
Hästen och jag var inte med varandra idag 12 fel vet inte vad som hände!
 
Hörs på lördag:(

underbar känsla

2012-06-20 15:31:58 / 0 kommentarer ..


nu har jag verkligen förstått mig på min älskade ponny, hon har varit jätte hängig med frambenen glömt att lyfta och massa, Stegrat med mig när jag ridit och ibland innan hindrena, jag har självklart trott att det varit en olydnad så jag har ju liksom bankat på henne så hon går framåt..
Igår fick jag reda på hela sanningen om min Lissa, min hoppsadel har legat dåligt på henne den har åkt fram under ridpassen på bogbladen och det har gjort att hon inte kunnat röra sig som hon vill det har blivit kortare steg, hon kan inte lyfta ordentligt på benen över hindrena för det gör ont och det slutar med att hon stegrar!

Under dem här månaderna har hon verkligen stått ut med att göra som jag vill utan att jag fattat att det gör ont på henne, synd att man inte kan prata med henne för då skulle man ju fattat direkt. Men äntligen vet jag varför jag jämt har rivit massa och sånt, så nu har hon en ny fin sadel & jag nya fina tretorn falsterbo :) 

Har packat massa i stallet och jag har ridit ut och det gick ganska bra inte jätte bra men inte jätte dåligt heller. Vi travade ganska mycket, nu ska jag vila lite sedan ska jag till stallet igen och då ska jag putsa min sadel och tränsen och benskydden och sedan ska hästen skos om på två fötter och sedan ska jag duscha henne. Blir en lång mysig kväll som igår, har varit i stallet varje dag nu hehe. Bor typ hos becca just nu, love it! Älskar verkligen att vara nära lissa hela tiden det är en sån skön känsla hon bringar lycka..
Ska packa alla mina saker jag ska ha med mig till vetlanda, ohh så kul detta ska bli. Det är även fest på fredag det är ju trotsallt midsommar!

Torsdag: hoppar en klass fanns ingen mer ;( så en LB blir det.
Fredag: hoppar jag också bara en klass då det börjar på LA så en LA på fredagen
Lördagen; åker vi hem men det kanske blir en LA där med? vem vet det beror på hur hon varit på dem andra klasserna och hur hon reagerear med en ny sadel.
 
Några bilder som är tagna igår när vi var i hagen och mös med pollarna, sedan en bild från idag när hon har nya sadeln på sig :D

sadelprovning

2012-06-19 15:05:21 / 1 kommentarer ..


hon tjejen kom jag tror hon hette malin, hon var ganska ung och verkade erfaren. Hon började med att mäta lite på lissa och känna och sånt. Sen prövade hon min hoppsadel och sa att den låg inte jätte bra men den låg heller inte jätte dåligt, så vi sa att vi prövar ut en hoppsadel idag. Sedan skulle vi pröva våran dressyrsadel en Rüsli och då sa hon att den låg fruktansvärts dåligt så det var bara att utesluta den. Den sadlen som har lärt mig rida i en dressyrsadel kommer sakna den , den var ju så skön att rida i :) LOVE IT!

vi hade fyra sadlar jag skulle rida i, den ena var en prestige som jag sa den ska jag ha lissa! Vi red i alla sadlarna utom en och det var bara en av dem som hon hoppade super bra med verkligen GENOM ryggen! Och det var inte mindre än MIN älskade prestige som nu jag äger, kommer inviga den på tävlingen i vetlanda kommer inte gå ut med hur mkt det kostade men den var sprillans ny och det är mycket pengar i den!

Jag säger bara en sak JAG ÄLSKAR MINA FÖRÄLDRAR TACK FÖR EN SUPER FIN SADEL! vi kommer att pröva ut en dressyrsadel till höst men det är inte säkert då vi bara har ett år kvar ;)

Nu ska jag träffa becca vi ska på en helig träff hehe ;) 

bild ;)


Sadlar

2012-06-19 14:23:42 / 0 kommentarer ..


Har två sadlar jag ska sälja!

Rüsli dressyrsadel mörkbrun välskött cirka 4 år gammal
Pris ide: 15 000kr

Hoppsadel pessoa amo svart , välskött cirka 4 år gammal!
Pris ide: cirka 10 000

Båda är super fina och välskötta, jag älskar båda två! Dem ger sånt bra grepp!
Bilder kommer!
Vad tror ni jag har köpt för sadel nu? Kommer ut runt 4:)

Mot stallet

2012-06-19 08:15:38 / 0 kommentarer ..


Nu ska jag byta om sedan blir det stallet för sadelprovning :)

blandade bilder

2012-06-18 17:41:43 / 0 kommentarer ..


nu har jag äntligen hamnat vid min data igen, det känns sjukt bra! så nu kommer bilder och ska försöka lägga in filmer från ihopsläppet men tyvärr suger filmerna så kanske kommer upp någon annan dag då jag ska kolla film. Här får ni en bild på hennes box också! Hon har brunstat över hela svansen och benen ökkk... varför har man ett sto ? det är ju frågan ..

Jag hopptränade idag eller jag & becca hoppade lite för hennes föräldrar, hon var ganska fin i början lite seg och ville inte lyfta benen hoppade bana på 115 oh då blev hon för tung och drog ner 3 hinder.. blev sur efter ett tag och hoppade av och bara gick in hade inte tålamodet med mig när hon verkligen inte gjorde som jag ville!! Men japp dem fick upp mig igen och då hoppade jag bana på cirka 110cm coh då jävlar lyfta hon på benen så kanske hjälper att bli arg på henne ibland när hon verkligen inte lyssnar! Hon måste ju faktiskt lära sig att man ska lyfta på benen!!

