ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Kan inte sova

2012-08-31 23:46:00 / 0 kommentarer ..


jag kan verkligen inte sova, det kanske var för jag sov till halv 11 idag. som sagt ska jag upp tidigt i morgon redan 10 över 8 ska till nutta som har ragnar och hjälpa henne lasta om det nu går. han är svårlastad hon har typ aldrig lastat han och hon ska flytta i mon :o hmm vi får se haha! tänkte ta några av tobbes trix:)
 
Medans alla var på Lady Gagas konsert igår, så är det bara för mig att gå ut genom dörren och gå några steg och så ser jag min alldeles egna Lady Gaga. Härligt ju!
haha!





folkrace

2012-08-31 21:08:32 / 0 kommentarer ..


Mitt andra intresse, som många vet så är ja inte bara intresserad av hästar utan jag är intresserad av bilar allt som rör bilar. Jag brukar hänga med pappa när han kör folkrace, jag har faktiskt aldrig hängt med när pappa ska kolla på rally, men det är en sak jag ska göra innan åren är slut.

Sen jag var en liten liten bebis så har jag varit på en folkrace bana, jag låg säkert i banvagnen när jag va så liten sedan när jag blev lite äldre kanske 4-5 år så låg jag & min syster och tog bort leran på däcken & fälgarna med en skruvmejsel. vi var riktigt söta, tyvärr inga bilder på det! men kan säga att det var säkert fina minnen jag kommer ihåg mycket vad som har hänt på folkrace banorna, jag är en liten bilbrud som även älskar hästar.

Jag skulle lätt vilja börja köra folkrace men grejen är att det kostar ganska mycket om man ska buda på en bil när det är tävling det kostar 200kronor och en bil kostar 6500kr, så efter några tävlingar så blir det endel pengar och då jag vill ha min lilla fina ponny så måste jag ju välja och hästen är ju inte billig heller inte när jag tävlar så här mycket. Då min pappa älskar att köra folkrace han är född till att vara på banan så jag tänker inte ta det ifrån han när han älskar det, jag älskar att vara med mina hästar så jag kommer fortsätta vid hästfronten men kommer kanske senare när jag har ett eget jobb ta licens för folkrace och sedan köra lite för skojs.

En sak är säkert att jag aldrig aldrig slutar med ridningen vad som än händer mig,
nu ska jag spela ett BMW spel så jag kan vinna en bil :)

sweet

2012-08-31 12:44:01 / 0 kommentarer ..


sitter på lektion just nu, ska ha biologi till klockan 2 sedan så går bussen från ingelstad vid 5 i halv 3 så sedan åker jag vidare till oskarshamn och i helgen väntas fest för min syster & hennes pojkvän som snart fyller 20 ;) 
läraren blir galen om jag skriver här nu, så jag bjuder på en bild jag tog idag när hon låg ner i hagen visst är hon fin (a)

gårdagens pass

2012-08-30 19:00:29 / 0 kommentarer ..


Då jag helt plötsligt gick till sika igår så blev det ju inte att jag bloggade om hoppningen,
men jag,jennie och johanna red till ridbanan tar cira 7minuter, så det var en bra framskrittning. När vi kom till ridbanan så arbetade jag henne lite i varje varv i skritten sedan travade jag direkt ville inte trötta ut henne direkt, hon arbetade riktigt bra i alla gångarter jätte fin var hon och jag kände genast den känslan att det skulle gå bra med hoppningen också!
Vi hade en oxer på varje långsida och en kombination i snett igen och vi tog ort bommarna på första hindret i kombinationen och rullade på det andra hoppade fram tills 80cm och sedan la vi till kombinationen men först oppade jag en av oxrarna som bara låg på 70cm. on var riktigt fin i kombinationen hoppade bra men det skulle vara 2 galoppsprång emellan men hon tog bara 1 hela tiden, hon var så pigg så kändes som vi skenade igenom kombination. Så kombinationer måste jag verkligen träna mycket på nu så jag får henne lugn, ni kanske märkte det i hoppfilmen jag la ut?
jag hoppade 125 på sista hindret i kombinationen, riktigt fin! men då det gick så fort så blev det nästan att hon hoppade på fart just därför jag måste träna på det. Sedan hoppade jag på ena oxern på långsidan och vi kom över 125 med lätthet bara att jag tappade ena stigbygeln det kommer ni märka på filmen somjag ska lägga ut sen. förresten ni kanske har märkt att jag använder videofy bara tråkigt att man inte kan lägga in ljud på det.
 
Utvärderingen av träning är att MIN HÄST ÄR GRYM, 125 FATTAR NI? NYTT REKORD FÖR OSS! denna ponnyn kommer att vara på msv banorna inom något år, vi får se om vi kommer dit nästa år men en sak är säkert är att hon kommer att komma dit om inte med mig så kommer hon dit med en annan ryttare!
 
har varit ute hos finaste ponnyn och myst lite, mockade,fixade maten och sedan borstade henne. hon fick gå in vid 2 tiden för det spöregnade så hon fick gå ut medans jag mockade och fixade maten :D
Ikväll kommer ett helt annat inlägg som inte handlar om ridning! uran folkrace!

125:)





Hoppning

2012-08-30 11:46:41 / 0 kommentarer ..



Lat

2012-08-30 11:40:35 / 0 kommentarer ..


Igår var jag riktigt lat, var vid sika en stund! Sedan till sängen, glömde skriva om hoppningen men ska göra det idag när jag slutat!
Filmer kommer snart!:)


Hoppning

2012-08-29 19:33:23 / 0 kommentarer ..


Skriver mer när jag kommer hem från donken! Lissa klippte 125 men tappade stigbygeln!


badade

2012-08-28 19:50:00 / 0 kommentarer ..


idag red jag, natta och jennie till sika alltså badplatsen och vi skrittade och travade och galopperade på vägen dti. hehe vi red på en fotbollsplan och ja sån tur bajsade dom inte på den ;)
lissa gick ner i vattnet och tyckte det var skönt men innan så höll och på och stegrade och fjantade sig men jämt efter att jag har badat med henne så får hon över energi. hon studsade och hoppade på vägen hem stegrade hon också. när hon stegrar och är i luften så drar hon ifrån med bakbenen så man bara flyger. men jag satt kvar. men när vi kom nästa hem så gick hon lugnt på tyglen. och sedan fick hon långa tyglar. hon var ändå duktigt och snäll..
det går inte beskriva med ord hur mycket jag älskar min ponny, hon är den bästa jag fått.
här är några bilder på när vi badar

den finaste bilden är här under på oss (a)
här är en bild på mig & jennie. jennie ponny rasmus är tillsalu!
 


Som sagt är rasmus till salu där har ni en ponny som kan nå dem högsta klasserna med en bestämd ryttare som inte är rädd.http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=633934 & http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=636330
det är bara mejla & ringa för dem som är intresserade. endast seriösa människor!

Sovmorgon

2012-08-28 13:35:45 / 0 kommentarer ..


gud så skönt, har sovmorgon till 14:40 idag sov till 12 fast gick ut och fodrade hästarna vid 7 :)  sedan gick jag och la mig igen, det är riktigt härligt att ha sovmorgon..
har faktiskt sovmorgon hela veckan i morgon börjar jag vid typ halv 1 och på torsdag 10.00 och fredag 12:40.
ganska chill om jag får säga det själv.
 
Lovade att skriva om ridpasset och det gick faktiskt bra igår, hon var mjuk från första början jag arbetade ganska länge i skritten och traven övade mycket på öppna och sluta och det gick faktiskt rätt bra det går framåt. Lissa tänker också framåt just nu och det känns helt bra! jag gick sedan över i galopp i vänster och rullade på bra först på fyrkantspåret riktigt fint och sedan satt jag mig ner och arbetade gick bra faktiskt, mer än vad jag hade förväntat mig men i höger var det lite svajigt. men det var helt okej där med. krävde inte så jätte mycket där ville bara att hon skulle hitta sin egna balans dem som inte vet har hon lite svårare i galoppen då hon har haft en nervskada i svansen som gjorde att hon tappade alla muskler och att hon har svårare att samla sig i galoppen men det går framåt verkligen!
idag taggar vi att rida ut i skogen med jennie och rasmus, vi ska bara leka lite i skogen och hästarna får ha kul var länge sen vi red ut tillsammans.
I morgon taggar vi första hoppträningen för olof igen efter sommarlovet, kommer dock inte bli så höga hinder men upp på 1m kan jag tro.
 

Nu ska jag gå in i duschen och fixa mig inför den enda lektionen vi har, sedan ska jag bara ta det lugnt sedan ut och rida. kanske ska ut och springa idag med ska börja röra på mig ordentligt. Vi har så bra vägar här i ingelstad.
ikväll blir det väl att hänga ett tag på internatet. riktigt chill!
 

