ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

olika bett jag rider på

2012-10-28 21:17:10 / 1 kommentarer ..


Lissas tandläkare har sagt till oss att det är viktigt att rida på olika bett så man inte bara rider på ett hela tiden, jag har tagit det rådet och det är super. man kan liksom rida hästen på alla olika bett då. Just nu rider jag på pehlan, hackarmore, tredelat och hon funkar kanon på alla tre.

Pehlan:
Detta bettet rider jag på dels för att hon helt plötsligt blev jätte stark inom hoppningen, jag fick inte ihop henne ordentligt innan hindrena som gjorde att hon blev lång. Jag ville ha henne kort och under mig, så jag testade min kompis pehlan och det gick kanon hon var under mig och allt lyssnade prima. jag köpte ett eget ett babypehlan ett rakt gummi. hon lyssnade på allt jag gjorde och det gjorde också att jag hade kontroll på hela banan och allt gick inte i super fart det såg fint ut istället för att ha dragkamp. sen är det mitt fel att jag har lagt henne fel på hindrena som gjorde att jag rivit.
detta bettet säger jag att det är bra för starka ponnyer/hästar, kanon bra!
själv tycker jag inte om att betsla upp men om man måste så är jag med på det. hellre att jag har ett stark bett och ritten blir snyggare och på stil än att ha dragkamp med min häst genom hela banan.
 
Hackarmore:
Jag har precis börjat rida på det, när vi fick lissa så åkte vi direkt till tandläkaren och tog ut vargtänderna så red på det 1 månad och då hade vi dragkamp hon bara sprang. men nu för några veckor sen insåg jag att jag ville lära mig rida på det här, jag hoppar edast på det för hästen går inte klockrent på detta i dressyren plus att hon hänger sig lite i det men det har jag full förståelse med. hoppade själv med detta första gången så jag inte började med hoppträningen, hon var super fin och hoppade sjukt bra med det, jag hoppade på hoppträningen med det. Olof tyckte hon hoppade super fint med detta, och kommer nog fortsätta hoppa på det. Ibland kommer jag hoppa på pehlan och ibland på hacket. lite variation men super med detta bettet och jag avgudar själv dom som faktiskt kan hoppa på ett hack för det är inte lätt inget bett i munnen.
 
Tredelat:
detta rider jag endast dressyr på då hon blir för lång i hoppningen med detta och i skogen för stark. Hon är jätte fin på detta bettet, om jag rider rätt så går hon klockrent detta bettet brukar funka super på många hästar och tusen tals ryttare rider på detta. Vet inte vad man ska säga om detta, men det är ett bra bett för båda unghästar och äldre hästar.
Ingen bild på hackarmore på lissa :D
 

Kommentarer

fin blogg du har!^^

2012-10-28 21:26:28
Denna designen är skapad av Nathalie Mattsson på www.aportion.spotlife.se, och är till för allmänt bruk!

NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se