Nu till det roliga, jag har ju klagat ganska länge att mina sadlar inte ligger på henne så i morgon kl.09.00 så kommer en till stallet och ska pröva om sadlarna ligger om dem inte gör det så har hon med 60 stycken sadlar. Även john whitaker sadlar och prestige som jag vill ha! Får hoppas att hon har några fina sadlar som passar och även att whitaker & prestigen passar och att dem är sköna. men jag vet redan att prestige är skön för har ridit i en sådan innan!:)

Nu ska jag fortsätta äta och sedan blir det att kolla på ``A walk to remember``, härlig film verkar det som. älskar kärleksfilmer (a) 

ha det så bra så uppdaterar jag mera sedan ;)  puss!


Nytt stall,ihopsläpp & ny bästa vän

2012-06-17 23:44:03 / 0 kommentarer ..


Ja vart ska jag börja, vi har flyttat till min kompis Rebecca sandvall!
Ihopsläppet gick super bra, jag hade benskydd och boots runt om. Kände attdet kunde behövas för hon är ju så kaxig av sig! 
Lissa sparkade emelies frieser oege, stackarn! Han haltade så det var ju inte bra! 
Men hon klarade sig utmärkt!

Lissa fick en ny bästa vän, deras Shettis cherie. När vi skulle ta in Lissa, oege, krissen så sa jag tänkt om cherie smiter under, dem bara nej det brukar hon inte! Då kollar jag mot huset ocH då kommer hon gnäggandes! Hon hade nog saknat lissan!:)

I morgon lovar jag er bildbomb! Ska hoppträna i morgon med :) kanske kommer bilder!

RÖSTA PÅ MIG I TÄVLINGEN

2012-06-16 22:59:07 / 0 kommentarer ..


JAG ÄR MED OCH TÄVLAR OM EN OUTFIT VÄRDE 3.000 KR ! GÅ IN OCH RÖSTA PÅ MIG & LISSINARD LADY GAGA!

http://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/2473/1e636cf8a6a49950cf8baf935c4f4dd8e606c93d/


Ipad

2012-06-16 21:14:43 / 0 kommentarer ..


Sitter just nu och kollar på något tv program, jag ångrar att jag åkte hem från Karlskrona det var så härligt! Vara med dem som betyder mest det är helt underbart:)
Har varit och hälsat på lissa , sjukt smutsig var hon. Min syster red faktiskt idag hon hade ridit dressyr och hoppat ett enstaka hinder på cirka 70-80 cm! Min syster tycker att jag har gjort ett bra jobb med henne, det är riktigt kul att höra!

Jag sitter och väntar på becca, hon ska sova här hihi! Vi ska ju flytta lissa i morgon, hon kommer att stå hos Sandvall! På torsdag åker vi till Vetlanda för att tävla meeting:) åker tillsammans med familjen Sandvall!

Påväg hem

2012-06-16 15:16:53 / 0 kommentarer ..


Sitter nu i bussen påväg hem till Oskarshamn, jag har haft en awesome kväll som jag aldrig kommer glömma! Mina kompisar gjorde min skolavslutning till en av dem bästa på länge!

Vi ska sitta i buss i cirka 4 timmar och det är sjukt drygt! Blir så förbannad dem har ingen jävla ventilation på bussfan!
Det är fan ett måste när det är såhär varmt ute och när folk åker såhär långt!
När jag kommer hem så ska jag lägga in bilderna på datan sedan in på bloggen:) det är najjs!
Ska upp till min lilla älskling och hälsa på henne! I morgon blir detföe mot ängsgården och det nya teamet! Jag & sandvall forever stallkompisar! Vi har att det sen vi var små:)

Saknar redan Karlskrona<3!

Fest

2012-06-15 19:09:36 / 0 kommentarer ..


Nu fest med brudarna!

Skolavslutning

2012-06-15 13:12:31 / 0 kommentarer ..


Hmm konstigt den nya blogg.se har blivit, nu dricker vi lite chill :) ska snart till kyrkan sedan blir det feting fest:))
Jag kan inte logga in på appen och lägga upp bilder :/ men nu kan jag göra det gick in på internet :)
Vad tycker ni om dagens klädsel!
Tyvärr går det ej ladda upp bild kolla min fb Mathilda svensson

Slutar 1:an det är magiskt, hehe!

Dålig uppdatering

2012-06-14 15:22:10 / 0 kommentarer ..


Men det kommer det vara idag,imorgon och på lördag!
Just nu städar jag hela rummet då det är städsyn i morgon och sedan ska vi ha filmkväll. Sen i morgon så är det äntligen SKOLAVSLUTNING!:))) sommarlov gud så skönt!
Sedan blir set fest och umgås med kompisar, på lördag lär jag må som jag förtjänar så blir slapp dag och kolla film ska upp till lissan och ut och röra lite på henne:))
På söndag blir det flytt hela dagen:) team ängsgården!:)
Ha det gött nu under skolavslutningen :)
Bild kommer hur jag ser ut i morgon:)


Muums

2012-06-13 14:03:05 / 0 kommentarer ..


Gud så fina vi var efter gymkhanan, hmm verkligen!! Men vafan jag & Becca vann ja ni vet team ängsgården börjar leverera sjukt bra just nu!