Ridpass

2012-08-27 23:05:00 / 0 kommentarer ..


Red i ridhuset idag med Jennie vi har inte ridit tillsammans sen skolan slutade det var riktigt roligt! Går inte in på detalj hur ridpasset gick skriver om det i mon blev lite sent nu!

Säger en sak och hon gick super fint lite krabb i höger galopp annars super!:)
bild från dagens outfit!


strålande sol!

2012-08-27 11:29:41 / 0 kommentarer ..


Just nu sitter jag på lektion vi har idrott men vi har teori eller hon ska gå igenom vad vi ska göra den här terminen. Vi har endast 2 lektioner idag, rätt chill faktiskt.
Idag skulle jag ridit lissa i ridhuset men det blir inte så, för ska ta kort med mig själv och lissa. alexandra ska fota, det är ju trotsallt fint väder. Men fyy på mig inte sitta på internet nu på lektionen, så nu måste jag dra!
höres senare, kanske ska dra igång med en frågestund!

Kommentarer

2012-08-27 10:54:28 / 0 kommentarer ..


Fick en kommentar av en tjej som heter Johanna!
Haha nej hon har dålig och konstig gång och om jag skulle hoppa henne så skulle hon riva jämt!

Svar:
Det var den elakaste jag har fått men jag tar verkligen inte åt mig, min ponny hon hoppar i alla lägen som absolut inte alla gör! Hon har absolut inte konstig gång hon har lite svårt med kort galopp annars är hon duktig! Man måste tänka att hon inte kunde galoppera när hon kom!
Självklart river hon om man inte rider? Så du säger bara till dig själv att du inte driver tillräckligt såfall!
Skrattar bara för mig själv just nu!:)
Älskar livet och älskar mina vänner,familj och min underbara häst!

Nu ska jag på min första lektion!


promenad

2012-08-26 21:30:50 / 0 kommentarer ..


ikväll var jag & becca ute och gick med hästarna vi gick kanske i 20 minuter hon var ganska pigg och när vi kom nästan vid hule så är det några hagar med hästar och dem satt igång i full sken och lissa bara springer jag flyger som en liten vante hon är as stark så mamma måste köpa hingstkedja. men det gick bra sedan så bockade hon omkring och stegrade haha shit över energi kanske :o
 
nu ska jag gå in i duschen och sedan ska vi kolla på en film :)

Lissinard Lady Gaga

2012-08-26 17:57:00 / 1 kommentarer ..


Lissinard Lady Gaga!
 
Det var en helt vanlig dag mamma satt på hastnet.se och kollade på D-ponnyer och jag sa till mamma att antingen vill jag ha en d-ponny som går LA eller en ponny som är 5 år som är ganska grön men har kapaciteten till högsta klasserna, då sa genast mamma att hon hade hittat en och det var då lissa. På annonsen stod det att hon var snäll att hantera,lasta, vara ensam och sånna grejer. Det stod bara sto, 2005 Lady Gaga!

Vi åkte och provred henne hon var inte alls snygg som på bilden, hon hade bajs på hela bakbenen och torkat bajs i svansen. När det väl var min tur att rida så gick det ändå okej hon var snäll och gjorde det man bad om hon kunde ju bara skritt,trav galopp och knappt skänkelvikning hon hoppade ett 60 hinder och ramlade över det typ. Hon bockade till och försökte slänga av mig men nope jag satt kvar!
När vi väl åkte hem från den där hemska provridningen sa vi att vi inte ville ha henne båda jag och min syster men nope mamma sa att det är bara henne vi får så vi fick ta henne-
Ändå så längtade man att hon skulle komma, hon kom hem till fagereke den 21 Juli 2010 och där stod vi ägaren till Lissinard Lady Gaga ett skäcksto på 5 år som inte kunde alls mycket. Hon hade 1 månad innan ungefär importerats av emma till sverige från Irland.

Våran resa började jag hade absolut inga mål med henne hur kunde man sätta mål på en sån ponny? jag red och tränade mycket för camilla och hon vilade var tredje dag. Efter 1 månad så var jag på min första tävling där jag stod hade en klubbhoppning där jag hoppade 40 & 60cm 40cm fick jag 4 fel och 60cm klarade jag felfritt.
Vi tränade och tränade en gång i veckan för camilla om inte fler dagar. Efter att vinten hade kommit så red vi bara i snön och hade roligt och hon skulle precis ställas av för 4 veckors vila. När vi satt igång henne i januari så började hon stegra och vägra gå efter några gånger men vi trodde bara det var trams så vi sa ju till henne och visade att det var fel. Camilla sa vad jag skulle göra när hon stegrade och vägrade gå och göra som jag bad henne, men i februari så kollade vi upp henne för det gick inte äns hoppa upp på henne förräns hon stegrade så högt så vi nästan gick omkull och vetrinären kunde inte se något hon halatade inte eller ömmade inte.
Då bar det av mot skara för att kolla henne hos en riktigt duktig vetrinär, hon kollade i magen och det var inget men sen tog dom röngen bilder och det visade att hon hade typ någon nervskada eller något i svansroten så det var alltså svansen som orsakade hela skiten!
Hon fick VILA i 4 månader och gå i en liten fyrkantig sjukhage min mormor och morfar åkte upp på dagarna och gav henne hö och var lite social med henne. När vi åkte tillbaka till ramkvilla så var allt läkt och hon mådde bra igen och det var en riktigt härlig känsla.
Vi fick sätta igång henne igen och det gick ganska bra, bara att hon stegrade ibland men det var nog bara att hon inbildade sig att hon hade ont. Efter en månad så var vi ganska igång vi hade börjat galoppera och i början av augusti tror jag så hoppade vi några små hinder som gick ganska bra. När jag väl flyttade till skolan så började jag träna för olof hellberg och då förändrade sig allt, hon visade att hon ibland kunde hoppa jätte bra och fint men ibland att hon var ursel!
Efter några träningar så åkte vi ut på våran första tävling och det var en 90 klass och vi blev felfria tror jag inte riktigt så att jag kommer ihåg våra resultat så sena..
Innan jullovet kom så tävlade vi massor av 1m (LB) och hon gjorde det klockrent bara att man hade sånt där ret pet ibland men förövrigt var hon super fin!
Efter en vila på 4 veckor så satt vi igång henne och hon var super fin hon kunde skänkelvikning,hoppa 1m och vi hoppade enstaka hinder på 110(LA). Jag var lycklig och tänkte på 1 år så gick hon från ingenting till LB hoppning och nu i våras debuterade vi LA(110) med 4 fel och jag var världens lyckligaste flicka det var först iår jag satt mitt mål med henne och jag vet inte än om jag kommer lyckas! Idagsläget tävlar vi LB & LA med placeringar i LB och ska precis innan jullovet hoppa en msv b bana på skolan på deras klubbhoppning och se hur det går.
Vad finns det att säga det är att min ponny är otrolig! med detta inlägg vill jag komma till att ingenting är omöjligt även om ni köper en ponny/häst som inte kan något så kan ni komma till erat mål. Mitt mål just nu är att jag ska hoppa LA med placeringar nästa år och debuterat msv b sedan tror jag inte vi hinner mer. Jag är världens lyckligaste flicka för att få äga en sån här oroligt vacker prinsessa som verkligen gör allt för mig i alla lägen om jag kommer ås fel på ett hinder så hoppar hon medans andra ponnyer skulle vägrat men hon skulle aldrig få för sig att vägra om hon inte är sjuk eller har ont. Jag måste även tacka min mamma & pappa för att jag fick den här otroliga ponnyn och tack mamma att du sa att det bara är den här ponnyn vi fick. undra om mamma kan se kapacitet i hästarnas ögon!
Lissa kommer betyda oroligt mycket för mig oavsett om jag inte äger henne längre!

Idag är det bara 1 år 4månader kvar jag får tävla henne sedan får jag inte det, det här sista året det ska jag verkligen ta vara på vi ska visa vart vi har lärt oss och vart vi ska! För i mina ögon är ingentingen omöjligt! 
finns 3 ord för den här ponnyn !
räddaren,orolig,underbar!

hon är min räddare i nöden!
FÖRR:


NU:

 
 
 
 
 
 

Sängen

2012-08-26 11:29:16 / 0 kommentarer ..


jag vaknade nyss, jag gick upp först vid 7 för att släppa ut hästarn och det gick bra. Jag kom in igen typ halv 8, ska kolla på en film nu sen runt 2 tiden eller något ska jag gå ut och mocka till lissa och krissen jag har hans om krissen idag så ska fixa mat och allt med.
Någon gång under dagen/kvällen kommer ett inlägg om hur jag fick lissa och våran resa där vi är idag vi är ju inte färdiga än!

Skulle ni kunna tänka er

2012-08-26 11:26:44 / 1 kommentarer ..


