ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

sent inlägg

2012-10-31 22:52:32 / 0 kommentarer ..


Opps.. blev ett ganska sent inlägg inte haft tiden med mig!
Jag har faktiskt haft ganska fullt upp, började med att jag åkte till stan och träffade evelina, jag köpte en halsduk, lösögonfransar,låtsas skinn, linser svarta, vit färg till ansikte, hårspray det var nog det jag köpte. linserna och lösögonfransarna hud och färg är till på lördag då det är halloween fest och jag är taggad jag & eve har värsta iden att måla oss till. får se om vi lyckas med målningen vem vet.
 
Lissa var övertaggad och hade rodeo idag!... Som texten lyder hon var kaos, började med att hon skulle stegra och vägra gå både hon & jag är mörkrädda och vi skulle rida ut och det kopplar inte så bra att båda är mörkrädda så jag fick ta modet och säga till henne att det inte är något längre fram när vi kommer till slutet av rundan så tvärnitar hon och låtsas som att hon ser något :o  sedan flyger hon fram och tror det är något bakom då kan jag säga att jag blev riktigt rädd. så vi tränade lite tävlings galopp sista biten haha xd det gick grymt fort. men ja jag satt kvar sån tur var.

i morgon slipper jag vara orolig för mörkrätt för då ska vi ta ett dressyrpass och hoppas det går bra :D
jag är pepp inför att hoppa lite på fredag och sen fick lissa en spark på bogen idag vet inte varför .. men ja hon ska få lära sig självförsvar av mig (A) men hon fick ingen skada bara att täcke gick sönder ännu mer ... åhhh..
 
Nej nu ska jag lägga mig i sängen och kolla one three hill (NÖRD), i morgon ska jag till blåkusten och kolla om jag har astma död!! och sedan TANDLÄKAREN döda mig :(  hatar tandläkaren :s
äldre bild

Godmorgon

2012-10-31 13:26:43 / 1 kommentarer ..


Godmorgon på er eller ska man säga eftermiddag?
jag sov till 12 ungefär men min katt väckte mig först vid halv 11 av att bita mig i tårna.. dum katt :o
 
jag ska in till stan vid kvart över 2 ska möta evelina där och vi ska kolla på skor och sedan ska vi gå och köpa linser, hoppas dem svarta är kvar har en ide till på lördag då det är halloween fest på apollo :D det ska bli grymt kul.
 
jag ska rida ut lite lugnt i skogen idag tror hon kommer vara överpigg hmm det var hon iallafall igår när jag skrittade henne hon skulle trava hela tiden hon trippade och gjorde en bockserie hmm sån tur satt jag kvar. börjar min balans komma tillbaka?
nej vafan nu måste jag fixa mig har precis kommit ut ur duschen så har lite och fixa.
 Snart är vintern här.. ush
 

Bilder från Bulgraien del 1

2012-10-30 22:30:33 / 0 kommentarer ..


vi bodde på det här hotellet
snygga syrran på bild

fullt upp

2012-10-30 14:36:00 / 0 kommentarer ..


första gången nu på höstlovet jag har haft lite att göra, jag vaknade kvart över 11 av att mamma ringde och väckte mig.. suck!
sedan så kollade jag ett avsnitt på one three hill och sedan var det bara att fixa sig för skulle till körskolan och testa att köra och se när jag behöver börja. det gick bra men jag var grymt nervös kändes som jag skulle dö, plus att dom lär ut helt konstigt mot vad mina föräldrar har gjort dom tänker ju på minsta lilla detalj typ som spegel spegel och sen dödavinkeln sedan kan du blinka och växla ner.. as krångligt men man lär väl säg med tiden.
 
Teorin kommer jag att göra på skolan, ska ringa kjelle och kolla hur det var med det. nu sitter jag hemma hos mormor och ska äta pannkakor idag igen (a) sedan vid halv 4 ska jag till stallet och skritta ut på lissa och sen ska jag bara hem och ta det lugnt och ha en myskväll med evelina:D
 
 

lugn kväll

2012-10-29 21:36:12 / 0 kommentarer ..


vi åkte till stallet runt 5 tiden, mamma åkte ivög till en bonde eller någon pappa och dem känner som heter åke och skulle köpa hösilage. så jag började mocka och fixa och dona, nör lissa står i gången så drar hon loss ett grimskaft och går upp på upphöjning. svårt att förklara kan ta kort i morgon så förstår n. vid 6 så kom jenny massören och masserade lite och lissa blev sur, men vet att hon tyckte det var skönt ändå.
 
Jag borstade av lissa och sedan sa jenny att jag skulle ut och gå med lissa i 5-10min så jag gick på raksträcken det är en bra väg att skritta fram eller gå. På vägen tillbaka så ser hon alla hästarna springa in från hagen för dem släppte hästarna och då tände lissa till och började stegra och drog till. men hon små trippade på vägen hem men det gick bra, skulle nog haft kedjan på henne dock.
 
Schema :
Tisdag - ska hon endast skrittas
onsdag - ridas lite lätt i skogen
torsdag - ett lugnt dressyrpass
fredag - hoppa lite
lördag - konditionspass
söndag -  skrittas och åka till jönköping för praktik i 5 veckor.
 
syrran och jag i bulgraien :D

hiss & diss på mig

2012-10-29 15:51:00 / 0 kommentarer ..


tänkte ta upp några punkter jag måste bli bättre på och vad jag är bra på!
 
Hiss:
 
  • jag är mjuk i handen och följsam
  • när jag rider dressyr har jag en bra sits i dressyrsadel lättare att sitta perfekt i en dressyrsadel än i en hoppsadel. TRO MIG
  • jag har en lätt sits, försöker inte att sitta jätte djupt emellan hindrena är lite lätt i rumpan även om man inte ser det. 
nu kommer jag inte på med bra saker om mig själv, hatar att skriva om mig själv


Diss: 
  • jag har en ganska dålig sits över hindrena, tränar för fullt att vara med upprätt än att ligga för mycket. 
  • min häl måste jag tänka på att trycka ner över sprången också inte bara före, som också leder till att man bli lite mer framåt lutad.
  • måste bättra mitt tålamod, därför passar jag ej med bitchiga ston.
  • kolla framåt över hindrena eller till nästa hinder istället för att kolla ner
 
Måste bara säga om ni inte har kollat på serien One Three Hill, gör det då! LÄTT VÄRT ERAN TID. promise. 
jag sitter och kollar på one three hill nu och jag är helt förälskad i chad murray som också spelar lucas i serien. han är grymt snygg och verkar helt underbar på alla sätt. även hans bror nathan som är med i filmen han spelas som bror där vet inte vad han heter irl men han ser också bra ut. 
 
 
 

Godmorgon världen

2012-10-29 11:37:45 / 0 kommentarer ..


just nu har jag vaknat mamma ringde och väkte mig plus att min katt kom och bet mig i fötterna.. det gjorde riktigt ont, ond katt jag har.
ska kolla ett avsnitt av one three hill jag är helt fast i deet nu, sedan ska jag göra klart en läxa jag fått och sedan ska jag åka till mormor och äta lite pannkakor. älskar mormors pannkakor dem är toppen goda :D

Lissa ska masseras ikväll av en tjej som heter jenny(?) får hoppas hon tycker det är skönt, sedan ska jag nog fortsätta göra en läxa sen är jag klar och tar höstlov på riktigt.

gammal bild på mig :D
 

bloggtävling hos carlssonpataket.se

2012-10-28 21:20:49 / 0 kommentarer ..


 http://www.avantiafritid.se/ gå in och var med du med! http://carlssonpataket.se/?p=12361#comments
 

olika bett jag rider på

2012-10-28 21:17:10 / 1 kommentarer ..


Lissas tandläkare har sagt till oss att det är viktigt att rida på olika bett så man inte bara rider på ett hela tiden, jag har tagit det rådet och det är super. man kan liksom rida hästen på alla olika bett då. Just nu rider jag på pehlan, hackarmore, tredelat och hon funkar kanon på alla tre.

Pehlan:
Detta bettet rider jag på dels för att hon helt plötsligt blev jätte stark inom hoppningen, jag fick inte ihop henne ordentligt innan hindrena som gjorde att hon blev lång. Jag ville ha henne kort och under mig, så jag testade min kompis pehlan och det gick kanon hon var under mig och allt lyssnade prima. jag köpte ett eget ett babypehlan ett rakt gummi. hon lyssnade på allt jag gjorde och det gjorde också att jag hade kontroll på hela banan och allt gick inte i super fart det såg fint ut istället för att ha dragkamp. sen är det mitt fel att jag har lagt henne fel på hindrena som gjorde att jag rivit.
detta bettet säger jag att det är bra för starka ponnyer/hästar, kanon bra!
själv tycker jag inte om att betsla upp men om man måste så är jag med på det. hellre att jag har ett stark bett och ritten blir snyggare och på stil än att ha dragkamp med min häst genom hela banan.
 
Hackarmore:
Jag har precis börjat rida på det, när vi fick lissa så åkte vi direkt till tandläkaren och tog ut vargtänderna så red på det 1 månad och då hade vi dragkamp hon bara sprang. men nu för några veckor sen insåg jag att jag ville lära mig rida på det här, jag hoppar edast på det för hästen går inte klockrent på detta i dressyren plus att hon hänger sig lite i det men det har jag full förståelse med. hoppade själv med detta första gången så jag inte började med hoppträningen, hon var super fin och hoppade sjukt bra med det, jag hoppade på hoppträningen med det. Olof tyckte hon hoppade super fint med detta, och kommer nog fortsätta hoppa på det. Ibland kommer jag hoppa på pehlan och ibland på hacket. lite variation men super med detta bettet och jag avgudar själv dom som faktiskt kan hoppa på ett hack för det är inte lätt inget bett i munnen.
 