Vi hade en friser vid namn geisha hon är sjukt vacker utan henne så skulle vi inte vunnit :)

Har glömt att prata med Sophie som rider Lissa, ska göra det ikväll så kommer uppdatering! Nu har jag slutat med sitter och pluggar matte har ett kapitel kvar som jag gör i morgon sedan ska vi väg och sola lite:) är blek som mjöl alltså xdd


Gymkhana

2012-06-13 08:56:07 / 0 kommentarer ..


Vi har precis borstat hästarna, sista gången vi är i stallet den här terminen!
Vi ska ha Gymkhana och det ska bli skit kul, vi kommer ha hästarna classe och wilgot.
Tror även classe är till salu:)


Överraskning

2012-06-13 08:50:08 / 0 kommentarer ..


Min kompis sofie fyller 17 år idag och vi ska åka till Växjö. Hon sitter med ögonbindel och vet inte vart vi ska eller vad vi ska göra.

Grattis älskling!
Detta var gårdagen


Lissinard Lady Gaga

2012-06-12 11:49:41 / 1 kommentarer ..


som ni vet vill jag inte sälja henne även att jag skulle tjäna på att göra det så jag kan köpa en storhäst men då hon betyder grymt mycket för mig så skulle jag inte klara av att göra det .. jag vet hur jobbigt och ledsen jag var när vi sålde select och när zassa åkte ifrån mig.. jag vill inte vara så ledsen igen:/

så därför ska jag hitta en flicka / pojke som tävlar runt reg LB & LA som kan fortsätta utbilda henne och visa fram hennes kapacitet. den här flickan / pojken ska dela sjukt mycket kärlek med lissa leka med henne i ridhuset och bara busa till det i skogen någon gång i veckan för det älskar lissa. den första veckan så vill jag nog inte att dem rider henne dem ska leka med henne i ridhuset och bli bästa vänner och det är viktigt för lissa för hon måste se att hon kan lita på personen. självklart kommer nog lissa undra vart jag är då jag är hos henne dag/natt när vi är på ingelstad.
Sedan ska hon rida ut mycket och utbildas inom dressyr där man också kan tävla lite så hon får lite resultat inom det oh ja hon skulle vara en super bra ponny inom fälttävlan men tyvärr vill mamma inte riskera lissas liv och det vill inte jag heller. så ingen fättävlans ponny detta men träna är okej på lite lägre höjder för jag hoppar terräng hinder med henn nu också.
och det hon brinner för hoppningen det gäller att samla vinster då hon har en super tid på varje grundomgång så tror jag hon skulle pasa perfekt för A:1A som vinnaren blir i gruden.

Den hät ponnyn är en grym omhoppningponny som svänger på 5 öre om du har sidorna med dig du måste verkligen rida. DEN HÄR UNDERBARA PONNYN VÄGRAR ALDRIG! och då menar jag verkligen aldrig.. om hon vägrar då mår hon inte bra för även hur fel du lägger henne på ett hinder så hoppar hon:)

Självklart skulle jag vilja låna ut henne nu för ha storhäst men jag är ju inte klar med henne än, jag känner att jag har mer en än ett år kvar som jag får tävla henne och det känns underbart jag vill bara att vi ska ha hela livet kvar. men som sagt hon är min ägodel som jag aldrig säljer.

nu ska jag kolla på john tucker must die vi höres :D

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Påväg

2012-06-12 11:10:48 / 0 kommentarer ..


Just nu sitter jag och väntar på min mormor & morfar som ska köra mig till bussen som går 11:40 , vet vad jag ska skriva om när jag sitter på bussen det kommer handla om att när jag ska hyra ut Lissa och vad jag har för krav!:)

Sitter och kollar på Björn bröderna den är så ledsam men jag älskar verkligen filmen :)
Blev det något med frågestund?

Jag börjar skriva om lissa när jag sitter på bussen :)
Ha det gött så länge och såhär ser jag ut idag!


Dressyr/hopp

2012-06-12 10:17:49 / 0 kommentarer ..


Red dressyr i hoppsadeln hon var ganska stel och var super sur så för att hon skulle bli mjuk så hoppade jag några språng och blev super fin och mjuk :) så verkligen lyckad dag!:)


1 år & 11 månader

2012-06-11 23:29:23 / 0 kommentarer ..


har jag sovit i 1år och 11månader? shiit, jag kommer ihåg som om det var igår vi köpte lissa så ruggigt ful och äcklig. Just nu är hon världens finaste och vad hon har förändrats på dem här ``2åren`` shiit!

Det känns absolut inte som samma häst, jag har gjort ett bra jobb förlåt att jag skryter men det har jag tack till min tränare som hjälpt mig att göra henne såhär grymt fin.

Det känns som om min första tävling var i lördags hoppade 50-60 och blev nollade i 60 men 4 fel i 50 och lissa kunde inte äns hoppa hon gick över hinrena typ. shit jag tror jag lever i en fantasi värld. jag har nog itne förstått förräns nu att hon är grymt fin och att hon verkligen vill göra allt bra. jag kan säga att hon ställer upp i alla lägen.

den 21 juli 2012 har jag ägt henne i 2 år och hon har endast vägrat med mig 4gånger, fattar ni 4 gånger!!? det är ett mirakel med den här ponnyn. ni tror jag säkert ljuger men det är så hon vägrar bara om det är något som är fel annars hoppar hon även hur fel hon kommer på ett hinder även om det är 110cm högt och hon kommer så sjukt fel så hoppar hon riskerar att gå omkull än vägrar.. I'm happy gril!!


Men en sak om ni har märkt har min header bara försvunnit sådär.. hmm vad kan vara fel jag sitter och försöker få till det men inte så lätt.. någon som är bra med sånt här.. tänkte fråga en kompis om hon kan göra detta gratis men det är nog tveksamt någon som kan hjälpa mig gratis ?