Skulle ni kunna tänka er att ha lissa som eran egna ponny?
motivera erat svar


sov dags

2012-08-25 23:11:10 / 0 kommentarer ..


nu la jag mig precis i sängen och ska kolla på just wright någon romantik film jag laddade ner nyss, mamma skulle sovit här men blev inte så men ångrar mig..
 
Åh så kul att ni skrev kommentarer, älskart! jag håller med er mamma alla är snygga och ni andra så säger jag att det kommer nog bli cristina sport det andra men vi får se kanske något mer? ska trotsallt köpa en martingal med platta när jag kommer hem på fredag klicka hem det plus något av schabraken. ska hitta ett hoppträns!
 
någon som vet ett fint hoppträns? inte över 1500kr tack! skriv vad ni vet för några ;)

Justin bieber!!!

2012-08-25 20:07:50 / 0 kommentarer ..


Justin bieber på 1:an!!! Shiit


Schabrak

2012-08-25 20:01:28 / 3 kommentarer ..


jag är helt besatt av schabrak jag har as många men nu måste jag skaffa mig et tnytt vilket skulle du valt?
 
Lamicell 499:-
Cristina sport 799:-

Anna scarpati 749:-

Anna scarpati 749:-

Cristina sport 799:-


Känner att det är något av dem? ska lägga ut fler senare någon annan dag :)  vilket är snyggast här?!

Tävlingsdagen

2012-08-25 19:54:56 / 0 kommentarer ..


Nu kommer det ni säkert har väntat efter, ni har fått båda filmerna genom videofy.

LB:
När jag skrittade fram så var hon as seg inte alls på hugget eller nåot, sedan så när jag travade, galopperade fram så var hon på hugget som fan as pigg och glad så det var sjukt bra, jag hoppade fram och hon bara studsade när jag tog i henne för hon blev sur på mig när jag samlade henne men hoppade super!
När jag gick in på banan tänkte jag bara går aldrig vet inte varför jag hade den känslan, rider mot första hon bara springer och känner att jag inte får ihop henne men hon klarade hindret så som 2 men när jag kommer mot trean gud vilket tryck i galoppen och vilket fint hopp :o hon hoppade mig nästan ut sadeln kanske syns på filmen. Efter trean skulle man svänga höger det var nära att jag svängde vänster det ser ni på filmen xd haha! hoppade fint på 4,5,6 och när jag kommer mot kombinationen som är 7 a,b så hoppar hon för långt i från men klipper båda men det går fort igenom kombinationen jag hade tur att jag inte fick med mig sista hindret. Hoppar fint på sista hindret i grunden och då omhoppning!
Jag tyckte hon hoppade as fint på 9 men nope hon rev tydligen som jag fick veta av pappa när jag kom ut från banan svänger innanför mot 10 a,b och hoppar ganska fint, hoppar super på 11 och glömde sista hindret så skulle tagit ut svängen så råkade rida innanför ett annat och till höger var 12 så det var sjukt men min häst är bäst och ställde upp för mig till 100 % så hon klarade sista :)
Kan säga såhär min häst hjälpa mig i banan sjukt mycket om det inte vore för hennes hjälp så skulle jag haft minst 8 fel i grunden. så tackar min häst för hon är som hon är!

LA:
Min tredje LA som jag startar, hon kändes ganska bra på framhoppningen hon stannade en gång på oxern men det var för vi kom hel tokigt fel men sen red jag om och jävlar vad hon hoppade :o pappa blev nästan rädd så han backade haha!
Går in på banan travar runt lite och kollade på vattnemattan men hon bara det är chill typ. Jag kände att jag hade trycket i galoppen mot första hindret men nej den rev hon jag fattar fortfarande inte varför, sen mot tvåan så kände jag att vi inte hittade något bra avstånd så höll in henne ett till steg och då rev hon men ja ja det går att leva med det. Kom mot 3 och hon hoppade klockrent, sedan 4 och kombinationen 5 a,b den hoppade hon super bra tycker jag! 6:an var cirka 5 galoppsprång efter och den gick galant kommer mot 7 och där var vattenmattan och hon hoppade så sjukt fint så ja och sedan 8 och den klippte hon med. Jag tappade till och med stigbyglen på 7 för hon hoppade så sjukt högt så hoppade 8 utan men det gick det bra. jag är glad att jag har just henne för när jag gör missar så räddar hon mig och det kallar jag ett team! Skulle aldrig klara en LA bana utan henne för då skulle det vara plockepinn! jag tar andra rivningen på mig och första rivningen var guds fel det var bara helt enkelt inte våran tur. men jag är super glad som hon som vann jag har en lika fin häst som hon!


Outfit:
Hjälm -  john whitaker/charles owen
kavaj - spooks
väst- vet ej
stövlar - falsterbo tretorn
hästen:
Träns- ihopplock
sadel - prestige
sadelgjord - hv polo
benskydd - veredus gel
boots - hööks
schabrak - lamicell
pannband -  charlies


Untitled Video

2012-08-25 13:58:07 / 0 kommentarer ..


LA 8 fel


Untitled Video

2012-08-25 13:28:42 / 0 kommentarer ..


LB 0 4


Tävling

2012-08-25 07:48:52 / 0 kommentarer ..


Ska ut till stallet igen, ska göra några till små flätor så manen ligger på rätt sida! Ska annars bara borsta av henne och packa det sista! Jag uppdaterar när första klassen är klar;)


kommentar

2012-08-24 20:40:02 / 0 kommentarer ..


Martina:
Vilken söt kalv, jag är livrädd för kor annars haha!
 
Svar:
Ja dem är riktigt söta, men dem vuxna är faktiskt läskiga as stora horn och allt fyyy..

tröttttt

2012-08-24 19:37:32 / 0 kommentarer ..


Jag är så sjukt trött även om jag bara hade en ända lektion idag, den lektion var biologi och den var så dryyyyg.. Läraren kan verkligen inte lära ut och han tyckte inte om att vi satt med våra skoldatorer, han störde sig typ på det.. what? hallå! vi har nyss fått datorerna av skolan för att skriva anteckningar och sånt så man inte tappar på alla papper. ååhh så trött på han! han kan förstöra äns dag!
Jag gick iallafall ut till stallet runt 4 tiden och tog in henne och borstade, sedan red jag ut på en mysig skogsrunda inför tävlingen i morgon! Jag skrittade typ 20 minuter och sedan travade jag och galoperade i cirka 15 minuter tillsammans då. sedan fick hon en lång avskrittning på 15 minuter det kan hon vara värd. Jag putsade alltingen så som sadel, träns, benskydd, magplattan ja det är ju bara det hon har på tävling jag har nytvättade boots så det är inte så svårt dem behövs inte putsas..
Jag duschade även lissa och hon bara njöt av varmvattnet hon har ju inte haft det på hela sommaren hos becca, så hon stod nästa och sov! JÄMT när jag schamponerar in hennes framben så ska hon pussa på mig åhh så sööt, hon vill jämt hjälpa till så gått det går.
 
Ska snart ut och fodra min älskling och göra flätor i manen och svansen inga knoppar i morgon. inte många startande typ 11 stycken så bara onödigt, hon är lika fin utan (A)
Jag tänkte ta och svara på några kommentarer ;)


Skogstur

2012-08-24 16:19:19 / 0 kommentarer ..


Har precis varit ute på en skön skogstur med älsklingen, berättar hur det gått ikväll måste duscha henne och putsa och allt inför tävlingen i morgon :)


Torsdag

2012-08-23 20:19:40 / 1 kommentarer ..


Jag red ut med becca vi red runt maderna och skrittade och travade mycket och tog någon galopp, hon var ganska stretig och då beccas häst är storhäst och har mycket större steg så ligger han ju lite före och då får lissa panik och kan inte komma i lugn och ro så hon kan jobba ordentligt så jag försökte bara lugna henne och göra det bästa av situationen hon behövde inte gå så hårt.
 
när vi kom till grusvägen så var det timmer på vänstersidan och lite plast över och lissa var verkligen livrädd eller så töntade hon sig, hon ser jämt i syne så :) haha! Men jag travade som vanligt och hon bara tvärstop och jag flög fram på halsen när att åka av haha! Sedan fick jag låna beccas spö och då sa jag till henne och då tvärstande hon igen och jag flög nästan av och då stegrade hon åhh så jobbigt då sa jag verkligen till henne och då travade hon raska steg förbi och var livrädd men hon fick väldigt mycket beröm efter det. man måste lära sig nya saker i livet då hon är under utbildning så var hon duktig hon har ju inte varit med om allt heller!
 