Tredelat:
detta rider jag endast dressyr på då hon blir för lång i hoppningen med detta och i skogen för stark. Hon är jätte fin på detta bettet, om jag rider rätt så går hon klockrent detta bettet brukar funka super på många hästar och tusen tals ryttare rider på detta. Vet inte vad man ska säga om detta, men det är ett bra bett för båda unghästar och äldre hästar.
Ingen bild på hackarmore på lissa :D
 

gårdagen

2012-10-28 15:34:10 / 0 kommentarer ..


jag har inte orkat ta upp datan och skriva, men nu tog jag tag i det och gjorde det. igår så var jag på fest, elise och jag åkte till marcus och det blev verkligen en lyckad fest vi aknske var 15-20 stycken vet inte riktigt vi räknade inte riktigt.
idag har jag bara legat och kollat på ine three hill, ska snart gå och duscha innan jag ska till stallet och pussa på lissa. hon ska vila fram till onsdag så hon ska bara ta det lugnt. hon ska få massage i morgon.

här är outfiten jag hade igår!
 

fixa mig för utgång

2012-10-27 17:55:01 / 0 kommentarer ..


jag red i paddocken men det gick inte bra, lissa eller jag var inte på humör så travade lite och tog någon galopp och då surade hon ihop. så jag travade av och la passet bakom mig. vi skrittade av och sket i passet.
 
nu ska jag fixa mig för fest ikväll (A)
 

Godmorgon

2012-10-27 12:00:00 / 0 kommentarer ..


godmorgon världen, vaknade ungefär vid halv 12 och nu sitter jag vid tv:n har precis börjat kolla en ny serie och det är one three hill, kollade på prison break men det tog slut nu :D älskar att kolla serieer har jag märkt :)
idag blir det en lugn dag nu ska jag kolla ett till avsnitt sen ska jag plugga lite och sedan stallet sen ska jag vara med eve troligen :D
 
¨Här har ni filmen från dressyrtävlingen, ser förjävligt ut. men alla har dåliga dagar.
 

charlie

2012-10-26 22:01:50 / 0 kommentarer ..


jag dör tänker på min goda vän charlie som går på skolan, min bästa killkompis och även min bästa vän. kommer sakna han nu när vi är ifrån varandra i 6 veckor. han kanske kommer och hälsar på eller så åker jag till han.
 

bilder & kvällen

2012-10-26 18:25:35 / 0 kommentarer ..


nu kunde jag ladda upp bilder:D
vi ska äta pizza snart och sedan ska jag bara kolla på x-factor och ta det lugnt ikväll kanske skrivet ett inlägg till i morgon om typ olika bett jag rider på :D


första ridpasset hemma igen

2012-10-26 17:01:44 / 0 kommentarer ..


 
lissa var super pigg, jag kunde knappt hoppa upp på henne. Men efter mycket om och men så klarade jag det, efter cirka 10minuter så lugnade hon sig lite men hon var lite orolig att ridas ut på. hon ville inte lämna kompisarna så hon försökte vända 2 gånger men det var bara att vända henne igen och rida på.
jag travade ganska mycket och tog en liten galopp i båda galopperna och sedan bytte galopp i ena galoppen den andra håller jag på att lära henne nu. när hon kan en fortsätter jag med andra och nu kan hon en. kan inte lära henne massa saker på direkten.
Jag har även fått ett nytt ländtäcke och det blev ett hv polo as snyggt är det, det satt väldigt bra också. as nnöjd över det och lätt värt priset. Snyggt & sitter bra!
 
WHATTTT!! går ej ladda upp bild ... ska försöka lösa det.

hoppträningen i onsdags

2012-10-26 13:38:31 / 0 kommentarer ..


hoppträningen från i onsdags kommer nu,
ska upp till stallet snart och rida ett konditionspass i skogen.
 

redan snö :O!?

2012-10-26 12:46:15 / 0 kommentarer ..


 
När mamma & pappa precis hade kommit igår så kom dem in i huset så fort vi skulle gå ut och lasta in i bilen så bara öser det ner snö.. jag tycker det är mysigt med snö men då ska det inte bli snöplask. Jag vill såfall ha jätte mycket snö så man kan rida på ängar och träna ett pass där självklart rider man inte lika länge som man rider ett pass i ridhuset men det är väldigt bra träning att rida i hög snö,
 
men det blir ju så kallt när det är vinter och ruggigt, det är snöästorm och du MÅSTE ut till stallet en sån dag så vill jag bara vara utan häst för då är det för kallt.. Känns som att vintertiden är inte hästrealterat, många jag känner tycker det är jobbigt med att vara ute i stallet när det är så kallt.
men det som är mysigast på vintern det är när man tar mysiga skogsturer i bara skritt eller i fullt ös. det är så sjukt mysigt, det är vitt överallt man är :o och tolka det är också så underbart kanske inte lika underbart när man åker av men annars så är deet de.
 
Fast helt plötsligt så är det sol nu?

Praktik

2012-10-26 12:02:16 / 0 kommentarer ..


Vad tänker ni när ni ska ut på praktik?
Jag tänkte berätta vad jag tänker på och vad vi har fått för förslag om vad vi ska vara uppmärksamma på. Det är väldigt viktigt att ta något inom du tycker är kul om du tycker att hästar är roligt då tar du det, du kollar runt lite på internet vem du skulle vilja var hos eller frågar din lärare eller någon tränare om tips.
Jag kollade runt lite först skulle jag varit hos sara algotsson i tyskland men då jag känner att jag suger på engelska så kommer det aldrig funka och nej hon pratar inte engelska men hennes man och några som jobbar i stallet.
så sen så tänkte jag åka utanför stockholm till en man som heter sven-inge men nej det blev också för långt och dem hade lite för duktiga hästar mot om jag ska komma dit med min lilla ponny sen hade dem två söner.

Nu har jag för ett tag sen bestämt mig för att jag ska vara hos Ellen Brünes, det var paulina min kompis som gick på skolan innan som tipsade mig för hon jobbar där just nu. Så jag ringde  och pratade med ellen och sa att det var okej och allt är fixat. Jag kommer få ha med mig lissa och det jag betalar det är mina spånbalar annars så får jag allt gratis till och med hoppträning för ellen själv :o det är ganska mäktigt hon tävlar ganska högt inom hoppning.

Jag har faktiskt inte så svårt med att prata med folk, har fått det av min pappa det är inte så svårt. vad kan hända om du pratar med en främmande människa? kan du dö? nej det tror jag inte, om du inte pratar med något sajko -.-' men om du pratar med en ryttare så brukar det fungera, jag kommer försöka lära mig så gott som jag kan och ta in alla hennes rutiner dom har varje dag och fråga massor av frågor så man får massa svar på frågor som man kanske har.
Det jag tror är att jag inte kommer palla att vara i ett stall 5 veckor, asså det är kul att vara i stallet varje dag men tänk just nu handlar det om att du ska vara i stallet 5 dagar i veckan från 7-4 varje dag det kommer bli riktigt tufft. Men det är väl bara att se glad ut och försöka göra det bästa man kommer nog bli trött men då lär ví kunna somna tidigare :D

Hon har sagt att jag fåt ju hjälpa till med stallskötsel och hänga med på tävlingar, rida, putsa och allt som har med en häst att göra liksom alltingen. fine jag kommer inte få rida hennes hästar som hon tävlar 140 klasser med och det skulle jag knappt våga.skulle kännas som att man kanske red sönder den eller något.
men dom har hästar som är yngre och som inte är i dom klasserna och som inte har den prisklassen :d
jag säger inte att det inte kan vara roligt att rida en sån dyr och fin häst men man är rädd att den ska skada sig.

jag kommer att bo hos paulina som jag redan känner så det är fixat, pengar till mat + boende får jag av skolan så det slipper vi betala och sen så kommer skolan betala någon peng per hur många bil man kör t.ex 500kr /per mil.
så det är bra, jag är sjukt pepp men är lite nervös vad man får göra i början och lära känna alla andra. ja det är bara att lära sig så är arbetslivet.

massa på gång!

2012-10-25 22:28:04 / 0 kommentarer ..


det blev helt ändrade planer, jag åkte hem till oskarshamn idag. Lissa är med mig hem och vi har tagit höstlov hon och jag, det visade sig att jag är ledig i morgon och då sa jag det till mamma & då kom pappa och mamma och hämtade mig.. det ska alltid bli bråk mellan oss p.g.a alla saker jag har men det kan jag ju inte hjälpa? då får dem faktisklt köpa en störra bil eller transport.

jag sitter på min "gamla" datorn som jag inte använt på någon månad, har inte använt den sen jag fick datan av skolan så den här känns sjukt stor mot skolans.. Men skolans data fuckar ur den är ju inte super fin eller så men den är faktiskt ganska bra och inte så seg. Men jag har inget film redigeringsprogram på den datan så slängde in alla filmer på datorn nu och ska göra om hoppträningen och filmen från dressyren kommer. kanske inte är en bästa kvalliten men ja ja huvudsaken är att ni får se som ni kanske vill.

det kommer att komma ett antal inlägg i morgon om hur lissa ska gå och vad jag tänker på nu när jag snart ska gå ut på praktik! bo hos en främmande människa? känner bara en där? vad man får göra? kommer jag palla med det?
ja massa finns det att svara på om man känner för det..
i morgon ska jag också göra klart en inlämning vi har fått sedan så har jag inte något kvar ska förbättra mitt betyg i djurens biologi ;D har pratat med läraren och jag bär bara lägga till någon sak på min inlämning så får jag bättre betyg en C. räknar med att få B - A :) 

Nu ska jag fixa lite med filmen och sedan sova är sjukt trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen.. hörs i morgon. Lissa står och äter sitt hö i sitt värma innetäcke tror lissa stortrivs men saknar raffelito gör han nog. och raffelito är rasmus vi kallar han det och lissa kallar vi galito :D haha (: 
Bild från hoppträningen!

tränare

2012-10-25 09:22:45 / 0 kommentarer ..


jag tycker det är sjukt viktigt att man tränar för en tränare om man vill komma någonstans eller om man bara vill ha kul med sin häst & utvecklas. Man kan aldrig allt själv, till och med rolf-göran berngtsson tränar för tränare. Okej han tränar för typ elite ryttare själv, dem som tävlar på LA nivå kanske tränar för en b-tränare men det finns dom som tränar för ännu duktigare!
Om jag inte hade haft Camilla & Anette till hjälp när vi köpte lissa då hade jag inte varit  där jag är idag, det är också olofs hjälp till alltingen. han har lärt mig hur jag ska rida henne för att hon ska hoppa så sjukt bra som hon gör idag. Vi tränar ofta på min balans för den har blivit katastorf och sen tränar vi på min sits för den är jag inte så nöjd med.