Det är bara mejla mig eller skriva en kommentar. länkar er självklart, eller vad ni nu vill att jag ska göra.
då det ingen är som har skrivit några frågor på frågestuden så la jag ner det då ni kanske vet allt ?!
hmm tänkte om det är så att ni vill ha en frågestund så svarar jag i ett videoinlägg om det låter mer intressant, vet ju dock hur många som läser min blogg då jag ser det på statistiken men kan ni inte slänga in en kommentar när ni väl är här innne? hmm inte så svårt brukar själv kommentera andras bloggar :D

Nu ska jag ta och sova ska upp runt 10 tiden i morgon då min buss till växjö går 11:40 hmm dryg resa har jag framför mig men om ni säger något ni vill läsa om så kan jag ju skriva det när jag sitter på bussen eller hur? älskar att skriva det är nog en av grejjerna jag tkr om :)  hehe även att svenskan i skolan inte är så kul men när jag väl får skriva om det jag själv vill så kan jag sitta och skriva hela mina dagar !

hmm måste nog verkligen sova nu men ni babes?  kolla in min tävlingskompis blogg: Baraacarro.blogg.se

filmen

2012-06-11 12:48:12 / 0 kommentarer ..


http://www.youtube.com/watch?v=e5bl3qrPBBo&feature=youtu.be

Nyvaknen

2012-06-11 10:43:26 / 0 kommentarer ..


Jag har precis vaknat och just nu sitter jag och äter frulle, tittar på "brudens bäste man" en film som gick i gårkväll:)
När jag har ätit har jag riktigt bråttom då ska jag duscha och sedan fixa mig. Min morfar kommer runt 1 för att köra mig till stan, ska kolla efter avslutningskor och sedan gå till ett hemligtställe sedan drar jag vidare om Oscars där jag ska lyssna på information ska träffa Ida & Matilda där :)
Ikväll blir det lite dressyr för lissas del och färgning av mitt hår:)
Ha det så bra sålänge :)


varför jag bloggar och lite om mig själv :* Natttti

2012-06-10 23:55:10 / 0 kommentarer ..


Jag tänkte berätta varför jag just bloggar och vad jag är för sorts person vem jag är helt enkelt!

varför jag bloggar?
Hmm för 2-3 år sedan så såg jag att många av mina kompisar bloggade och jag ville vara som alla andra så jag och min kompis Sophie startade en blogg teamfagereke. Men det blev så att vi verken hade tid för bloggen och att det kändes som ingen läste våran blogg ingen frågade något så det blev trist..
Jag valde nu iår att starta en helt egen blogg om bara mig & min d-ponny som jag gjorde, jag vill liksom dela med mig av min fina d-ponny om hennes utveckling och hur vi kämpar oss mot vårat mål och hur vi kämpar oss igenom vad alla sagt om Lissa.
Tyvärr skulle jag startat en egen blogg när jag fick henne och så fick ni se utvecklingen från första början och se den nu, men då jag inte startade en blogg så kommer jag göra ett inlägg med massa bilder och lite text då bilder säger mer än 1000 ord.
Jag älskar att få veta vad folk tycker om mig & min häst vad jag ska träna mer på och komplimanger, jag tar åt mig mycket om vad andra säger om mina hästar då det kan vara bra att ha med sig i livet. Tar dock inte med mig dumma kommentarer om att te.x att din häst kommer aldrig kunna hoppa eller något ,d en kommer kunna hoppa en LD .. Men hmm jag vet att allt går bara man vill och det vet jag att många andra vet också.
Jag har många gånger i mitt liv haft en halv bra häst, vi har aldrig haft den ekonomin då man kan köpa en häst för 150 tusen mina hästar har alltid kostat mellan 20-40 000, och jag nöjjer mig med det för jag rider mig till våran framgång. När jag säljer lissa kanske hon kostar 150 000 då har jag tjänat på det.
EN GREJ SÄGER JAG, MAN SKA INTE SKRYTA MASSA OM SIN HÄST OM MAN KÖPT EN FÄRDIG HÄST OCH ÄR PÅ SM NIVÅ. DÄREMOT OM MAN KÖPT EN HÄST FÖR 20.40 000 SÅ KAN DU SKRYTA OM DIN HÄST OM DU FÅTT DEN TILL SM SEN.
det är va jag tycker!
jag bloggar för jag älskar att visa min vardag för andra och ta lärdom av andra!

Vem är jag?

jag är en sprallig glad tjej som heter Mathilda, jag bor i Växjö och pluggar på ingelstads gymnasie inriktning häst & ridsport. När jag inte bor i Växjö så bor jag hemma i oskarshamn med mina mamma & pappa min syster har precis flyttat till stockholm.
Jag är 17 vårar och cirka 165 lång och väger runt 53kg, jag är en målinriktad tjej som älskar utmaningar och träffa nytt folk!
Jag har väldigt mycket bus i mig, jag föredrar långa kvällar ute med mina kompisar än en filmkväll med kompisar och familjen, hatar verkligen att inte ha något att göra som till exempel nu. Just nu när jag skrev detta så har jag inget att göra så gör ett tidinställt inlägg haha :)
Jag har ingen pojkvän och jag älskar att vara nära folk, mina kompisar tjatar jämt om att jag inte ska gå så nära dem är sån som älskar att gå på folk typ hehe .. varit utan pojkvän för länge kanske ?