Men det bästa av allt neranför hulegård(där jag bor) så finns det en gård där dom typ har oxar så vi red förbi där ju och lissa har ju inte sett dom på hela sommaren men det gick bra och dem små söta ``kalvarna`` åhh ville bara ha med den hem som kommer på bild (a) nawww så sööt!
Nu ska vi äta lite sedan vet jag inte vad vi ska göra ikväll, vet inte om några killkompisar kommer och kollar film med oss, vi får se vad kvällen bjuder på :) 

vad gör jag innan en tävling?

2012-08-23 16:45:45 / 0 kommentarer ..


tänkte skriva om vad jag göra innan en tävling!
 
  • Jag börjar jämt med att rida ut lissa i skogen i alla gångarter och känner att gasen och bromsen finns, sedan kollar jag om hon är mjuk i alla sidor alltså flyttar för skänkeln och sånt. Sedan brukar jag bara skritta av en lång runda så hon verkligen får komma ner i puls och bara njuta av livet!
  • Efter det så brukar jag putsa sadel,träns,benskydd,boots,stövlarna och sporrarna så allt verkligen glänser och är fint. Skulle aldrig i hela mitt liv kunna koma till en tävling med smutsig utrustning benskydd och boots förstår jag ju om dem blir smutsiga efter en runda men det är ju allas. Men när man sätter på all utrustning så ska man se att det är putsat annars får jag panik! Smutsig på en tävling är det värsta jag vet.
  • Jag duschar hela henne och schamponerar in hela henne, ben, svans, man och extra brukar jag ta på dem vita strumporna. Då hon brunstar så mycket så tar jag verkligen extra mycket på bakbenen för dem brukar aldrig vara vita innan jag ställer henne i duschen. Sedan får hon ett varmt flecétäcke på sig.
  • Jag tar pälsglans i svansen och på rumpan och halsen absolut inte där sadeln ska sitta, tar lite i pannluggen också.
  • När svansen har torkat lite så brukar jag göra en fläta så hon inte bajsar på den, gör oftast knoppar det beror på om min kompis Linn finns i närheten för jag kan verkligen inte göra fina knoppar på henne så ibland gör jag bara små fläter i manen så den ska ligga på ena sidan för hon har ju så tjock man och jag har inte fått hem min trimningssax.
  • innan hon går in i boxen och är klar för dagen så lindar jag alla benen och hon sover med ett nytt torrt flecétäcke så hon inte ska bajsa på benen eller få bajsfläckar på det vita.
  • Jag lägger mitt schabrak jag valt i kraft påsen och plcokar alltid ner regntäcke eller ridregntäcket fall det skulle börja regna vill inte förstöra min nya fina sadel!
 
Mig själv:
 
  • Min mamma brukar jämt lägga fram mina kläder, mina vita ridbyxor som det står Mathilda på och sedan min kavaj och strumpor, min skjorta.
  • Jag duschar och lägger mig i sängen och kollar film, bara njuter av livet helt enkelt.
det är nog lite om min dag innan tävlingen, och i morgon har jag en sån dag tur att jag bara har en lektion. Jag ska tävla i braås! peppar peppar hoppas hon är på super humör ;)

ÅHH UNDERBART!!

2012-08-23 11:18:17 / 0 kommentarer ..


Den här veckan är skolan chill, gick upp vid 7 för att ge maten och sedan släppa ut hästarna. Försökte också ta febern på lissa igen då hon hade 37,8 i går och hon brukar inte ha så högt men ja då skulle jag kolla febern idag men nej det ville hon inte hon har jätte svårt att man ska ta febern på henne hon får panik och vill typ sparka. Hon gör ju aldrig något dumt men det är ju reflex för hon tycker det är så sjukt obehagligt men efter många om och men så sket jag i att ta febern för ville inte bråka med henne det första jag gör här på skolan. Det kan ju vara att hon fått lite lite febern när hon bytte ställe och sånt. Detta kanske låter helt sjukt men jag tar aldrig tempen på henne för jag vet hur det kommer gå och ja vet att hon får panik efter att dom skulle känna i rumpan på henne förra året. Jag skulle heller inte vilja att någon körde upp något i min rumpa.
 
Idag har vi verkligen bara en lektion våran entrepenörskap blev inställt så ja det är helt okej, i morgon har vi bara en lektion i morgon vid halv 1 tror jag. TÄnkt om man skulle ha det såhär chill varje dag i skolan. då skulle jag verkligen älska skolan.
 

Idag ska jag och becca rida ut lite lugnt och se hur lissa mår och sånt, vi ska bara skritta och trava. hon behöver alltid röra på sig men ska inte köra något hårt och i morgon ska hon ut i skogen. för rider jämt ut i skogen innan tävling men då ska jag köra lite mer vanligt, galopp,skritt,trav,skänkelvikning,öppna,sluta,länga,korta ja dem grejerna. 
 
På lördag är det tävling i Braås jag ska hoppa två klasser en LB & LA det ska bli spännande och se hur det går efter vimmerby där det gick skit. men hon verkar vara på topp iallafall. Nästa vecka börjar träningen för olof hellberg det ska bli sjukt kul så får han se lissa hoppa i sin nya sadel också.
jag skriver mera senare.
dock inga bilder..
 
 
 

svelands cup

2012-08-22 21:06:38 / 0 kommentarer ..


jag satt och kollade lite på hästannonser på d-ponnyer tycker det är super kul, så kommer det upp en ponny som hade vunnit svelands cup och gick inte och läste lite reglerna. om man har startat msv b på ponny så får du inte vara med och det tycker jag är rättvist. Man kan vinna en drömhelg med proffsen shit vad maffigt. om jag inte kunnit hoppa msv innan nästa sommar så ska jag lätt vara med på denna cup. det är två deltävlingar och sedan final. LB går deltävlingarna i och finalen i LB+5 så det är inte så högt.
 
visst låter det super kul?  vi får se vart vi är om ett år, har ju trotsallt bara ett år kvar så ja. men iallafall just nu ligger becca och jag på rummen och ligger och lyssnar på musik och sitter på dem nya datorerna. Vi vet inte om vi ska gå till sika är riktigt trött och så ska vi upp vid 6 i morgon fast vi har sovmorgon till 12 i moron. SKOLAN BÖRJAR BRA!
Vi har precis gjort en liten lätt läxa som hur vi lär oss bäst till en lärare, så det var inget krångligt.!
 
jag är så sugen på att skriva så kan ni inte skriva något ni vill att jag ska skriva om? Om ni vågar? hehe! annars får jag hitta på något själv och kolla bloggar om vad man kan ta upp har inte så bra fantasi..hmm..


fullt upp

2012-08-22 18:49:48 / 0 kommentarer ..


har verkligen fullt upp, började med att jag släppte ut hästen idag vid 8 sedan lektion vid 10 sedan blev det att gå runt och kolla på alla 1:or och sedan började jag vid kvart över 1 igen. sen efter det lev det att rida och det blev kanske en halvtimme då vi skulle ha stallmöte vid 4 sen skynda och byta om upp till skolan igen skulle ha inspark för ettorna så dom lärde känna oss bättre. Så vi gick tipspromenad och nu vid halv 8 så ska vi grilla och veta vem som vann.
Haha på tipspromenaden gick vi helt vilse verkligen, det var sjukt!
 

ridpasset:
Nu till ridpasset, vi skyndade oss att borsta och hon såg hängig och varm ut, men vi skrittade bort till ridhuset som tar cirka 5 minuter och skrittade ungefär 5 minuter där inne och sedan började jag arbeta henne i skritten och hon var fin och mjuk och jobbade bra i skritten som hon brukar göra, tog och skrittade väldigt länge faktiskt utöver det vanliga och när jag började trava kände jag direkt det där WOOW shit vad hon använda bakdelen det var sinnessjukt hon brukar liksom inte göra något extra men idag kände jag verkligen att hon hade power i traven och hon trampade på bra och arbetade fint, längde och kortade mycket. Gjorde även mycket övergångar till skritt och sedan halt och hon lyssnade väldigt bra. Jag gjorde lite skänkelvikningar och sånt tränar mycket på öppna och sluta som inte är så lätt att lära henne själv när jag knappt kan men båda kämpade på bra och vi lyckades göra en perfekt i traven och det kändes super bra!
Sedan över till galopp och då hon hade så mycket energi så galopperade jag ett varv i ridhuset och lät henne bara rulla på och hitta sitt egna tempo. Sedan så satt jag mig ner och satt i hopp henne men nope fuck heller sa hon tror hon verkligen inte ville sammarbeta i galoppen, hon hade så sjukt mycket energi i bakdelen så den flög åt alla vädershåll men ja ja , det händer ibland. efter 15 min så tjurade hon verkligen ihop och då blev jag faktiskt riktigt sur på henne och sa till henne och då faktiskt lyssnade hon riktigt bra kunde korta galoppen sjukt mycket och allt gick så sjukt bra så när jag kände att hon var fin så slutade jag med galoppen och travade bara av henne i en låg fin form och sedan skrittade vi tillbaka och då var det stallmöte.
 