När man tränar för en tränare så är det viktigt att ta in allt h*n säger, annars så är det ingen mening med att träna för någon då har man bara kastat pengarna i sjön. sen finns det dom som tyvärr inte har råd att träna för tränare ofta och det tycker jag är synd. Jag lär mig sjukt mycket av tränare, det gör mig snart till en ännu bättre ryttare.
 

Jag själv tycker att om man tränar för någon så ska man trivas sjukt bra med tränaren och känna att man utvecklas utav deras råd.
jag kommer alltid träna för en tränare om jag inte har råd med det så kommer jag inte ha häst för då kan jag inte utveckla mig mera som jag vill. alla har mål och mitt mål är att rida dem stora klasserna på storhäst. ALLA kan om man vill det är bara att man ska ha tålamod och pengarna så fixar man det.

jag utvecklas så enormt mycket när jag tränar för tränare det var nu i somras jag tränade inte i början så mycket för tränare och det gör så jag blir lite sämre och det är nog där min egna balans sattes på spel.

Tränar ni för tränare? c? b ? a- tränare? hur gör ni för att utvecklas annars?
 

Slut

2012-10-24 16:58:12 / 0 kommentarer ..


Allt om resultat från hoppningen på skolmästerskapet kommer ikväll, nu ska jag snart ut och fixa hos min polle och sedan vid 7 är det hoppträning :D
Ovisad bild, fail!

Dressytävling

2012-10-23 20:22:19 / 0 kommentarer ..


lissa var super fin på framridningen hon bjöd fint och gick bra lite stel i höger men det var inget som var extremt, jag tyckte hon gick sjukt fin men när jag ska gå in på banan så självklart blir jag lite nervös och det känner lissa direkt och då blir hon nervös bara för jag är det. Så hon var lite stel men inte fruktansvärt, hon var super stark satt där och höll i som en idiot.. shit :o men det märkte inte domaren sån tur var, tror inte domaren tyckte om oss..

Lissa gjorde detta bra tyckte jag, mina kompisar som satt på läktaren tyckte att det gick bra att hon var fin och då tyckte jag att det inte gick så bra men om man tänkte efter så gick det ganska bra.. tyvärr är filmer jämt orättvisa inom dressyr tycker iaf jag.. men ja, det kanske inte såg bra ut vad vet jag? galoppen tyckte jag faktiskt var fin.

jag tyckte jag iallafall kunde få godkänt nu kommer snart procentet.. domaren tyckte väl inte riktigt om min ponny & mig, vad vet jag?
fick 44% fattar ni?? vi har försökt lista ut det kanske inte stämmer mig vi tror det..
 
ska försöka få upp bilder filmen kommer också:)

dressypasset inför tävlingen i mon!

2012-10-22 18:30:25 / 0 kommentarer ..


Som sagt så red jag ett dressyrpass inför i morgon, jag tog med mig gramanen fall att om hon skulle vara stretig i galoppen men iallafall. Hon började med att vara lite stel men då böjde jag mycket och bara lösgjorde henne, efter ett tag var hon riktigt fin i skritten och då började jag trava och gjorde likadant där lösgjorde henne och hon var super fin där hon gick frma till bettet och arbetade på riktigt bra. men sedan när jag gick över till galoppen så var lissa sjukt stark men samtidigt så gick hon så fint men ändå så va det jobbigt att hålla i henne..
Sedan lackade lissa ihop!
Då blev jag på dåligt humör!
 
Och då så var det slomotion galopp det gick as sakta och jag inte fick fram henne så tränade as mycket på at gå på henne så hon gick fram, men iallafall så var hon fin. i morgon vet jag inte hur det kommer gå, hon kommer nog få bra på traven men galoppen är tveksam jag som har sån vinnarskalle så tänker bara på att jag ska vinna..

Jag har inte "tävlat" dressyr på ett år knappt så jag tar det här som lärorikt att vi får se hur det går, vad domaren tycker om mig och lissa som ekipage antingen går det kanon bra och jag får as bra procent eller så går det bra eller skit. vi får se det är en ny dag i morgon lissa kanske är as glad eller är hon på bitch betendet...
 
 

LB 4 fel och avramling

2012-10-22 11:45:16 / 0 kommentarer ..



veckans planering

2012-10-22 11:06:35 / 0 kommentarer ..


här kommer veckans planering för lissa :)
jag försov mig till fodring idag klockan 6 men sån tur så fodrade sara hästarna så vaknade halv 8 så släppte jag ut lissa & rasmus :)  dom dog nog inte för det, men iallafall så är det en lugn dag. jag ska plugga lite, måste bara kolla med min lärare om jag kan göra provet den här veckan.

Måndag - Lissa rids lite lätt i ridhuset hon ska bara ridas igenom inför i tisdag
Tisdag - Skolmästerskap i dressyr, alltså rider jag LB:1:an
Onsdag - Hoppträning
Torsdag - så ska lissas rida ut bara i skritt och trav
Fredag - Lissa ska bara skrittas, åker hem till oskarshamn
Lördag - konditionspass
Söndag - Lätt dressyrpass

veckan efter kommer lissa få massage två gånger troligtvis måndag & onsdag så jag kan rida lissa på fredag lite lätt och sedan lördag & söndag. för sedan åker vi till jönköping på praktik :)

Jag ska bara skriva klart det här inlägget och sedan ska jag fixa mig inför skolan, det blir en lugn dag när jag har ridit lissa så ska jag plugga. vi får se om schemat kommer att hålla ska pröva rida idag då jag har ont i min rygg.. kanske inte äns kan sitta ner på henne och då kan jag inte vara med på dressyrtävlinen på skolan.. får hoppas på det bästa.

får panik på mig själv!

2012-10-21 19:21:21 / 0 kommentarer ..


Jag får panik på mig själv nu, igår red jag faktiskt som jag skulle. Hade ett ganska bra tempo lite undertempo ibland så när jag kommer mot ett hinder och tänker vi kommer riva om jag inte lägger till ett till galoppsprång då kortar jag henne och lägger till ett till som leder till felfritt på ett hinder och hon hoppar perfekt.
men ibland rider jag som en idiot, jag sitter inte upp och har bakdelen under mig och självklart då kanske inte lissa klarar hindret heller och då måste jag ta på mig det själv!
 
Det jag vill komma till är att jag har börjat inse att endel rivningar är mina egna fel och bestraffar inte hästen, i våras tyckte jag att allt var lissas men det var verken lissas eller mitt fel för det var sadeln.
I helgen så var det så att det var mitt fel när vi rev i LB:N vi kom fel in på 5:an som man skulle hoppa på en båge och då tänkte jag att jag var tvungen att lägga till ett till galoppsprång men det skulle jag inte gjort. om jag inte hade lagt till ett till så hade vi inte rivit det.
Det var mitt egna fel inte lissas! TAR PÅ MIG DET!
Sen kan jag säga det stoppet vi fick på sista hindret det var verken lissa eller mitt fel, för det var lissas MAGES fel. vi märkte att hon hade ont i magen men vi tänkte det gör nog inget. bajset bara rann det var inte hårt för fem öre. så tror det kan vara det som gjorde att hon stannade för hon var inte tittig hon vägrade inte som att hon tyckte det var läskit. hon vägrade för att hon tyckte det kanske gjorde ont i magen jag har ingen aning, jag skulle gärna vilja prata med lissa och se varför hon gjorde som hon gjorde..!
 
I LA:N var det mitt fel jag hade ramlat av och det gjorde sjukt onr i ryggen, satt inte ner ordentligt i sadeln och fick inte under bakdelen så det gjorde att hon vägrade ut sig på kombinationen.. jag ska säga att jag tar det på mig och det inte var lissas fel att Matte inte kan hålla i sig när hon hoppar som en gud.

Villw bara få detta sagt, inget var lissas fel en grej var mitt fel. men tror hennes mage gjorde mycket att det gjorde ont i magen hos henne. jag skulle inte heller vilja springa om jag hade ont i magen..
hoppas det blir bättre.
dressyrtävling på tisdag får se om jag kan va med kan knappt sitta ner på lissa när hon travar det gör för ont i ryggen.
 

GODMORGON

2012-10-21 12:15:04 / 1 kommentarer ..


Ligger i sängen är helt slut.. gick upp vid 6 och fodrade & släppte ut hästarna. mockade även min& ironis & elois box men min rygg sa nej efter knappt min egna så blev inte så snyggt idag.
ska ut vid 2 igen och fixa klart allt annat, plus dem två boxarna. får faktiskt hjälp med dom boxarna och det är jag tacksam med och ska hon hjälpa mig med alla vattenhinkar så tar vi dem tsm. sedan är ja nog nästan klar. då hade jag tänkt att gå in igen ta en matbit och sedan lägga mig i sängen och plugga och kolla igenom vad vi har den här veckan.
vi hörs lite senare, och grattis till carro att det gick lite bättre idag även att hon inte blev felfri hon red ju pehlan så :D pehlan gör mkt :D
 
bild från kalmar hästsportklubb i våras ;)

ny duschad

2012-10-20 21:33:38 / 0 kommentarer ..


nu ligger jag i min säng ny duschad och fräsh, lissa står säkert och äter lite hö och ska snart sova. hon är riktigt trött tror jag ;D

har ganska ont i ryggen än,och gör allt för att försöka fixa videon som inte vill upp.(
bjuder en bild på zassa<3

Tingsryd 20/10

2012-10-20 17:03:54 / 0 kommentarer ..


ja hur ska man börja, den här dagen var inte min och lissas tävlingsdag. fy!
 