När jag var liten var jag väldig framåt jag älskade att busa och var riktigt sprallig jag satt aldrig still och det gör jag inte idag heller, får panik då typ när jag väl är stilla det är när jag sover som en stock.
Jag skäms nästan aldrig och jag är JÄMT nervös inför en tävling det känns som jag ska spy eller kissa på mig, går på toa 5000 gånger när jag är på tävling och är hungrig konstant. Jag har det ganska jobbigt i skolan är ingen som älskar att plugga och det är för att man måste sitta still och läsa.. jag gör hellre inlämningar än att läsa till ett prov för det blir aldrig något pluggande då för då åker boken i marken eller väggen .. haha :)

Jag hatar verkligen spindlar dem är så sjukt vidriga och dem ska jämt vara överallt jag är , till exempel igår när jag skulle ta fram lissas borste inann tävlingen då är det en spindel där på så får panik och springer ut, när vi ska kolla banan på banskissen då är det en spindel där på... åh vad äckligt.. hatar även småkryp, fattar inte varför det ska finnas.
Jag vanar er att aldrig komma till Oskarshamn för det är bara onödig tid om ni inte ska träffa mig förståss haha, det händer ingentingen här. Det är bara helt dött ungdomarna sitter bara hemma känns det som, när jag är hemma på helgerna det ända jag gör det är kollar film och är hos min ponny Lissinard Lady Gaga.


Just nu är jag riktigt trött och måste sova, NAJJJJJS har ingen skola i morgon eller på tisdag :D känn på den ni, ingen som har skrivit på frågestunden ? kan ni allt om mig? min häst? mitt liv? hmm vad ni nu vill veta?  inget ni vill veta? ser ändå att de är ganska många som läser min blogg hehe :D

GODNATT MY LOVERS, PUSSSAR!:*


internet...

2012-06-10 23:18:42 / 0 kommentarer ..


FÖRLÅT FÖRLÅT FÖRLÅT!!

mitt internet dampar verkligen nu när jag ska ladda upp filmen och känner att jag kan inte vara uppe halva natten för ska till oscars i mrogon på information inför feriejobbet, så är det okej om ni tar filmen i morgon.. ska försöka ladda upp den i morgon på morgonen om vi har bättre internet:)

PS: JAG ÄLSKAR MIN FINA HÄST OCH HON HAR BLIVIT SÅ SJUKT FIN ! LOVE
image description

när man har tråkigt och väntar att filmen ska bli klar.

2012-06-10 23:01:18 / 0 kommentarer ..


Hur bor du: Internat
Brukar du komma i tid: Ajjemen ;))
Hur lång är du: ca 164 cm
Kan du laga mat: Inte bra på det, kan knappt göra pannkakor
Vad jobbar du med/pluggar du: Första året på Ingelstads gymnasie inriktning Häst & ridsport
Vad har du på dig just nu: Mjukis byxor, linne och underkläder
Har du någon fobi: Hissar, spindlar och små kryp..
Hade du en bra kväll igår: klart :)
Vilket är ditt senaste inköp: Fanta ;)
Din favoritdryck på morgonen: COLA!
Var fick du dina senaste pengar ifrån: Mamma :))
Har du sovit i din egen säng inatt: Ja :D
Vad hade du sönder senast: Min mobil xd
Vem snackade du med senast: Joel i telefon ;D
Varm favoritdricka: Oboy?
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Kall COLA.
Alkoholhaltig favoritdricka: cidern urban
När gjorde du senast något riktigt dumt: Vet inte riktigt.
Saknar du någon just nu: Ja det kan man säga..
Vad ska man göra för att få dig irriterad: tar min cola..
Någon jag stör mig på: En föredetta kompis som tog en kille från mig, inget namn!
Intressen: Hästar & Bilar och kompisar :D
Senaste personen du kramade? Elin :D
Senaste personen du ringde? Elin ;D
Senaste personen som ringde dig? Joel :D
Vad drack du senast? Cola
Längtar du till din nästa födelsedag? JA ABSOLUT, FYLLER 18 DÅ!!!
Är du sugen på något nu? GODIS :D
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag? Ökk hatar KAFFE..
Använder du hudkräm? Japp :D
Attraheras du av män med skägg? haha nejj..
Micro-pop eller poppa själv? Micro ^_^
Brukar du baka? nja inte ofta det.
Röstade du i det senaste valet? Nejjj.
Är du nöjd med ditt liv som det är nu? Ganska det kunde varit bättre.
Vilken låt lyssnade du senast på? Kriga mig fram - frispråkan
Har någon annan sovit i din säng inatt? Japp ;) Elin :D


RÄDD

2012-06-10 22:16:22 / 0 kommentarer ..


För 10 minuter sedan ser jag en av 3:orna som gick ut förra veckan skriva att Heineken är död, jag la upp en bild på Facebook och skrev R.I.P Heineken! Tyvärr blev du aldrig i min ägodel.

Nyss gick min kompis upp till hagen för att kolla att han verkligen VAR BORTA, gissa där står han så dem hade tagit fel på han & Horlandus för Horlandus avlivades i fredags för han var så pass halt.

Jag är väldigt glad just nu och kan forsätta planera nästa år som troligen kommer innebära att vi ska köpa honom om han visar bra resultat på löshoppningen och hoppning under ryttare.
Glad tjejja :)

sitter och fixar med filmen från tävlingen kommer upp ikväll :D
HÅLL UTSKIK!
kan moa svara på mitt svar på mailen :) ? om du ser det här :D


Skritt

2012-06-10 17:05:36 / 0 kommentarer ..