Men vet ni vad jag har fått en skoldata av skolan, eller alla elever har fått en dator.
nope nu måste jag gå ska ner till stallet och ta upp det hon bajsat och kissat så ska vi upp till skolan igen ;)
umgås med allt folk på internatet, ska bli en bra kväll vet inte om folket skulle till sika så ska kolla läget där.

Första dagen

2012-08-22 08:48:12 / 0 kommentarer ..


Har precis fixat lissa, skolan börjar snart första den! Kommer uppdatering när jag slutat!:)


Praktik

2012-08-21 23:23:19 / 0 kommentarer ..


Vi ska ju ha praktik v.45 och jag och Becca har kollat runt lite och hittade detta super fina ställe som ligger i Kungsbacka! Det är försäljning och utbildning av hästar alla möjliga hästar tror det är ponnyer med! Deras söner tävlar riktigt högt inom hoppning på ponny tror jag! Karl-Philip och den andra hette Karl-jakob!

Vi ska ringa till pappan i morgon eller han som har hand om stället och prata lite vad man får göra och om man får ta med sin häst! Kan ju inte lämna lissa hemma i 5 veckor det funkar inte med träningarna och tävlingarna! Då vi har mål nästa år!


Skolan

2012-08-21 21:20:59 / 0 kommentarer ..


Nu är allt uppackat och jag, Alexandra & becca sitter i matsalen! Kollar på alla 1:or finns inte så mycket att göra precis!
Lissa står i boxen och äter sin mat och njuter av den stora boxen hon ska ha ett par dagar för det är bara jag & becca som har hästarna här just nu!

Jag uppdaterar mera i morgon:)


Nu rullar vi

2012-08-21 13:45:08 / 0 kommentarer ..


Nu kommer pappa och mamma snart och då rullar vi mot Växjö, hästen är badad och allt är putsat och allt är packat! Nu ser vi fram emot några ännu fina dagar på ingelstad, och kolla på alla ettor haha ;)!

Vi hörs senare!:)


nästa nästan!

2012-08-20 20:02:22 / 0 kommentarer ..


ALLT är nästan packat och klart, jag har putsat all utrustning och skrittat lissa två gånger på rak streckan hon var en elastisk boll gud vad mjuk :o shit aldrig varit med om att hon är så mjuk! love it!
 
i morgon klockan 2 rullar bilen & hästsläpet mot växjö sedan till Ingelstads gymnasie och det ska bli helt underbart! vet inte vad jag har för tankar, men shit redan börjar jag 2:an jag började 1:an nyss typ ju :o helt galet! 
 
finns inte så mycket att säga ska uppdatera om jag hittar något att skriva om,love!

mot doktorn!

2012-08-20 12:20:01 / 0 kommentarer ..


nu kommer farmor och hämtar mig & mormor vid halv 1 så ska jag till doktorn, varje år är det glutenkontroll då jag är gluten. min läkare är väldigt rolig faktiskt! 
har på mig ett par jeanstights och en luvtröja! 
 
ska även till ett annat ställe idag vid halv 4 sedan upp till stallet och rida lissa blir inte att ta kort idag inget fint väder :s ska packa en hel del grejer!

hjälp mig nu please!

2012-08-20 11:54:16 / 0 kommentarer ..


jag ska ut på praktik i höst och jag vet inte riktigt vart jag vill vara, jag vet dock inte så många försäljningstall eller hoppstränor som tar in praktik!
 
men iallafall vet ni några bra ställen, det ska vara bra folk där. fina hästar. likaså försäljningstall eller hos någon känd hoppryttare. jag vill alltså vara hos några som är hoppintresserade eller en försäljningstall!
 
vet ni några berätta om dem eller så skickar ni länk!

1 år

2012-08-19 23:00:21 / 0 kommentarer ..


Shit kan verkligen inte tänka tanken? Jag har bara 1 år kvar med lissa sedan så får jag ej tävla med henne bara avd.b. Jag och hon har haft massa framgångar och motgångar och massor av kärlek, känns ibland som om hon kan prata, hon bryr sig så mycket om familjen även om man har blivit sur ibland!
Vi har gått från ingentingen till LA med 4 fel på 2 år, fine många tycker det är länge men då hon inte knappt var inriden så ville jag ta det lugnt, plus att hon hade en svans skada i 5 månader!

Säger bara en sak och det är att min ponny är oslagbar, hon har hjärtat på rätt ställe och hon har kapacitet till att bli Sverige bästa d-ponny och skulle likaväl kunna gå em i framtiden!

Älskardig<3


Solar

2012-08-19 14:32:46 / 0 kommentarer ..


Sov till halv två och då gick jag och becca upp och la oss ute i solen;) det är riktigt varmt, skönt att det blåser också!
Men ska absolut inte klaga på värmen, för helt plötsligt blir det väl spöregn :/

Lissa ska ridas i paddocken lite bommar och kanske något litet hinder, sedan är det bara att mjukgöra henne! Hon ska få ha lite lugna dagar fram till onsdag då vi börjar!


Blogg torka..

2012-08-18 23:56:55 / 0 kommentarer ..


Har läst på många bloggar att dem har blogg torka, håller med! Vet inte riktigt vad jag ska skriva! Dag in och dag ut skriver jag om hur det var med lissa hur jag red henne osv. Men jag vill skriva ett inlägg någon gång i veckan som ni vill att jag ska skriva, men då man Inte får några tips så är det inte så lätt!

Ibland tänker man att man vill va den största hästbloggaren men ändå inte alla hat som dem får men ändå alla tips, positiva tänkande! När man inte har så många läsare så får man inga hat,inga positiva saker och sånt! Det är också tråkigt!

Men iallafall när jag får min nya design av Emma och när skolan drar igång så ska jag verkligen ta tag i allt! Skolan,bloggen, hästen, min hälsa!
Det som är viktigt på en blogg det är att det ska vara intressanta inlägg och själv så kanske man tycker att sina inlägg är det men ni tycker inte det! Alltid svårt att veta vad just NI vill läsa om, tyvärr är jag ingen tankeläsare, eller har röntgensyn!

Haha oj oj nu blev det mycket om mina egna tankar? Men det är faktiskt sant! Tänkte i morgon kommer jag skriva ett inlägg om vad mina tankar är just nu om lissa, livet och skolan! Kommer även be om en systemkamera i jul och då kommer det verkligen bli bilder! Det är inte så lätt att ta bilder med en iPhone när man rider!det blir ju bara suddigt! Men när vi börjar skolan, så ska min kompis Alexandra ta massa bilder på mig och lissa och dem kommer absolut ut hit plus att jag ska be henne ta bilder när jag rider och kanske när jag hopptränar! Beror ju också på om hon har tid, hon pluggar ju också! Men hennes hobby är hästar och fotografering och nu har hon ingen häst så hon se säker mycket tid över! Och hon lär vilja fota mig och lissa!:) har också fler vänner där som älskar att ta kort! Rebecca som jag ska bo med har en systemkamera så ska kolla om jag kan få låna den ibland och ta kort eller om hon kan ta kort på mig men vi rider ofta tillsammans så blir ju dock inte så lätt att ta kort på mig när hon rider samtidigt själv!!

Nej nu kände jag att jag pratat klart här ikväll och detta inlägg blev långt så Godnatt på er! I morgon ska jag sola om det är fint och lissa ska gå ett dressyrpass i paddocken!


beställt!

2012-08-18 21:10:12 / 0 kommentarer ..


mamma & jag har suttit och kollat på hööks, har beställt några saker. nu någon vecka ska vi beställa en boxgradin som vi ska ha på meeting!
 
luva 99:- svart & marin
 
ett dressyrträna med bred nosgrimma 799:-
 
trimsax 79:-
 
hovkrats 5:- rosa!
ryktborste 169:-
 
var verkligen behov av allt detta, min hovkrats har bara försvunnit och min ryktborste är så utsliten. Träns inom dressyren är ett måste känner att hon ska ha ett fint dressyr träns för har bara ett ihopplock ska även köpa mig ett hoppträns står mellan dyon med nackstycke långt bak och det vanliga ;) vad tycker ni?
Luvorna var otroligt snygga & enkla och priset var endast 99:- det var verkligen billigt för dem ursnygga!
endast 4000 kr kvar av lönen nu! ;) hehe! men hopptränset ingår inte i det, så måste veta vad tkr ni!?

Lilla cupen på vimmerby

2012-08-18 16:42:54 / 1 kommentarer ..


Bilder från lilla cupen i Vimmerby! Jaqueline har tagit bilderna tack!:)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3543940/images/2012/pic_502fa9e1e087c30813002dcc.jpg" class="image">


Ragnar

2012-08-18 11:58:12 / 0 kommentarer ..