LB:
på framridningen var lissa super fin verkligen kändes som att det skulle gå super bra idag, hon lyssnade as bra och vad super fin. på framhoppningen lika så hoppade som en kanonkula men när jag kom på oxern så tog hon i så sjukt mycket och hoppade ienom kroppen as bra men jag höll mig inte kvar.. jag stog på backen efter det och lissa stog bredvid. ingentingen med det var mitt fel lissa hoppade super fint verkligen.

Väl inne på banan så gick det galant hoppade 1,2,3,4 och 5:an så kom jag fel och vi fick med oss en bom sen hoppade hon 6 a b, 7 och sedan mot 8:an så började hon tveka och då tryckte jag till henne då hoppade hon typ rakt i hindret och jag flög av. sån snäll häst som jag har så fick hon ju inte panik och det sa spekern att hon var snäll att stå kvar för satt kvar med en fot men efter det så gick vi ut.
den här klassen gick även bra dåligt av mig att inte sitta kvar ska träna mycket på
det.

LA:
Framridningen var hon lika fin där och hoppade sjukt bra på räcket var högt och bra över, hon vägrade 2 gånger på oxern och då blev jag förbannad för där bara jävlades hon och då när jag kom igen så tryckte jag till och la till spöet och då jävlar vad hon hoppade som gjorde att jag ännu en gång ramlade av och halva hennes hov klev på min rygg och självklart blev lissa rädd när jag grät. men var tvungen att hoppa upp även att jag hade super ont.. det var dags för mig att gå in på banan.

Jag kom på 1:an och hon tvekar och då blev jag sur då hoppade hon super bra,sedan på 2:an hoppade hon kanon men sen när vi kom på 3.a b så kom vi riktigt fel och landade dåligt och blev en vägran på b hindret. red om och då vägrade hon. då blev jag bara less på henne varför hon gjorde så. red om på 1:an och då blev jag super sur och då hoppade hon skit bra. blev dock utesluten..

Det här var verkligen inte min dag, vi stryker den här dagen och så kanske jag ska vara med i jönköping när vi är på praktik men det är inte säkert annars så tar vi nya tag nästa år och nu ska jag F*N träna som satan... nu ska jag lära mig att hålla mig kvar och det ska inte bli mer avramlingar..
försöker ladda över filmerna..

Första inomhustävlingen

2012-10-19 22:24:38 / 0 kommentarer ..


I morgon åker jag på min & lissas första inomhustävling efter utomhustävlingarna, jag vet att hästarna blir helt annan. eller lissa blir det, när hon är ute det är mycket längre banor stora banor.. lissa har inte riktigt den uthålligheten än så klarar inte dom stora banorna. så hon passar för tillfälligt bättre för inomhus för det är mindre och kortare bana..
 
det kanske går super bra i morgon, eller går det inte bra, det återstår att se. Jag hoppas det går bra, har dock inte tävlat i tingsryd innan får hoppar på att det är fina hinder där (a) gärna några läskigare för då hoppar lissa super..
vet inte om jag ska tävla på söndag får se hur det går i morgon och om mamma & pappa vill vara kvar tills söndag annars blir det bara i morgon ;)  vill sätta min nolla i morgon i LA för är så trött på det där ret petet jag har haft. har hoppat 4 LA och har haft 4 fel på alla förutom en gång fick jag 12 för jag red som en kratta så tar på mig det..
 
nu ska jag gå sova hade jag tänkt mig ;)  natti!
 

svårt beslut!

2012-10-19 19:52:46 / 0 kommentarer ..


natta säger att jag ska ha det oranga sättet, medans dom andra säger limegröna :(
åhh vad ska jag ha, vi får se i morgon på tävlingen vilket det blir. antagligen så kanske jag använder båda., nu ska vi äta tacos (a)

nu väntar jag på Mammi & dadi

2012-10-19 18:37:39 / 0 kommentarer ..


nu sitter jag på mitt rum helt slut i hela kroppen, min mamma & Pappa kommer upp idag till mig. dem kommer sova i husbilen hehe pappa är riktigt nöjd över den :D
Lissa har jag ridit ut på idag och det gick galant, red själv och det kunde jag inte göra för cirka ett halvår sen för då bara stegrade hon och det slutade med att vi fick gå hem igen. äntligen kan jag rida ut själv på henne :) 
Red runt maderna och i början var hon seg i traven hon ville inte det jag ville så bankade på henne och då jävlar resten runt var det en kanonkula :o i galoppen var hon super fin, märks att hon har fått mer muskler på rumpan för annars akn hon inte arbeta så bra i galoppen i samlad. hon gjorde galopp ombyte klockrent (a) kan dock inte än vänster till höger men det kommer snart det med :)

allt är nästan klart

*Putsat sadel,träns,stövlar,sporrar,veredus,
*hästen är duschad
*flätad så det är bara knoppa i morgon
*flätad svans
*lindor runt om
*vinnartäcket på, ska byta till innetäcke
*hästen blev klippt i veckan (a)
* schabrak + luva är vald blir orange
 
det som jag har gjort!
 ska olja hennes hovar i morgon:D


nu är mamma & pappa hos mig om 5 minuter fick jag ett sms. så nu ska jag ta på mig sedan gå ner till stallet :D

nu sängen

2012-10-18 23:19:22 / 0 kommentarer ..


jag slutade vid 3 idag och då stack jag direkt till stallet och mockade och fixade, jag & jennie skrittade ut på lissa & rasmus. vid 10 i 6 började bion jag & arvid & jennie & joel kollade på hypnotisören den var faktiskt bra. älskar mikael persbrandt. love him!
den får 7 av 10 stjärnor :D

nu ligger jag i sängen och kollar på prison break älskar serien har dock inte så många avsnitt kvar typ 5 stycken har kollat på säsong 1 till 4 på kanske 5 dagar så jag har legat i kan inte sluta kolla kommer säkert kolla om serien om någon månad eller så. sen ska jag efter den här serien börja kolla på one three hill jennie sa att den var bra så får lita på henne :D
jag har skrivit lite vad jag ska ha med mig till tävlingen så skriver allt i morgon. har ingen lektion i mon, chill!
 

2dagar kvar!

2012-10-18 11:08:23 / 0 kommentarer ..


jag vaknade vid kvart i 10 och då kom elin & sedan nina, vi håller på med projektarbetet om hästar i trafiken, så vi ska skicka det till våran lärare nu :) sedan är vi klara med detta, SKÖNT!

Idag ska lissa bara ut och skrittas en runda, bara så hon får röra på sig efter att jag hoppade igår och i morgon blir det en lugn dag med uteritt i alla gångarter så ska bara känna att hon är med mig :D

Tänk det är bara två dagar kvar! 2dagar! Jag vill verkligen sätta min nolla i LA:N känns som jag förtjänar det plus att vi har haft det där ret petet hela tiden i LA. Endast 4fel går vi jämt ut från banan med inom LA. det suger ganska mycket, jag känner att jag måste bestämma mig inom i morgon vilket jag ska rida på hacket eller pehlan.
Ska även ringa min lärare angående lite saker, sedan är det lunch och sen har vi bara 1 lektion kvar. sen igår har vi det chill dagar. på torsdagar går vi bara till 3 det var idag vi har eget arbete nu på morgonen till 12 men vi valde att jobba klart med detta så dem kom vid 10 och på fredagar börjar jag vid 20 i 1 och slutar 20 i 2 :)
måste erkänna chill!
 
Jag är beredd att satsa i LB:n på lärdag :)
 

lugn dag!

2012-10-17 22:31:12 / 0 kommentarer ..


idag har det varit en lugn dag, i morse hade vi stallet fram till halv 12 cirka. Vi städade hinderförådet och det var inte alls jobbigt satt i traktorn med jennie och hämtade bommarna och sedan körde dem till vagnsskulet för det är en grupp i morgon som ska måla dem (a) vi har projektjobb inom entreprenörskapen och då hade dom valt det och jag har hästar i trafiken vi vill uppnå att bilister ska köra sakta och säkert förbi och inte bränna förbi i 120.. det är massa folk som kör som idioter även på skolan så vi vill iallafall att lärarna och eleverna kör sakta och sen kanske man kan få ut det inom växjö komun :)  det är en säkerhetsrisk för både ryttare,häst & bilisten. inte så kul om hästen skulle bli rädd för något och hoppa ut i vägen och man bli påkörd p.g.a att bilisten kör för fort så dem inte kan stanna. SÄGER BARA EN SAK !KÖR SAKTA FÖRBI HÄSTARNA! DEM ÄR LEVANDE VARELSE PRECIS SOM OSS, DEM BETYDER LIKA MYCKET FÖR OSS SOM KANSKE ERAN BIL?KATT?HUND? ALLT ANNAT!
 
Jag slutade cirka vid halv 2 idag och då stack jag ner till stallet och mockade och fixade, jag & jennie sopade hela stallet och det blev rent och snyggt nu får vi se hur länge det håller i sig :D
men jag gick upp till huset kanske i 20min och väntade på eve för vi skulle rida tillsammans jag hoppade lite idag inför tävlingen. som sagt jag hoppade på hackarmore och har inte gjort det på något år hoppade en gång med det på kanske 70 höjden och då gick det åt helvete.
men idag WOW vilken fin ponny jag hade, hon blev lite tung i (huvudet) men det var bara att höja handen och sedan så va det bara att klappa lite på halsen så gick hon toppen:)  vilka ökningar i traven hon gör på det, hon gör dem bättre på hacket än på tredelat och då går hon i en fin form också!