Skrittade runt samhället idag och hon var ganska spänd om vad som hände runt omkring i samhället.
Hoppade omkring lite och sånt men ja hon var sjukt fin ändå:) mamma tog någon bild på oss så här ser ni(:


Dagen

2012-06-10 14:02:09 / 0 kommentarer ..


Just nu sitter jag & Elin och kollar på Alcatras, hon ska åka hem till Ingelstad idag. jag har lång helg (a)  hehe, ska på sommarjobb information så det är därför jag åker till skolan på tisdag.
Vi sov riktigt länge idag hehe riktigt skönt var det!

Ida ska jag bara skritta & trava lite på lissa, tror det ska bli en mysig barbacka tur i skogen :D Det var riktigt länge sen vi hade en mysig runda jag & Lissa. har inte ridit henne hela veckor på jätte länge men nästa vecka börjas det ;)

Jag har en riktigt bloggtorka just nu när jag inte rider Lissa varje dag, men tänkte berätta att jag flyttar Lissa nästa vecka till ett annat stall! vad tror ni det är för stall?

Förresten har fått en förfrågan om Stall Kuskahus och jag säger bara en sak, om ni letar en hopphäst/hopponny, dressyrhäst/dressyrponny åk dit då! För det är super fina hästar som verkligen kan sin sak, det finns båda utbildade ponnier/hästar och dem som inte kan något. Så det finna allt möjligt och Sven-inge är super trevlig han är så skön, men iallafall så åk dit verkligen deet rekomderar jag även om jag inte tyckte om dem som jobbade där.

VAD VILL NI LÄSA OM? KAN NI INTE KOMMA MED FÖRSLAG DET ÄR LÄTTARE FÖR MIG ATT SKRIVA NU OCKSÅ!


Dagens tävling

2012-06-09 18:57:11 / 1 kommentarer ..


Det var en super fin anläggning, jätte bra underlag på banan!

LB: när jag red fram var hon jätte fin och mjuk hon var inte riktigt vaken så red mycket tempoväxlingar!
När jag hoppade fram var hon seg, men när jag gick in på banan så sög hon verkligen tag i hindrena, hoppade super fin. När jag kommer mot näst sista hindret så la jag henne fel på hindret men hon är så snäll så hon hoppar ändå och blev ett litet pet men super fin runda verkligen. Jätte nöjd verkligen!:)

LA: hennes andra LA i hennes liv, red fram super fin och sög var lite seg på framhoppningen går in på banan och hon sög verkligen tag på första hindret la henne felor många hinder som jag tar på mig! Jag var trött och hon med.
Fick 16 fel på rivningar och valde att gå ut då det var mina egna fel och ville inte att hon skulle få dåligt samvete så jag klappade henne efter rivningarna och så utgick jag med egen begäran!

Vi satsar om och tar en bättre runda i Vetlanda :)
Nu ska jag duscha sedan fixa mig inför lite partaj:)


Veteinärbesiktning check :)

2012-06-09 09:07:56 / 0 kommentarer ..Mot tävling

2012-06-09 07:35:41 / 0 kommentarer ..


Sitter i bilen mot tävling , jag är peppad och Lissa verkade vara på rätt humör!:) jag är inte här för att vinna idag jag är där för att leverera bra resultat!;) maybe i LB att jag satsar men inte i LA:n det är hon för osäker för!:)
Jag hör av mig under dagen här kommer en bild på schabrak och pannband jag ska ha :)


Äventyr

2012-06-08 14:50:58 / 0 kommentarer ..


Idag var ju klassen på äventyr, vi hade sammarbetsövningar as kul var det:)
Här kommer lite bilder på vad vi gjorde :)


Glaaaaaaaad!!!

2012-06-08 14:47:57 / 0 kommentarer ..


Skojja att jag är glad eller, vad tror ni är påväg hem till mig just nu??:)))


Falsterbo tretorn

2012-06-08 09:00:11 / 1 kommentarer ..


För två dagar sen gick jag in på Facebook och då ser jag att dem har värsta rean på Falsterbo tretorn nu kostar dem 999kr och annars 4999kr så det är verkligen ett sjukt erbjudande.
Vi har försökt ringa hela dagarna men man kommer ju inte fram det är ju upptaget hela tiden.. Jag som gärna vill ha ett par, annars får jag väl köpa dem för det vanliga priset! Men har faktiskt hört att dem blir gula efter ett tag där det är guld :oo vet inte om det är sant' vet ni?

Just nu sitter klassen och väntar på Janne för vi ska ju åka till ett ställe som är som på fångarna på fortet typ vad jag har förstått;)
Hörs senare


Lollo nya iphone

2012-06-07 23:08:35 / 0 kommentarer ..


Sitter och hjälper Lovisa med sin nya iPhone hennes andra pajade;)
Hon förstår sig inte på iTunes så fick hjälpa henne lite;)
I morgon ska mamma duscha Lissa och göra fläta:)
Så åker jag och elin upp halv nio och putsar och kollar flätorna :)
En mysig helg med min bästa vän:)
Nu ska jag snart sova !:)
Natti


Världens vackraste varelse

2012-06-07 18:54:23 / 0 kommentarer ..plugg plugg plugg....

2012-06-07 16:42:10 / 0 kommentarer ..