Har varit och ridit Ragnar nu, han var ganska grov men han var ju en nordsvensk sen så han var bara 5 så jätte söt också!;)

Då han inte kan något typ så skrittade,travade och tog någon galopp han var ganska rolig att rida faktiskt lite seg skulle behövt sporrar!

Ska rida lissa sen med ;) ska färga håret idag!


Uppe med tuppen

2012-08-18 09:49:24 / 0 kommentarer ..


Klockan är snart 10 och jag gick upp typ 9 det var inte det lättaste! Jag & mamma ska iallafall åka till hennes kompis så ska jag rida på hennes nordsvensk, ska bli roligt då han inget kan!
Det ska bli kul, sedan ska jag rida lissa i paddocken lite bommar!
Måste verkligen rusa nu mamma blir super arg annars!


Mysig runda med världens bästa ponny

2012-08-17 18:07:51 / 0 kommentarer ..



shiit skolan börjar om 5 dagar!!

2012-08-17 16:33:47 / 0 kommentarer ..


wooow! skolan börjar om 5 dagar alltså nästa onsdag, jag lär åka upp med lissa och mig själv på tisdag då jag vill hinna packa upp alla lissas saker och alla mina egna saker. plus så ska lissa installera sig igen i sin box! sån tur att lissa får stå i sin box hon hade förra terminen och gå med rasmus i hagen igen, det kommer bli super läe bli busiga dagar när lissa ser rasmus ;) kommer bli riktigt roligt! Lissa börjar också gå inne på natten med det har hon börjat med nu också så hon blir lite piggare när hon sover inne! nästa vecka börjar också hårdträningen på både mig & lissa innan denna terminen är slut så ska lissa och jag ha topp kondis som att vi kan spring 1 mil utan att bli trötta, låter det bra? JA!
 

Idag har jag varit och klippt mig, inget att se faktiskt för klippte bara lite på topparna som vanligt. Vill ju inte klippa av mitt älskade låna hår! shiit no!
Nu ligger jag i sängen och skriver detta inlägg och läser andra bloggar det är faktiskt roligt, ska nog upp till lissa runt 6 tiden och rida en liten runda som mest kommer bestå av skritt och trav och lösgörande arbete som skänkelvikning,öppna,sluta, böja och sånt ;) kommer nog ta en tur i skogen det kan hon förtjäna efter 5 dagars vila. Som sagt när hon vilat så länge så tar jag bara det lugnt idag och i morgon sedan kör jag igång som vanligt inför skolstarten! 
 
I morgon åker jag och mamma vid 1 till hennes kompis nutta som har en kallblodsvalack var smäcker i typen när han var 2 och han heter ragnar tror han är mellan 4-6 år nu ;) vet ej om jag ska rida men det ska bli kul att få träffa han igen, vill gärna ha med han på skolan en månad i vår också. Vet ni förresten några bra PRAKTIK ställen ska praktisera i 5 veckor först skulle jag åkt utomlands men ska va i ett försäljningstall istället och så ska jag ta och åka utomlands nästa år istället och det lär bli irland. kanske får med mig lissas bror hem? vem vet! 

Öland 2012

2012-08-16 18:23:38 / 0 kommentarer ..


jag har precis kommit hem från stallet har pussat lite på älsklingen och gått med henne lite, har självklart borstat på henne. Jag kom hem från öland vid halv 4 typ, då va det bara att äta!
 
jag har massor av bilder att visa, mest på mig och kompisar. I måndags tog vi bara det lugnt, festade och det kom 3 killar till oss som vi var sociala med och pratade lite. det var faktiskt riktigt kul, fast var så sjukt trött så gick och la mig vid 12 ;)  sedan i tisdags så var vi bara trötta efter i måndags så låg och vilade och vi chilldrack bara på tisdagen vi var helt utslitna. Sedan igår så festade vi, grannarna frågade om vi ville komma på fest(ungdomar) och ja det ville vi dem värkade trevliga fast det slutade katastof visade sig att alex (utläning) han har suttit i ungdomsfängelse och började hota med kniv och allt på han så man blev riktigt rädd. hans lillebror hette chris och var riktigt trevlig, det var han jag satt och pratade med hela kvällen ;) hehe! så jag snubblade igår och landade med mitt knä så kan kunde knappt gå igår men blivit bättre idag. så får hoppas jag kan rida i morgon. 
 

blev ganska kortfattat för är så sjukt trött, ska kolla om en kompis vill bara kolla en film. ska sova tidigt idag det ska bli riktigt skönt! 
nästa vecka börjar skolan och då börjar hårdträningen på lissan och även min kropp. så ja nu ska jag vila ;) 

ÖLAND

2012-08-15 12:09:34 / 0 kommentarer ..


Hallo My darlings!mår ni bra? För det gör jag, jag har druckit coola som jag inte skulle gjort.. Haha är super pigg, Elin och jag pratar engelska xd fail! Jag suger på engelska!

Vi har precis vaknat, ligger och Chillar och lyssnar på musik! Idag ska vi bara spela minigolf och sedan ta på en film och ta det lugnt! Har inte kunnat blogga för det är rätt dålig täckning här på Mellböda:/
Jag uppdaterar mer sen, lissa mår super och ska bli kul att träffa henne!


ÖLAND

2012-08-12 21:41:01 / 0 kommentarer ..


Ohja, sitter i Mellböda och tar en kall cider och pratar lite, dem andra brudarna kommer i morgon!
Vi ska cykla och handla lite och i morgon blir det att sola på böda sand! Chill och helt underbart! Blir fest i morgon när brudarna kommit!


Öland

2012-08-12 12:50:09 / 0 kommentarer ..


har precis fixat mig klart, snart kommer pappa och vi ska till mormor och äta sedan vid halv 3 går bussen till kalmar där elin & hennes pappa hämtar mig. detta kommer bli awesome! hehe (a)

kommer saknar lissa,mamma,pappa & murre! murre är det bästa han är såå söt så man bara vill äta upp lissa är äcklig hon äter BAJS!!! ökkkkkk!! men älskar alla ändån. ha det gött ;)

packa packa packa!

2012-08-11 20:43:20 / 0 kommentarer ..


full rulle här i huset, i morgon går bussen till kalmar vid halv 3 sedan vid 4 hämtar elin & hennes pappa upp mig i kalmar så åker mot öland då! på måndag kommer våra andra älsklingar, så som lovis(lovisa), beebisjohanna(johanna), diana,sofie & fillan ;) dem här dagarna på öland kommer bli awesome, vi ska ha riktigt roligt. Lite galna turer mot böda och ska försöka uppdatera så bra som, om elin får igång min app så kommer självklart bilder:) 
 
Lissa ska vila nu i morgon tills på torsdag så rider lite lätt på fredag, tror hon tycker det ska bli riktigt härligt, kommer knappt ha tid för telefonen i veckan även om mamma & pappa kommer ringa & smsa som idioter men men.. haha xd vet att du mamma läser min blogg så ja ni behöver ju inte ringa stup i kvarten!
 
I dag red jag ut med emelie, gud vad pigg lissa var hon var jätte rolig att rida. var mjuk och super fin. i galoppen blev det gärna att hon drog iväg för hon var verkligen super pigg kunde knappt skritta. Emelie har en frieser så han har ju större steg så det gick ganska fort om man skulle hinna ifatt ;) haha!
 
Just nu sitter jag och ska ladda ner en film som jag kan kolla på ikväll innan jag somnar, skriver detta inlägg och kollar bloggar och uppdaterar på fb. LIVET LEKER
 
peace and love mathilda (a)
 
gammal bild från andra dagen vi fick henne! 
 

tack snälla carro!

2012-08-10 21:55:21 / 0 kommentarer ..


gick in på caroline bågfeldts blogg och ser att hon har tagit min gästbloggning, grymt gulligt av henne! hon är bara helt fantastisk människa, går inget annat än att älska henne! ser fram emot att träffa henne mer gånger. 
 
jag har varit hos lissa nu och när jag ropar på henne så kommer hon inte och jag ser henne inte första tanken var fan hon har rymt.. men nope dem hade öppnat skogshagen och där stod hon så fick gå längst bort i hagen plus lite till för att ta henne, hmm jobbigt att hon inte kan komma när man ropar hon gör det när hon går i vanliga hagen men ja vad kan man begära!
 
I morgon ska jag rida lite dressyr och packa inför öland det kommer bli awesome! sen ska jag innan skolan börja fråga en om hon vill komma till mig och så kanske hon kan rida lissa ;)  får se på vad det blir för svar, hih ;) 
 
nu ska jag kolla på tv och äta glass, har legat framför tv:n hela dagen xd haha!
 