Jag hoppade ett räcke på diagonalen och sen kombination på ena långsidan där det var först ett kryss och sen två galoppsprång(9.5m för ponny) till en oxer. Super fin på räcke blev lite seg ibland men hoppade kanon!
REV ENDAST EN GÅNG P.G.A RYTTARMISS! sen på kombinationen så har hon alltid varit mer taggad hon taggar som tusen hon börjar nästan lyfta frambenen :o men fick en bra galopp ändå och hon hoppade super. oxern låg kanske på 1.10-1.15m så tog det bara lite lugnt. Nu är jag riktigt taggad inför tävlingen på lördag och har bara ETT problem nu vet jag inte om jag ska hoppa på hacket eller pehlan.. svårt val kan inte bestämma själv vilket hon gick bäst på. men tar med mig båda så får vi se :D
nu ska jag kolla prison break och sedan sova så natti natti!

Obs : börjar vid 10 i morgon så mamma smsa vid 10 ist samt mormor med :D haha ;)
natti love
 

minnerna med dig finns alltid kvar!

2012-10-17 11:59:56 / 0 kommentarer ..


förra året så tatuerade jag in "minnerna med dig finns alltid kvar" den står för min farfar & select & una som är döda gud ville väl helt enkelt ha dem. Jag ansåg att gud ville väl också ha dem för dom var alla underbara, han hade väl inte tillräckligt :o!

Dock så är det inte bara dom som tillhör texten det är lissa, vänner, familjen släktingar m.m allt som står mig nära. Den texte tyckte jag var bra vet inte när jag kom på den men iallafall den kan betyda så sjukt mycket. Nu behöver jag tillexempel inte tatuera in alla hästarna jag haft eller något sånt för det finns i den texten och den kommer alltid vara med mig. När någon dör så vakar dem över oss det är vad jag tror, jag är inte sån som känner att någon är hos mig men ibland känner man sig iakttagen. 
Jag hoppas att dem är med mig och jag tyckte det var synd att min farfar fick inte åka med min syster när hon fick körkort. kommer ihåg lite svagt att sofie kom in till han och han tyckte det var jätte kul dagen efter eller så var det bara någon dag efter så dog han. men han fick ailafall ett bra slut :)  
Han får tyvärr inte vara med när jag fyller 18 som är ledsamt men jag vet att han ALLTID är med mig vad som än händer eller vad jag än gör:)


Farfar & farmor & mamma flummar sig när vi var i bulgarien (:
 
 
 

klippning & ridning 16 okt

2012-10-16 22:21:20 / 0 kommentarer ..


Ungefär vid halv 5 tiden så cyklade jag till krokvik och hämtade klippmaskinen av min kompis som jag har fått låna.. Jag har inte klippt innan och vågade inte riskera att klippa lissa då vi skulle klippa benen med. Jag kan börja klippa själv nu när vi ska köpa egen. Men iallafall den klippmaskinen var liten och super bra, sån ska vi köpa så småningom. Lissa stod jätte snällt tills vi kom det sista under magen så vi fick brämsa och det tkr inte jag om men det är det bästa för båda mig & lissa så inte lissa blir skadad eller linn som klippte. Så då stog hon stilla hela klippningen super duktig var hon! kan inte ladda över bilder till datorn eller komma in på blogg.se appen så får försöka i morgon, så får ni bilder från klippningen och det var massor av hår.. shit var mycket päls hon hade på halsen & RUMPAN :o rumpan trodde jag inte att hon skulle ha så mycket men jo du.. Men iallafall nu är problemet löst inför tävlingen på lördag (a)
Min älskling är klippt och det gick super, as bra! är stolt över min prinsessa och hon står nog med ett leende i boxen och myser med sitt varma innetäcke :D
 
Ridningen, jag & jennie red ut efter ungefär vid halv 8-8 det blev dock lite sent men jag red på hackarmore och hon var super fin. vilken längning hon gjorde i traven :o shit!
Hon var super fin, och ska prova hoppa med hackarmore i morgon men blir pehlan på tävlingen på lördag :D

klippning

2012-10-16 11:53:11 / 0 kommentarer ..


idag ryker lissas super päls, märkte det igår att hon bli svettig efter att jag bara arbetat i traven i knappt 10 min hennes päls är as tjock.. så idag ryker den. ben, halva huvud och kroppen klipps. kanske benen beror på hur hon är då hon är ganska kittlig. men det ska nog gå bra.

ses senare, nu har jag lunch så ska äta lite sedan till stallet igen. vi hade häst vid hand nu i morse och det gick bra blev godkänd hade gibson en valack född 2008, brun och efter cuper & beach boy, vacker häst!
här under är hon klippt.!

Dressyrlektion för jenny jönsson

2012-10-15 20:52:25 / 0 kommentarer ..


Jag gick ner till stallet runt kvart i 5 och mockade och fixade sedan så började jag borsta och fixa lissa.

Lissa fick ha hennes vita dressyrschabrak och mina gamla vita lindor då vi skulle vara ute för det var upptaget i ridhuset så det är ganska geggigt. Men iallafall när jag red bort mot ridhuset så var hon typ seg och tittig hon kollade på allt och tyckte allt var läskigt. tönt!
Men när jag kom till paddocken så pratade jag & jenny lite och vi började arbeta i skritten och jenny tyckte det visade resultat från massagen så det var positivt. Vi började trava och jobbar på fyrkantspåret vi gjorde 2stycken 15meters volter vid varje hön och sen på långsidorna så gjorde vi öppna och vi gjorde samma sak i galoppen!
Finns ett ord för träningen: KLOCKRENT FIN PONNY! AWESOME!
Jag älskade lissa idag hon var framme i bettet och var super fin, kändes som att det skulle kunnat vara en tävling idag inom dressyren och jag skulle LÄTT vunnit (a) shiit, så fin som hon var idag har hon inte varit på länge, den övningen jag fick idag ska jag träna på varje gång jag rider dressyr så kanske det blir någon dressyrtävling nästa år. Ska vara med på dressyrtävlingen på skolan nästa tisdag men vi ska kolla om dem kan flytta till måndag istället :)  Ja, vi får se hur det blir men toppen var hon iaf :) 
 
Bild på select min gamla ponny som nu är i trappalanda på dem gröna ängarna.


Internet dödar

2012-10-15 16:10:47 / 0 kommentarer ..


Jag klarar mig inte utan internet, fine har det på mobilen men jobbigt att skriva inlägg på den hela tiden. Plus så har vi inget internet nu och det kanske inte kommer igång förräns i mon:/!!!
Har 2 prov denna vecka jag är död :(
Nu ska jag plugga och kolla film sen träning!:(


Läsarfråga

2012-10-15 10:15:59 / 0 kommentarer ..


Tänkte dra en läsarfråga, hur klipper ni era hästar? klipper ni dem? varför?
 
 

Helgen

2012-10-14 21:33:15 / 0 kommentarer ..


Helgen har varit fullspäckad, vi har ju varit i karlstad jag har räknat ut att från att jag åkte från ingelstad i torsdag tills jag åkte hit idag har jag åkt 110mil under den här helgen. det är sjukt, när vi kom till karlstad i fredags runt halv 12 och då gick vi och kollade lite. vi somnade kanske runt halv 1-1 så jag var riktigt trött när mamma & pappa väckte mig vid halv 8:/ men ja det var bara att ta på sig massor av varma kläder, och sminkade mig och satte upp håret.. Under hela dagen frös jag lite och ibland var det att jag bara ville lägga mig i bubbelbad det hade varit skönt, men det var riktigt bra förare på plats en del var skit bra och en del var mindre bra. Som sagt så var det en kille som hette Daniel wall och han vann A-finalen för 4:de året i rad på ngk master. riktigt häfftigt var det, 450 bud på hans bil många pratade om att det borde varit rekord :o det bör det varit, han som fick den var nog riktigt glad :)

När vi åkte hem på kvällen runt 7 så åkte vi in till staden där och åt på en resturang och sedan så åkte vi hem jag somnade som en stock direkt typ vid 8 sedan sov jag hela vägen hem och sprang bara in och la mig och sov till halv 2 idag. Så länge har jag aldrig sovit i hela mitt liv, det är sjukt, har liksom sovit, 17och en halv timme det är sjukt :o
 
Den här veckan ska jag bara plugga & rida sedan ska jag sova (a)
 
Måndag - Dressyrträning för jenny 17:15 sedan plugga
Tisdag - konditionsträna efter plugga
Onsdag - Hoppa lite, känna igenom henne. kanske ska på bio
Torsdag - Skrittas
Fredag - ridas ut
Lördag - Tävla Lb & LA
Söndag - kanske tävla såfall en LA annars skrittas

Så ser lissas vecka ut och min för tillfälligt :)
Lissa första dagen vi fick hem henne
 

Ikväll

2012-10-14 17:09:26 / 0 kommentarer ..


Ikväll skriver jag ett inlägg om hela helgen!:) även hur jag lägger upp veckan till lissa + mina läxor!
Mitt schema här under!:)


Fråga:

2012-10-14 14:02:50 / 0 kommentarer ..


Från Nathalie:
Har en läsarfråga som handlar om hur du lägger upp din framridning, samt hur länge du rider fram :)
 
Svar:
Absolut det kan jag göra :D

När jag kommer till tävlingen så brukar jag gå och kolla lite vad dem andra har för ponnyer är det tuff konkurans? Jag kollar banan och sen är det bara att kolla om jag måste rida fram, jag brukar rida fram ca, 20-25 minuter och då skrittar jag fram i 10min för att hon ska bli mjuk, jag tar tyglarna och arbetar lite och om jag känner att hon är mjuk och fin så kanske jag bara arbetar i skritt i ca. 5minuter och direkt går jag på traven och där kanske jag rider ca. 10 minuter och där flyttar jag henne för skänkeln och länger & samlar in henne.
när jag får gå in på framhoppningen så börjar jag med att galoppera och arbeta henne där och se om hon är tjurig igaloppen. sen trav hoppar jag på krysset 2 gånger, 2 gånger i trav & 2 gånger i galopp sedan hoppar jag räcket och om det går bra då så känner jag att jag inte ska hoppa det mer och oxern hoppar jag alltid 2 gånger för det hoppar jag precis innan jag ska gå in på banan. Lissa brukar hoppa oxer skit bra jämt men räcket lite sådär.
 