Har precis ätit och slutat skolan, ganska skönt faktiskt. Jag har varit så sjukt trött idag och har inte orkar konsentrera mig.. men men.:)
Just nu har jag precis kommit till mitt rum, ska sätta mig och skriva klart det sista på dem 3 författarna så är jag klar med mitt skolarbete, har bara biologin kvar men den ska min kära mamma hjälpa mig med:)

Min mobil har inte spärrats upp ännu så kan bara skriva till dem som har imessage och det är dem som betyder väldigt mycket för mig som har det så klarar mig att min mobil är spärrad. för imessage är gratis ju ;) 

Vi kan höras senare ikväll för nu måste jag verkligen plugga :) Hmm matte nationella gick inte som det tänkt sig men i växjö komun så var det 50 % som klarade matte nationella som gjort det.. Men jag är glad att jag klarat svenskan & Engelskan men ska bara göra ett till matte prov sen kommer jag få godkänt i matte :) 


Videoinlägg

2012-06-07 12:20:19 / 0 kommentarer ..


http://videofy.me/v/536373


Dryg dag

2012-06-07 10:54:46 / 0 kommentarer ..


Vilken dryg dag det här är..
Just nu har vi aktivitetsledarskap, efter lunch ska vi till djurparken och sedan blir det matte;) ska plugga hela kvällen fy för det.. Jag pallar inte.. Vill bra att sommarlovet ska vara här,!

Den närmsta veckorna (en del tävlingar) :
v.23 (denna vecka) Kalmar hästsportsklubb LB & LA
V.25 Vetlanda meeting LB & LA
V.26 Börjes cup (kanske ) LB & LA
V.31 lilla gubben cuppen LB & LA & LB & LB kanske en LC!:)


Hur kan dem

2012-06-06 23:30:13 / 0 kommentarer ..


Hur kan Telia göra såhär mot mig?? Min mobil är spärrad och kommer inte kunna smsa eller ringa på ett tag..
Vad lever jag för liv? Jag som älskar att smsa det gör hela min dag inprincip!

Nu ska jag sova är så sjukt förbannad ...


Stegrar? Varför?

2012-06-06 15:56:06 / 0 kommentarer ..


Tänkte skriva om varför Lissa stegrar? Har hon ont? Dumheter? Är jag rädd?

Hon började i våras stegra när jag skulle rida ut själv och skulle rida till ridhuset! Jag blev självklart väldigt rädd och trodde att hon hade ont igen. Jag bad mina tränare om tips och om hon hade ont, det visade sig att hon inte hade ont någonstans det var bara dumheter. Men jag blev ju rädd varje gång och slå sin häst för att den ska gå framåt känns fel.. Men ja vad skulle jag göra! Till slut började hon stegra så pass högt att vi var nära på att gå omkull så när hon stegrade sa min tränare och många fler slå henne i nacken så tror hon det knäcks.. Men Nope hjälpte inte.. Slog henne många gånger på röven för att få fram henne men det gick inte!

Jag kunde rida med andra och då va hon så snäll så, idagsläget har jag lärt mig att det inte är läskigt för hon kommer inte upp lika högt längre då jag hinner säga till henne.. Självklart tycker jag det ser ut som djurmisshandel när jag slår henne på röven massa gången när folk går förbi.. Men hon är liksom under utbildning och det går inte att låta henne stegra för då lär det bli svårt i framtiden och många har undrat varför jag inte lär henne rygga det är just därför att hon kommer tro att hon ska stegra det gjorde hon i höstas!

Men nu stegrar hon inte lika ofta då hon vet att hon måste ge sig så det är jag glad för, är ändå stolt över min tjej..

Det var nog det angående stegring!


Tror jag är död

2012-06-06 12:33:40 / 0 kommentarer ..


Kollade in på Johanna grants blogg och gick in på en hemsida på en häst hon visade, jag har verkligen fallit för den! Skulle göra allt för att få den, Gud vad fin!
Lätt värt 250 000 för den här!:) vad säger du mamma?


Vetlanda meeting

2012-06-06 11:28:12 / 0 kommentarer ..


Jag skrev i ett inlägg för någon dag sen att jag ska åka till midsommarhoppet i Vetlanda som är 4 dagars! Jag kommer enbart vara med torsdag och fredag för det är nationellt på lördag och söndag.
Jag skrev att jag skulle hoppa LB & LA på torsdagen men det visade sig att 110 är bara för häst så kommer bara kunna starta LB på torsdagen lite tråkigt faktiskt..
Men på torsdagen startar jag LA!:)
Lissas första övernattning på en tävling, hoppas hon sköter sig galant! Men det ska nog inte vara något svårt för henne :)

På Lördag ska jag ju till Kalmar hästsportsklubb och tävla en LB & LA och då kommer Linn hänga med mig. Hon ska även knoppa Lissa för det kan jag inte på henne då hon har tjock man.
Jag taggar en super helg, hoppas på att hästen är på lika bra humör som hon var i högsby!

I måndags red Sophie och hon hade ridit ut i skogen och Lissa hade varit duktig men hon hade stannat och vägrat gå och börjat stegra men bara man säger till henne på skarpen så lyssnar hon!
Igår så red hon ett hårt dressyrpass och Lissa hade varit riktigt mjuk men blev spänd emellanåt då hon troligen såg något djur i skogen men annars hade hon varit fin:) idag ska hon gymnastikhoppas!:)

Tror jag ska göra ett inlägg ikväll angående varför hon stegrar och om jag är rädd då m.m:) håll ögonen öppna!


Studenten

2012-06-05 12:45:50 / 0 kommentarer ..


Idag tar många studenten, jag är grymt avundssjuk. Tänk att dem springer ut och har slutat skolan om man inte ska börja på konvux eller något sånt! Den här dagen om 2 år så är det min tur och Gud vad sköt det ska bli! Vill bara att min tiden ska komma, sjukt kul!