 

valack född 2007

2012-08-10 15:04:27 / 0 kommentarer ..


denna underbara varelsen är en valack född 2007 cirka 170cm hög, han hoppar som en gud och har verkligen fått mig och mamma på fall. nu väntas det ett mejl hoppas dom svarar, han står dock i holland men dem som kontaktperson bor utanför uppsala. 
vacker!
 
 http://youtu.be/ipv4UX2uNUI 
 

trött

2012-08-10 12:54:37 / 0 kommentarer ..


Dagen efter festen i kalmar, jag är trött ligger framför tv:n och kollar film. Ska vila hela dagen sen kommer pappa hem och då ska jag åka till stallet. ska borsta lite på lissa och kanske gå med henne hon kan få vila lite. 

Jag har kollat lite på tävlingar nu, då jag ska tävla lite nu i höst men får bli runt växjö då jag har hästen där. Ska troligen till braås v.34 och hoppa en LB & LA se hur hon känns ska bli kul ;)  älskar att tävla det är riktigt roligt nu när det börjar gå ganska bra för mig, jag har liksom hittat dem där knapparna jag inte hade för ett år sen, ska bli riktigt roligt att hoppträna för olof också för han har bara sett henne hoppa i den gamla sadeln så det ska bli roligt ad han säger för hon hoppar mycket finare med prestigen ;)  
 
nu ska jag vila igen förlåt för dålig uppdatering men ja, igår hade jag en trevlig kväll åkte karusell gud så roligt det var, sedan träffade man massa nytt folk älskar verkligen det. träffade några kompisar från skolan också najjs ;) 
 
här får ni en flumbild på mig hah... 
 

Dålig uppdatering

2012-08-09 14:57:17 / 0 kommentarer ..


Jag har haft dålig uppdatering, förlåt! Jag har verkligen inte haft tid plus att appen inte går så ska be min kompis Elin hjälpa mig på söndag, iallafall så hoppade jag igår eller ja vi skulle ha gymnastik hoppning så hoppade studs och hinder som låg på 80cm tog några språng på en oxer som var på 110cm men hon bara var så bitchig så hon ville inte komma rätt på och hon var trött så blev plockepinn! Men kom över det några gånger med inga fel:) hon har gått ganska hårt denna vecka! Idag red jag dressyr och hon kändes riktigt fin sprang ifrån mig ibland men det gick faktiskt ganska bra! Övade på skänkelvikningar och öppna & sluta så det var toppen! Tog ett språng på 50cm var så sugen det är verkligen roligt att hoppa henne nu när jag har den nya sadeln för då hoppar hon verkligen med ryggen!
Nu ska jag snart duscha för vid 5 kommer några kompisar och då ska vi förfesta! Sedan blir det mot Kalmar rix fm stadsfesten!

Ska bli en grym kväll med massor av fina vänner och i morgon ska lissa vila för det ska även jag! På lördag ska jag rida lite dressyr och lite skogen sedan ska hon vila tills torsdag nästa vecka för på söndag åker jag till Öland med mina fina brudar från hulegård! Snart börjar skolan lite bra iallafall för man får träffa alla kompisar och hoppträningarna för Olof börjar också! Mitt mål nästa år innan någon annan liten flicka tar över henne är att hoppa 120 felfritt och kvala 130 alltså är det msv b och msv à känner att jag vill inte pressa henne mot sm som går final i 135 så jag låter nästa ryttare ta henne dit hon är trotsallt 8 nästa år och då har jag haft henne i 3 år :)
Någon dag nästa vecka när det är fint väder så ska jag & becca ta fina bilder på ängen (a) ska bli kul! Nu måste jag fixa mig, måste fundera hur jag ska ha håret :)

intervallträning/sandgrop

2012-08-07 20:27:03 / 0 kommentarer ..


Pappa har ju som sagt varit i kalmar och tagit ut en visdomstand så farmor körde mig till stallet, när jag kom upp helt plötsligt bara öser det ner med regn och jag bara nej lissa.. sån tur hade hon regntäcke men ändå halsen och allt. men fick in henne hon var dygnsur men det var lugnt. Hon hann torka lite medans jag mockade ;) 
 
Helt plötdsligt är det strålande sol och jag sa bara yes äntligen kan jag ge mig ut i skogen för att intervallträna hatar att rida i regn speciellt med min nya sadel nu också. Jag skrittade fram kanske i 10minuter och sedan travade jag henne och gjorde henne mjuk i sidorna, flyttade henne sidleds och lite sådant och halter typ som ett dressyrpass i skogen. jag galopperade i cirka 3 minuter sedan skrittade 3 och sedan galopp igen gjorde så kanske 5 gånger sedan tog jag två gånger i sandgropen ganska jobbigt för henne så började lugnt! Har precis varit i stallet igen och tagit in henne det ska ju bli oväder i natt igen :/ 
 

känns som jag bara tjatar om att jag jobbar sista dagen i morgon, men det är underbart! det har varit 4 jobbiga veckor i mitt liv. gått upp 7 varje dag typ :s nu ska jag bara ta det lugnt.När skolan börjar då ska jag ta hand om min hälsa ska ut och springa mycket det är verkligen bestämt nu! får slut vara såhär lat som jag är xddd
 

snart mot stallet

2012-08-07 13:57:37 / 0 kommentarer ..


Snart ska jag mot stallet hade jag tänkt, jag ska putsa lite kanske och sedan ska jag rida ut och intervallträna lite och bygga muskler på henne rygg mera! Jag är själv riktigt seg har varit igång 4 veckor snart i sträck har sovit ut en dag av dem så trött är jag kan man säga. Sista dagen i morgon på jobbet skööönt!
 
Jag skulle först tagit det lugnt denna vecka men nej hon bråkade i helgen och då får hon en tuff vecka och sen nu på söndag ska hon vila i 4-5 dagar sen skolan :D 
 
Mån- skritt
tis- intervallträning / skog
ons- gymnastikhoppning/ tea ska hoppa henne lite 
tors- dressyrpass
fred- vila
lör- dressyr / lite skog
sön-tors - vila ;)
 
nu ska jag kolla om det är någon som kan skjutsa mig till stallet, pappa har varit i kalmar och opererats eller tagit bort en visdomstand och det gör förbannat ont kan jag tänka mig. han mår inte så bra nu kan jag säga! ;) 
 

Blogg.se dampar

2012-08-07 11:27:33 / 0 kommentarer ..


Jag har ju appen om blogg.se och nu kan jag inte logga in och skriva inlägg och ta bilder där.. Blir så sur, när den appen inte går så kan jag heller inte få in bilder när jag inte sitter vid en data. Den appen är så lätt det är liksom bara skriva sen infoga bilder! 👍

Jag Sitter just nu på jobbet barnen är och äter men jag hänger inte med till matsalen är bara onödigt när jag inte ska äta, men iallafall så har jag snart bara en dag kvar och det ska bli riktigt skönt! Ska sova ut sjukt mycket nu innan skolan börjar! Lissa ska få vila nästa vecka sön-tors när drar till Öland! Efter det blir det ju att skolan börjar 22 aug onsdagen och då är det hårdpass på lissa vi ska träna så det rycker nu så vi når vårar andra mål!:)
Nu kommer barnen och ska spela spel med dem nu! Lissa ska gå i skogen intervall träning och lite träning i grusgropen:)

Hemma

2012-08-06 13:25:42 / 0 kommentarer ..


Nu är jag hemma från jobbet jobbar bara tills onsdag sen ledig skönt! Lönen kommer snart:) nöjd! Jätte trött och mår illa och ont i huvudet så fick nog liten smäll igår, ska vila och sova lite nu! Kollar på pretty little liars, ska upp till lissa sen och pussa lite på henne och borsta hon ska gå lite så hon inte blir stel!:) Love this photo!


Untitled Video

2012-08-05 20:36:26 / 0 kommentarer ..



Det kan inte alltid gå bra!

2012-08-05 20:32:45 / 0 kommentarer ..


Som rubriken lyder det kan inte alltid gå bra, iallafall den här helgen började dåligt och slutade lika dåligt! Jag vet inte riktigt vad som har hänt med lissan i helgen jag fick en bra runda och det var faktiskt i LA :o 
 
Fredags: 
LC: Hon var faktiskt super fin på framhoppningen och bjöd fint och hoppade super duper fint ;)  Men när jag gå in på banan så ville hon inte, hon var faktiskt ganska fin på banan men jag har insett att hon inte lyfter ordentligt på benen när det är LC & LB känns som hon tycker det är för lågt! Hon rev ett hinder så slutade på 4 fel finns inte så mycket att säga om den klassen. riktigt onödigt pet av henne!
 
LB: Ingen aning vad som hände, vet faktiskt inte vad som hände den här helgen hon var inte på hugget. När jag red fram så var hon super stark och liksom kändes som det skulle gå bra men nej en rivning och en vägran men fick över henne direkt när hon försökte vägra så fick en rivning på hindret så hon bara larvar sig och brukar aldrig vara titttg när det gäller hinder hon bryr sig liksom inte!