 

Fråga:

2012-10-14 13:50:32 / 0 kommentarer ..


 

Hemåt

2012-10-13 18:40:26 / 0 kommentarer ..


Nu snart är ambuden klara, pappa har lagt på en bil vi får se om han får den.

Sen pker vi mot Oskarshamn :)


Folkrace

2012-10-13 12:14:28 / 0 kommentarer ..


Fy så kallt det är här i Karlstad, det är många bra bilar. Tydligen så är det så att alla får inte vara med här dem väljer förare man får ansöka hit eller nått!

Det är roligt här men kallt! Har 2 tjocktröjor och vinterjacka, jeans och uggs!
Bild från husbilen i!:)


Mot Karlstad:)

2012-10-12 16:39:05 / 1 kommentarer ..


Nu snart rullar vi mot karlstad, jag är förskyld som attan så jag kommer nog hosta en del igen.. Men kommer nog inte vara så lätt att uppdatera när jag är där, kommer ju inte ha internet på datan troligtvis så ja, ni får stå ut med att jag uppdaterar från min mobil. Kanske hinner göra ett tidinställt inlägg nu men det är inte säkert har inte packat in allt sen så är det inte säkert att vi kan ladda mobilen där så ja då kanske den dör och då har jag ingentstans att blogga ifrån, men vi får se!

Vi hörs senare mamma & pappa får damp om jag inte packar in i husbilen kanske filmar inne i husbilen vi får se hehe :D

lång färd!

2012-10-12 13:15:36 / 0 kommentarer ..


Idag ska jag & mamma & pappa åka till karlstad, det är folkrace tävling där det var en folkrace tävling som inte var som alla andra annars hade nog inte pappa och vi åkt! Vi ska samåka med nilla & ekman dem tar sin husbil och vi tar våran (a) Uffe eriksson ska köra också han kör rallycross annars, vad jag har fattat så är det väl lite finare bilar där hmm ja du det lär vi få se. Bussen rullar runt 5 idag och då lär vi vara där uppe runt 11 tiden, vi lär ju stanna på vägen och äta något. Jag ska bara ligga i min säng och kolla film (a) jag orkar inte sitta upp i så många timmar nej ush!

Jag hade tänkt att prata med Julia & eve, eve ska fodra & ta ut lissa i helgen och julia ska mocka och allt sånt och även borsta henne. Måste prata lite med dem och sen se hur lissa mår saknar henne redan och det har knappt gått ett dygn sedan jag stod i henne box.
Jag kommer vara helt död efter resan till karlstad den här helgen kommer nog ta mycket på mina krafter, först nu ska vi åka dit det är 6h och sen i morgon ska vi gå runt där och kolla bilar och sedan kolla när dem kör sen på kvällen ska vi köra hem i 6h sen får vi sova här hemma och sen på söndag åker jag till ingelstad igen vid kl.15.50 såå ja det lär vara en helt jobbig helg.. Men ja det är höstlov snart och det ska bli skönt :)

Jag var hos läkaren idag och hon skrev ut någon astma medicin som man ska andas in och ja jag har lånat mammas sån innan men tkr inte den hjälper så bra.. sen fick jag ingen hostmedicin ... åhh en sak är säkert att jag har ingen läkare jag gillar för dem är helt ... säger inte äns ordet. Min gluten läkare han är helt underbar dock men det är för jag har haft han sen jag var riktigt liten, ja sen jag fick diagnosen.
Vi hörs senare ska fortsätta kolla på prison break den serien är sjukt bra (a) Har någon sett den?


vänskap

2012-10-12 11:08:59 / 0 kommentarer ..


för mig är vänskap otroligt viktigt, jag vill ha vänner jag kan lita på till 120% idagsläget har jag några. Men just nu har två av mina vänner svikit mig, en av dem har gjort det som inte är accepterande.. en sak är säkert kommer inte förlåta dom på något år, först ska dem verkligen visa att jag kan lita på dem och att dem verkligen vill ha tillbaka mig som vän! Annars kan dem dra åt helvete..
Vänner är en grej man måste ha, min familj är även mina vänner. Det är otoligt viktigt att ha vänner man får ha roligt tillsammans och man får uppleva tråkiga saker också, jag och min vänner hittar ofta på massa bus och det är bara roligt. Kan inte påstå att det är roligt att sitta hemma en lördagkväll och kolla på tv om kompisarna frågar om man vill med ut? självklart hänger man med iaf jag!
jag är en tjej som verkligen tar vara på mina vänner, man lever bara en gång? man kan förlora en vän på så kort tid för det har jag varit med om innan. När jag gick i förskolan så hade vi tjejer en jätte bra vän som heter Nelly och hon dog av att det var så mycket damm i lokalen och andra orsaker. det är riktigt hemskt sån tur så var man inte så gammal men det är nog mycket sorgligare nu om någon nära kompis skulle dö...
Sånt underbart band jag har med mina vånner är inte många som får, jag har massor av vänner nu i hela landet, någon från skåne, blekinge, stockholm, göteborg, jönköping, småland ja överallt! Det skulle jag aldrig ha om jag fortsatte att bo i oskarshamn många av mina vänner har jag träffat på skolan och sedan har jag mina underbara vänner från oskarshamn. Endel av dem har jag gått i skolan från förskolan till 9:an så många har jag stort underbart band med och jag är glad för det!

Det gör mig ingenting att jag har sagt upp min kontakt med två av mina tjejkompisar bara för jag har så många så ja knappt kan välja, Lissa är en av mina bästa vänner henne kan jag liksom berätta allt för? men det kanske man inte kan till någon annan, jag vet att lissa aldrig skulle säga något till någon annan individ haha kanske är så att hon kan inte prata. men ibland så kan man faktiskt undra om hon inte är människa att hon kan prata men att hon inte gör det? för hon förstår en när man är ledsen och hon tröstar en så bra. Om jag ropar på henne så kommer hon i full galopp och blir överlycklig. FINE ibland kan jag va sur på henne men hon kan också va sur på mig, våran vänskap består av många framgångar & motgångar och då tycker jag det är okej att vara sur på varandra. Men en ska är säkert det är att hon ALDRIG skulle ta en kille från mig!
 
Om du läser detta då hoppas jag att du förstår vad du har gjort, så gör man inte! vet du L*** du kan dra åt helvete! Jag behöver inte dig längre :)

Jag tackar mina vänner att jag får dela min vardag med dem, utan er ingen mathilda! Samma med min familj & släkt! Ni kan va pinsamma ibland men ni är bäst ändå!

Hemma om 10 min! YES

2012-10-11 20:20:11 / 0 kommentarer ..


Är äntligen hemma om 10 min ha. Skrivit ett ganska långt inlägg som kommer ikväll eller i mon(a)


Lissa!

2012-10-11 15:58:00 / 1 kommentarer ..


Lissa är en underbar hopponny, som verkligen brinner för det hon gör. Hon hoppar som en gud när jag rider rätt!
 

Min fina ponny hon kan hoppa eller rättare sagt alla hästar i hela världen kan hoppa om man lägger sin tid på det, men lissa har en kapacitet utöver det vanliga enligt min tränare. Man kanske inte ser det på tävlingar ibland om ni sätt mig men det kan också vara så att jag rider gudomligt dåligt på en del tävlingar jag känner att jag har pressen med mig, jag ska sätta 3 nollor i LA och sen är jag kvalad till Msv B. jag har BARA ETT ÅR KVAR, tänk om kanske ett år så är lissa hos en annan ryttare? om ett år kanske hon är död? om ett år kan hon tävla sm? om ett år kanske jag har kvar henne? allt kan hända allt även den bästa, jag kommer satsa fullt ut men ta det sakta fram ändå. JAG VET om jag hade varit 16 år nu så hade jag innan jag blev 18 kunnat tävla SM på lissa, men nu är det tyvärr så att jag är 17 och har bara ett år kvar på ponny, jag är inte helt säker på om jag ska sälja henne eller om jag ska låna ut henne på foder hos en duktigare ryttare. Men det skulle vara riktigt roligt att hitta ett super hem till henne men ändå få dem där goda pengarna för då kan jag köpa en framgångsrik unghäst som kan hoppa dem högsta klasserna, men saken är att jag vill ju inte lämna henne det känns hemskt att bara tänka på det.
 
Lissa är en riktigt svår ponny att rida, hon behöver sjukt mycket ben som jag inte ibland har. för att hon ska hoppa super bra så är det att hålla upp huvudet, få under bakdelen, och MASSSSSOR av ben och det är det jag glömmer ibland på tävlingarna för jag blir så nervös så jag tänker bara på hur banan går. 
Man tränar för att bli bättre, jag är inte bäst på att rida lissa det erkänner jag. Men jag tränar varje dag för att hitta dem där små knapparna man inte hittat till 100% och jag vill inget annat än att nästa år ska allt funka skit bra och allt ska bara rulla på med fina placeringar och sedan bra rundor i Msv b kanske msv a? vem vet? eller så kommer jag aldrig till Msv b det vet jag inte heller.

Självklart är jag ibland avis på en del ryttare som har dem där super fina ponnyerna som verkligen har det där lilla extra som tävlar msv a/sm det är ju en dröm många ponnyryttare har! Tänk att tävlat sm med sin ponny med en fin placering? lissa har ju lite problem i galoppen ibland. Men ja det är inte hela grejen hon gör det klockrent på tävling och visar det bara ibalnd när jag samlar henne för mycket. Just nu tränar vi jätte mycket på att hoppa kombination då vi hoppar bra över första hindret men till nästa så ökar hon farten och blir inte så bra för då får vi chansa att hon klarar hindret.. Men ja det är bara träna på, allt kan inte vara perfekt på varje häst! Eller rättare sagt ingen häst i hela värden är perfekt inte äns ninja la silla hon har också några negativa saker.
 