Jag har inte pratat med Sophie om hur det gick att rida Lissa men ska göra det idag..
Nu är det så att jag ska tävla i Vetlanda om några veckor torsdag och fredag då kommer jag hoppa LB & LA på torsdagen och på fredagen hoppar jag bara en LA!
Som tur är det på gräs och min flicka går super bra på gräs ;)

I helgen bär transport och bilen mot Kalmar för där ska jag hoppa LB & LA! Min första LA på regional nivå lite nervös faktiskt.. Men tror inte banorna är så jätte mycket svårare;)
Jag satsar nog lite i LB men i LA ska jag bara tänka på att komma runt banan med så få fel :)

Jag kommer hoppa LA året ut sedan kommer jag kanske i vinter debutera MSV om jag har tre stycken nollningar i LA:)

Nu ska jag kolla på studenten


Brännbollstunering

2012-06-04 13:23:11 / 0 kommentarer ..


Idag vid 10 börja brännbollen, vi var 6 st i våran klass som var med så det var sjukt jobbigt några av dem sprang inte äns...
Vi spelade mot hä 2, nv 3 och jo 2 och vi förlorade alla xdd haha men alla hade massa killar som verkligen slår skit bra plus att vi var typ hälften så många! Men vi hade ett bra team ändå!

Idag ska Sophie rida ut Lissa i skogen åh va jag saknar henne redan. Får träffa henne på lördag:)


Dressyrpasset

2012-06-03 13:38:55 / 0 kommentarer ..


Vad finns det egentligen att berätta:)? Jag skritta lite i samhället 10-15 min, gick sedan till ork och red ett dressyrpass. Böjde mycket och lösgjorde henne i sidorna. Hästen var så sjukt fin då när jag har kommit hem på helgerna så har jag antingen hoppat eller skogen så inte ridit på 3 delat äggbett på länge och hon visar exakt vad hon lärt sig!
Jag får även tacka Sophie som har lärt henne lite iallafall att hon inte ska korsa i galoppen;) grym häst!

Jag åker från min pärla nu i en vecka med ett leende på läpparna det kunde inte gått bättre :)


Stallet

2012-06-03 12:26:32 / 0 kommentarer ..


Mot stallet för lite dressyrträning;)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3543940/images/2012/pic_205115014.jpg" class="image">


Movie time

2012-06-02 22:59:45 / 0 kommentarer ..


Kollar på A cinderella story 3 ;) sedan blir det sova;)


BLOPPIS

2012-06-02 22:42:51 / 0 kommentarer ..


Just nu säljer jag några gamla schabrak som inte används för att dem är för små för min sadel.
Det är vojlockar & schabrak kom med bud hör av er till mitt nummer 0730581522 eller min mail baramathilda@hotmail.com

''

KOM MED BUD! allt tvättas tills du får de.

filmen från dagens hoppning

2012-06-02 22:23:08 / 0 kommentarer ..


Nu kommer filmen från dagens hoppning, jag valde att inte hoppa så mycket då det var riktigt tungt och hon var trött.

Det är första gången i hela hennes liv hon hoppar tre kombination, plus så får ni tänka på attdet var jätte tungt i paddocken och hon orkade inte riktigt upp så det ser ut som hon ska riva ;)
 vet inte riktigt hur jag får den här filmen stor har lite problem med det men ska prata med en kompis ;)

http://www.youtube.com/watch?v=31SxOZP0Ylk&feature=youtu.be

Hoppning

2012-06-02 16:49:55 / 0 kommentarer ..


Idag var det hoppning på schemat;)
Jag började med att arbeta i form och flytta henne från sidorna.. Riktigt seg faktiskt! Trodde jag skulle dö!
Hoppade fram på en upphöjdbom och tränade på galoppombyte över hindret.
Hon var inte på min sid idag så sparkade till henne i sidan med skänkarna för hon lyssnade inte då började hon fatta vad jag vill!:)

Hoppade tre kombination inför nästa helg på LA nivå, hon hoppade faktiskt fint men blev lite fel så hon svängde av och en gång stannade hon och hoppade jämnfotad över och då blev jag glad.. Det är bara så att hon gör allt för mig:)

Men ja kan säga att hon hoppade jätte fint över vissa gånger! ;)


Hemmåt

2012-06-02 11:43:24 / 0 kommentarer ..


Påväg hem, sitter på bussen till Oskarshamn! Äntligen hemma snart har bara en halv timme kvar typ' så står mamma där och väntar på mig;)

Idag är pappa och kör folkrace han har kört två omgångar och blivit 2:a båda så det är super! Om han fortsätter att briljera så får han köra A-final;) detta kan han förtjäna ;) glad över min pappa så duktig han är;)

Ska åka upp till min älskling sen åh vad jag saknar henne massor!
Har inte bestämt mig om jag ska hoppa idag eller i mon men tror det blir idag;)
Ska sova lite nu;)


Frågestund?

2012-06-01 11:26:55 / 0 kommentarer ..


Vill ni ha en frågestund?? Om?? Lissa? Mig ? Allt om mig och mitt liv och Lissa?
Kommentera såfall så fixar jag;) eller vet ni allt?


Godmorgon

2012-06-01 09:36:15 / 0 kommentarer ..


Jag vaknade för ungefär en halvtimme sen, börjar klockan tio idag och har bara en lektion ;) det är rätt chill(:

Ikväll ska jag inte åka hem ska till ryssby med några kompisar och umgås med folk;) det är en internat skola där med just därför vi åker dit;D

När ska sommaren komma förresten? Det är svinkallt! Ska fan ta med min vinterjacka upp igen;)

Nu ska jag gå till lektionen ciao;)


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se