Lördag:
LB: kommer inte riktigt ihåg vad som hände i den här klassen men det jag vet är att jag fick 8 fel och tror det var på rivningar och jag vet att planen inte var att riva och jag var riktigt lack när jag kom ut från banan! Jag var så besviken för jag vet att lissa verkligen KAN hoppa!! Men iallafall det var fina språng dem hon inte rev faktiskt!
 
LA: ja vad ska jag säga här det får verkligen vara med fet text, hästen visade verkligen vad hon kunde. Jag går in på banan hon var riktigt trött men jag satt upp en bra galopp och första hindret var ett räcke och det fixade vi ;)  hon hoppade super fint på alla hinder bara att jag la henne fel på något men hon klippte alla förutom 2:an hon rev för jag la henne hel tokigt! när jag kom så fel på det så kom jag på en skit dålig båge mot 3:an och hoppade nästan i hinderstödet och hopn klippte den oxern! Vad finns det att säga denna ritt var en av dem finaste ritterna jag gjort! fine det lilla petet var bara så onödigt och man vill bara göra om rundan! Men super nöjd det var trotsallt hennes 3:de LA!
 

Söndag: 
 
LC: herregud, jag kände att hon hade vänt efter att jag hoppat LA och hon var super fin och taggad på framhoppningen går in på banan och hon hoppar verkligen så bra kommer mot sista hindret och hon kommer fel och ska vägra och jag trycker till henne för det är inte okej att vägra så hon försöker hoppa över oxern och jag ramlar av! hör ni! jag ramlar av!! haha shiit, första gången jag ramlar av på tävling och 2:a gången jag ramlar av på lissa! Lissa blev jätte rädd och ledsen för hon försökte ju verkligen och jag accepterar det. vi försökte iallafall! den här videon kommer att komma upp ;) håller på att ladda upp den nu!
 
LB: där ville jag bara hem, hon hoppar super fint på 1,2,3,4,5 och när jag kommer mo 6a kombinationen så hallå hon vägrar jag bara det är inte samma häst så jag blev fly förbannad och rider vidare och kommer igen och hon försöker vägra men jag drog allt över henne och vi kom runt banan på 4 fel! Jätte nöjd med ritten annars förutom att hon ska larva sig. nu ska jag ta i med hårdhandskarna!
 
här får ni en bild från LA:N igår som vi köpte tog kort med mobilen på fotot så inte så jätte bra men super fint hoppar hon och högt över! ser ni vacker hon är!:) 

Värsta helgen

2012-08-05 14:21:01 / 0 kommentarer ..


Ni kommer inte få filmer för det var för fula och hemska ritter den ända bra i LA filmade ingen! Berättar mer ikväll


LB & LA

2012-08-04 18:34:54 / 0 kommentarer ..


Allt resultat kommer i morgon när jag kommit hem från tävlingen då, men säger att jag fick 8 fel i LB och kändes hemskt!! LA hoppade hon super och blev 4fel;) tyvärr filmade ingen där :/ men LB får ni film från!


LB 8 fel

2012-08-04 15:10:04 / 0 kommentarer ..


Min sämsta ritt Ever!


Skit dag

2012-08-03 19:12:57 / 0 kommentarer ..


Detta var verkligen inte min dag! LC: det var en förklass och vi se otur och river näst sista hindret annars kändes hon super fin! Så blev inget där! LB: hon hoppade super, kändes finare och när jag kommer mot 5:an så försöker hon vägra så jag trycker till henne och hon river hindret blev riktigt förbannad så bara drev på henne mot 6:an och sa detta får du klara själv då rev hon'! Taggar om till i morgon ingen humör på att skriva här vet ni Svaret!


Taggar tävling i morgon

2012-08-02 20:52:32 / 0 kommentarer ..


Har 116 starter innan mig plus banbygge och prisutdelning innan jag startar så anette min förra tränare sa att jag rider runt 1-2 så blir att vi åker runt 10- halv 11 i morgon man vet ju inte om dom är snabba eller är slöa! Nu ska jag kolla på hawaii five -0 så sedan blir det hem och duscha, får även säga lycka till Carro skulle oxå velt vara där ska dit nästa år:)


Caroline bågfeldt

2012-08-02 19:40:41 / 2 kommentarer ..


Jag lovade ju er ett inlägg om caroline och här kommer det!

När jag började läsa massa bloggar så var det hon jag först kollade på och jag var med från första stunden hon provred chuck, det som var så lustigt var att jag hade sagt till mamma något år innan att han skulle jag vilja provrida och han var super duper fin och massor! Han hoppade med fint scoop och var dunder snygg! Men det blev ej så och jag såg att carro köpte han och han kom verkligen till ett perfekt hem :D
 
Jag började tävla massor nu i vår på lissa och det var då jag såg dem första gången och dem var som perfekta för varandra, det var verkligen som att kolla på dem som hoppar på falsterbo. Fine dem rev ibland med det gör även elit hästar, jag avgudade carro och började genast skriva till henne på facebook och på bloggen! Hon är verkligen min förebild sånna fina lovande ord hon har sagt om lissa har gjort att lissa finns kvar i min ägodel utan carros ord så skulle lissa vara såld nu! Jag hittade aldrig några hopp inom våran framtid, men när carro sa det då visste jag hon kan och vi kan bli super bra tillsammans! Vi är ett team och det är det som är det viktigaste!
jag läser Carros blogg varje dag/minut/sekund om jag inte har något att göra så går jag genast in på henne blogg och hoppas att hon uppdaterat, hon skriver så kloka meningar och sånna bra tips.
 
Även att hon ibland vill göra sig av med chuck som jag läste på bloggen så tar hon sig i samman och gör ingen stor grej av det! Dagen efter låtsas hon som om ingentingen har hänt, fine hon kan må dåligt många dagar efter men hon försöker ändå och hitta en lösning!
Jag har även pratat med henne och hon är awesome, hon säger alltid lycka till innan jag går in på banan och det ger mig en extra kick!

Vad finns det egentligen att säga om carro det finns knappt ord så underbar hon är, även att jag inte träffat & pratat med henne så mycket så är hon en omtänksam tjej som tar sina kompisa före sig själv det är iallafall vad jag förstått hitills!
 
Hon rider snyggt, har en super fin sits och är bara helt enkelt awesome, det går inte beskriva iallafall. Men hon och chuck är som gjorda för varandra som hon sa om mig och lissa. Ibland önskar jag faktiskt att jag var henne men man kan inte få allt i världen. Jag har iallfall en super fin tävlinskompis, en super fin häst och underbara vänner!
 
Dett är då Caroline Bågfeldt på 16år!!
Bilderna är lånade på hennes blogg och hoppas det är okej!
 
Men nu måste jag ner och kolla film med min kompis ewelina! I morgon börjar första tävlingsdagen och det blir LC & LB ;D

Ekman

2012-08-02 15:00:03 / 0 kommentarer ..


Ekman var i tidningen idag angående att dem inte får ta delar från en skrotbil! Riktigt dåligt för köpa nya saker till en folkracebil är för dyrt! Får hopas att detta går igen, nu är jag Påväg till stallet ska rida ut och sedan duscha henne :)


Långt inlägg

2012-08-02 10:09:58 / 0 kommentarer ..


Ikväll kommer jag lova er att få ett ganska lågt inlägg om Caroline bågfeldt min tävlingskompis, sedan i inlägget kommer det att stå lite vad jag gjorde med lissa idag och sånt:) kanske lite rörigt! Men inlägget skriver jag på datan pallar ej skriva på mobilen:)


Startlister

2012-08-02 09:02:39 / 0 kommentarer ..


Nu är startlisterna uppe för lilla gubben cupen i Vimmerby, jag taggar ;) riktigt roligt ska det bli! putsa och massa idag! Lissa ska få en fin dusch :) Efter jag slutat vid 1 så ska jag till Ewelina och sola lite och sen runt 3 drar jag nog till stallet ;)


Bild på hur hon såg ut idag:)

2012-08-01 21:56:44 / 0 kommentarer ..



Chill dag

2012-08-01 20:04:27 / 0 kommentarer ..


Jag skrittade ut med lissa tillsammans med becca, hon fick panik av alla flugorna! Men sen så gjorde jag flätor i manen så den ligger på en sida bra tips om eran hästs man ligger på två sidor fläta då för det hjälper verkligen:)! Nu är jag hos Ewelina, ska kolla film!:) och äta min goda Nogger från gb:)


mot stallet

2012-08-01 17:47:49 / 0 kommentarer ..


ska skitta ut på henne idag så hon får röra på sig, sitter och skriver en gästbloggning hos carro :d nu drar jag till stallet :) pusss

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se