Om jag skulle få välja en ponny i hela sverige som jag skulle få äga så är det, Black trump eller tango båda är d-ponnyer och jag skulle lätt velat äga dem, men jag är glad över att jag äger min fina flicka!

Nu känner jag att man inte kommer orka läsa mer, men ja här har ni lite om lissan :) 
 

entreprenörskap

2012-10-11 10:41:22 / 0 kommentarer ..


 
Sitter på entreprenörskaps lektionen, vi började vid 8 och har till tolv. Har rast mellan halv 10-10 sen får man ta några små raster.. Riktigt drygt att ha det i så många timmar.. ser ingen nytta med det, men ja skolan ska inte vara rolig jämt.. Jag ska åka hem idag och det ska bli riktigt skönt, slutar vid 3 idag och då ska jag till stallet och träffa Julia det är en tjej som brukar komma upp och borsta och mocka ibland hon är as söt, hon älskar verkligen lissa! HEHE!
Jag ska pussa på lissa lite extra för jag ska va ifrån henne i 4 dagar, men ja det klarar vi.
Ska ha redovisning på sista lektionen vid 1 och jag får se hur det går en del måste jag ha papper men sen kan jag lite utantill, inte så lätt att lära sig saker så helt utantill och stå inför en hel klass..
Julia ska rida lissa idag efter klockan 12, hon ska bara skritta & trava lite i skogen. Jag hinner tyvärr inte rida henne för min buss går typ vid 5, och jag känner att jag måste hinna packa och städa rummet.

Tyvärr ingen film från träningen, min mobil dog precis när dem skulle filma:(  hatar batteriet på iphone, det håller inte en hel dag precis.. Eller är det bara min det är fel på , hmm vem vet..

Tänkte skriva lite hur lissa är att hoppa och sen hur jag ser det på att det är första inomhus tävling v.42 :D
 
Bild från bulgarien 2010(?)
 

Bloggtävling hos ponnysmurfarnas.blogg.se

2012-10-11 10:20:59 / 0 kommentarer ..


JAG ÄR EMD OCH TÄVLAR OM ETT INNETÄCKE FRÅN JOHN WHITAKER PRIS. CA 1300KR TÄVLINGEN FINNS HOS ponnysmurfarnas.blogg.se/2012/october/vinn-ett-stalltacke-fran-john-whitaker.html#comment
 
VA MED DU OCKSÅ!

Hoppträning

2012-10-10 22:19:00 / 0 kommentarer ..


Idag hade vi hoppträning för olof, lissa började bra eller hon var duktig hela tiden. Vi började hoppa fram på ett räcke med bom framför hon hoppade as bra. hon fick med sig en bom en gång efter det så hoppade hon verkligen as försiktigt och as bra lycka!
vi hoppade en serie med tre studsar och sen 2 galoppsprång innan en oxer och sedan 1 galoppsprång och där var ett räcke, hon hoppade ganska bra men en gång så tog hon ett galoppsprång istället för 2 så hon kraschade rakt in i oxern och sedan hoppade räcket som var 1.20 och jag typ bara hängde. fyfan vad snäll lissa är ibland!
Hon ställer verkligen upp till 120%, min ponny är bäst även att vi kanske inte är felfria jämt men det är känslan som räknas och det är bara ett plus om man blir placerad :D

Idag red vi även på lektionen på skolhästarna, jag hade harry och han är inte min favvo precis, men ja det gick faktiskt ganska bra han jobbade as bra och gjorde som jag sa. Men sen skulle vi göra galoppombyte på 3 bommar som låg över medellinjen och det gjorde han ganska bra men han blir lätt så stark och drar bara tag i bettet och sedan så känns det som hela nacken har gått av. as jobbigt. det är negativt med den hästen, han bara drar tag så man typ får nackspärr...

Nu ska jag sova, ska upp vid 7 ungefär och släppa ut lissa & rasmus, sedan så ska jag till skolan. vid 6 så går min buss hem till oskarshamn det ska bli riktigt skönt att sova hemma nu, ska till läkarn på fredag så :D

lite uppdatering

2012-10-10 15:52:36 / 0 kommentarer ..


sitter på hulegård och ska plugga lite på redovisningen vi ska ha i morgon, kan ju säga att det kommer gå åt helvete. Jag är inte den person som älskar att sitta och plugga när jag kan göra mycket roligare saker t.ex gå ut till min underbara polle och pussa på henne.Jag har egentligen lektion till 20 över 4 men det är så att dem andra i klassen har idrott nu och jag kan ändå inte vara med på den för är så förbannat föskyld nu.
Men idag ska jag hoppträna för olof med lissa, jag är grymt taggad. känns som jag är det varje gång, men det ska man väl vara? right! hehe, men jag hade tänkt att ha mitt lamicell schabrak med röd kant sen mitt röda pannband som jag har.
sedan mina veredus, och ett par boots fram, mina falsterbo tretorn, charles owen svart, guldigt hoppspö, sporrar. min underbara prestige sadel såklart.

Vi har problem inom helgen igen, det var så att rebecca skulle ta helgen men nej det hade hon glömt och då blev det så att hon inte kan ta... är så jävla arg just nu, ska åka hem i morgon för att ska till läkaren på fredag och sedan ska jag till karlstad med pappa & tea.
men iallafall så nu ska jag plugga vidare, men vi hörs efter hoppträningen får se om någon hänger med och filmar annars blir det ingen film.
 

Sängdags

2012-10-09 22:41:25 / 0 kommentarer ..


Jag har dålig täckning p.g.a telia skiten. I HATE TELIA!
Men iallfall så red jag ut med jennie idag vid 7 vi red vid samhället vid en led som man kan trava & galoppera på, så hon var mjuk och fin och vi taggar hoppträning i morgon :)
Men iallafall så vågar jag inte rida ut så mkt nu när det är älgjakt, det har ju hänt att dem skjuit en häst så riskerar inte det. vi red 5 min i skogen för att komma till stigen så vi sjöng och skrek som idioter och massa reflexer.

Jag är helt slut har kanske sovit 4 timmer inatt.. hoppas att jag kan sova i natt men det lär vi märka.. ush.. ska släppa ut lissa i morgon vid 7.
Nu ska jag sova puss hej :)

Förändring

2012-10-09 22:30:38 / 0 kommentarer ..


Måste faktiskt erkänna att lissa går från klarhet till klarhet varje gång jag rider, kolla på filmerna som jag kommer lägga upp här nedan..
Jag vet knappt vad jag ska säga, vilken skillnad hon och jag har gjort på 2 år, egentligen kan vi säga 1.5 år för hon var skadad typ 5 månader så :D
Shiit!
 
11sep 2010
 
 
9sep 2011 (nästan 1år efter)
 
 
27maj 2012
 
 
10Juli 2012
 
 
Jag kan se stora förändringar, shit! älskar hästen!

sent inlägg.

2012-10-08 23:17:31 / 0 kommentarer ..


Idag när vi red så var lissa lika mjuk och fin, hon arbetade riktigt bra i alla gångarterna.
Jag övade på att byta galopp hon gjorde det klockrent från Höger till vänster men har lite problem vänster till höger, men det är bara träna på allt kan inte gå bra jämt. Sån SAMLAD galopp som jag hade idag i BÅDA varven det var sinnessjukt.. :o  shit var maffigt det var hon bärde verkligen sig själv och det var helt underbart! Så en stor guldstjärna till min polle idag, i morgon ska jag rida ut med jennie. Det är älgjakt så masssssor av reflexer på hästarna och mig själv. Och onsdag blir det hoppträning för olof :D

Nu ikväll hade vi lite damp, issa och jag hade skrattanfall typ i en halvtimme. så nu efter det är man sjukt trött och nu ska jag bara sätta igång en bra film och sedan sova. Vi var ju ute hos tomas och det var mycket hästar han har liksom 60 stycken vi kanske kollade på 25 stycken. 2st 2årngar och sen massa föl och avelsmärror. Det var två av fölen som skulle bli storhäst en skulle bli runt 165cm och den andra närmare 170-175 och jag vill ha en storhäst. Det ena fölet var efter callahan och den andra efter crelido. :D
Vi höres i morgon här får ni en underbar bild på min flicka.
Bild på crelido
Bild på callahan
 
bild på lissa :


bråttom ut

2012-10-08 16:34:20 / 0 kommentarer ..


nu har jag bråttom ut till stallet, slutade 20 över och åt nyss ska till stallet och rida lite lätt i paddocken.
Sen efter vid 7 ungefär så ska vi torligtvis ut till tomas (fritidsledaren) han har cirka 60 hästar unghästar är det mest så ska ju låna häst av han nästa år så ,D

sista veckodagen

2012-10-07 20:25:28 / 0 kommentarer ..


Jag är helt slut, sista dagen på veckan men ändå har jag bara tagit det lugnt i helgen (: 
Jag har bara kollat på filmer idag, sen vid 5 så gick jag till stallet och borstade lissa och myste med henne. Jag gick ut och gick med henne med cornelia.
Grattis till min pappa som kom 2:a i A-finalen idag på folkracen (och ja det är stort)!
Nu kollar jag på solsidan sedan ska jag kolla en film och sedan sova, börjar vid 12:40 grymt skönt med sovmorgon. Ska upp vid 6 och fodra och släppa Lissa.
 

tävling

2012-10-07 14:20:25 / 0 kommentarer ..


Jag ska tävla i tingryd som jag redan är anmäld till, min mamma & pappa kommer ta våran buss upp hit på fredagkvällen och så sover dom i husbilen. Jag kommer hoppa LB & LA på Lördagen, mamma ska kolla med pappa så blir det kanske söndag också och då kommer jag bara hoppa en LA!
Jag kanske ska tävla i jönköping v.45 men då är jag på praktik och då kommer min kompis paulina köra oss det är bara 50 min ungefär dit så ingen lång färd.
Men om det inte blir så är tingsryd sista ute tävlingen så kommer jag ju tävla på klubbhoppningarna här på skolan. Jag säger såhär året ut kommer jag satsa på att nolla en LA och sedan fortsätta med det och sen när vi känner oss säker på det går vi upp till Msv B, vi har skolmästerskap på onsdag v.43 och då kommer jag hoppa en Lc bana alltså 90cm och sedan kanske ta 110/120 utöver det, NEJ jag kommer inte HOPPA TRE KLASSER. jag kommer ha några hinder som är 120 och några 110. bara för att känna lite på hur hon reagerar men jag tränar ju 120-130 men frågan är bara när hon ser att masssa kollar på henne och hur jag blir. jag blir mer nervös även om det är en klubbhoppning.
 
På skolmästerskapet så kan man vara med på tisdagen också och tävla dressyr och det är LB:1 tror jag, kanske är med på den vi får se hur hon går dem andra dagarna för igår gick hon ju super fint. men ska nog rida ut idag.!
 
Planering v.41:
(v.40) söndag - ut i skogen trava mkt
måndag - rida dressyrpass
tisdag - skogen lugnt
onsdag - hoppträning
torsdag - ta ett lugnt pass, kanske blir skritt och trav bara
fredag - vila
lördag - vila
söndag - vila
 
v.42
Måndag - dressyrträning för jenny
Tisdag -  skritt och trav
Onsdag - hoppa något skutt & känna igenom henne
Torsdag - lätt dressyrpass
Fredag -  ut i skogen & fixa allt inför tävling
Lördag -  Tävling LB & LA
Söndag - Kanske tävling LA
 
 

VÄRLDENS BÄSTA PAPPA!

2012-10-07 13:38:11 / 0 kommentarer ..


åhh grymt glad är jag för min pappas skull, jag kan väl säga att pappa inte haft sån tur inom folkracen nu dem sista tävlingarna och igår så vann han D-finalen och idag så vann han ALLA sina 3 heat och är nu vidare till A-FINALEN! Dem som förstår sig på folkrace det är grymt stort det här, om han vinner A-finalen så har han vunnit hela tävlingen inom senior. Om pappa bara kör som han gjorde i dem andra heaten så står pappa som vinnare på prispallen :)  åh min finaste pappa ;)
 
Jag har kollat på film nu och jag sov även till halv 12 typ, har bara legat i sängen och slöat. Ska ut och rida sen tror jag, eller blir det bara att jag går med henne för hon kommer gå ganska hårt den här veckan men vet inte då hon kommer vila nu i helgen som kommer för då ska jag hem och sdan på fredag kvällen ska jag till karlstad med pappa & kolla på folkrace en stor tävling tror jag det var. det var iaf något inom bilder :) Ska kanske ta med en kompis, får se om tea kan så blir det ännu roligare :) 

Nu ska jag gå och äta frukost och sedan fixa mig lite och kanske ut på en skogsrunda på min flicka ;)

morgonfodring

2012-10-07 07:18:11 / 0 kommentarer ..


då jag stannade i helgen så har jag fodrat lissa själv på morgonen och tagit ut henne, nu kom jag precis in från stallet och har mockat och fixat mat & vatten till lissa. Som vanligt när jag ska ta mina höpåsat så vad de en mus där... ökkk.. men iallafall dem har någon plåtlåder i stallet som ska göra att mössen dör.. får hoppas det hjälper lite iaf. Igår så dödade vi hela 3 möss i råttfällan i köket, affe kastade ut dem genom fönstret haha xd så nu ligger dem ute på gräsmatta(inte där vi går). Nu ska jag sova och får önska pappa lycka till idag på tävlingen och även carro
www.carolinebagfeldt.blogg.se!
 
Ps: kolla på hästen & bakgrunden shit vad fint, hösten är ändå fin när det inte bara regnar :)

Bilder från dagen!

2012-10-06 19:54:08 / 2 kommentarer ..


Lissa var super fin, låter bilderna tala. red bara lösgörande och en del bilder är orättvisa mit hur hon gick.
Knoppade även idag ska göra det ibland och träna inför tingsryd ;)  dem blev okej idag ;D

älskar bilden över och under (a)
förlåt för min sits, undvik mig och kolla på skönheten!
älskar bilden över (a)
 
Vad tycker ni om bilderna? kommentera era åsikter (a)

My dad is awesome

2012-10-06 15:37:33 / 0 kommentarer ..


Måste verkligen säga en sak, min pappa är bäst! Han är min förebild menar verkligen det. Han ger mig glädje varje dag och inspiration varje dag! Han gör så jag är där jag är idag, fine mamma & min mormor hjälper mig mycket med!
Idag tävlade pappa inom folkrace i Vimmerby det är idag & i morgon och idag så kom han till d-final och den vann han :) sen kom han till c-final men tyvärr så knuffade någon till pappa så då blev det att han åkte ut i vallen vad jag förstod så det blev inget:) men en vinst:o My dad is awesome! Jag älskar dig pappa, nästa helg ska pappa & jag och kanske en kompis åka till Karlstad och kolla på typ folkrace eller va det va :) underbart!

Idag ska lissa ridas i ridhuset ska bara lösgöra henne då hon fick massage i torsdags o igår gick hon bara.


nytt skal !

2012-10-06 14:03:26 / 0 kommentarer ..


mitt nya skal från caseapp.se grymt fint älskar det! tack mamma!:)
 
Pappa kom 3:a & 3:a & nu 2:a så ska han köra i mon med hoppas på det bästa just nu är han visare i a-final :)
Jag har varit med på öppet hus var med tea idag för hon skulle kolla på skolan, men nu ska jag kolla på film :D

Oct. 06, 2012

2012-10-06 13:59:21 / 0 kommentarer ..



X-factor

2012-10-05 22:45:08 / 0 kommentarer ..


Yes!!! Manda & Malcolm & Oscar & Alexander gick vidare underbart! Någon av dem ska vinna :))


Ländtäcke

2012-10-05 21:41:17 / 0 kommentarer ..


Ländtäcke är ett måste att jag ska köpa!
har några att välja på, vilket är snyggast?
1. Hv polo
 
2,från hööks
 
3. rambo

 

Mockning!

2012-10-05 20:50:26 / 0 kommentarer ..


Är ni noga med mockningen? ska alla små pluttar bort? eller tar ni bara bort det värsta?
Jag är grymt noga när det gäller min mockning i Lissas box, jag väljer inte alla som får mocka hos lissa. Det ska vara så grymt rent i boxen så jag själv kan ligga där.. Alla små bajs pluttar ska bort och då menar jag verkligen ALLA. Det har varit så innan att det är många som har mockat dåligt hos lissa, så jag har faktiskt inte blivit så glad på dem precis.. Men ja nu har man ju lapp utanför boxen och då så har jag skrivit Mocka nogrant & fint!
Det är ju inte så långt inlägg på det:o hur gör ni?
det är bara mamma & jag som mockar och sen är det johanna, becca & natta ;)
Just nu kollar jag på x-factor, aua eller vad hon heter är grymt bra och sen manda, älskar dem verkligen;)  Men nu ska jag fortsätta ;)
 

uttråkad..

2012-10-04 21:35:11 / 1 kommentarer ..


just nu sitter jag framför tv:n och försöker komma på något att skriva om, jag tänkte skriva om min mockning i morgon. hehe är ganska noga..
Men iallafall så skulle jag kolla på ensam mamma söker på internet men vafan kom på att vi har bara premium på tv4 play och inte på 3:an åhhh får damp!
vad ska jag nu göra ikväll jag är så trött men kan inte sova för den där förbannade hostan som jag nu haft i 3 veckor och jag har så ont i huvudet så det snart sprängs.. mitt liv suger lovar er det. Det är bara lissa som kan göra mig glad. Men får ta och kolla film på swefilmer och se om jag hittar någon bra. godnatt ska upp vid 6.. :S

massage tajm för lissa

2012-10-04 16:35:15 / 0 kommentarer ..


Just nu har jag en orsak varför jag inte bloggat, skolans internet har varit nere eller just nu funkar det, det ska börja funka ordentligt Nästa vecka så får hoppas det.. Jag har försökt att skriva från mobilen men det har inte funkat även att jag hade 3G så vetifan vad problemet är. Natta sa till mig att telia hade lite krångel också.. vet inte om det bara är jag & natta som haft det krångligt hos telia?
Men iallafall idag ska lissa få massage av sofie hon har gått kurser om massage för hästar så hon har ju lärt sig av en som verkligen kan och hon masserade lissa i våras och efter det var hon super mjuk i hela kroppen och jag tror hon har någon låsning i bogen hon är lite stel.. Det kostar ENDAST 150 kr as bra!

Så Lissa ska vila idag och i morgon ska jag ut och gå med henne och träna på att göra knoppar på henne (a) hehe vi får se hur det går, men måste träna as mkt nu inför tingsryd annars får vi köra utan om dem verkligen ser förjävliga ut haha!
Jag kommer stanna på skolan i helgen det är öppet hus men jag behövde tydligen inte hjälpa till men stannar nu ändå, vill egentligen hänga med till vimmerby när pappa ska köra folkrace! Pappa! Kör så det ryker jag hejjar på dig härifrån ingelstad. du har kämpat så dant och ibland velat skrota biljävlen men du fixade det. Jag vet du kan komma 1 i A-finalen om bilen håller. För du är en jävel på att köra! STOLT ÖVER DIG PAPPA!

Igår så red jag & becca ut i skogen vi red förbi ica för jag skulle ta ut 150kr till sofie, men annars så gick det bra. Men hon har blviit as stark och då menar jag verkligen det, så fick säga till henne en gång på skarpen även idag. Jag ska pröva hoppa med henne på hackarmore hon kanske trivs as bra med det. Men nästa vecka är det sista hoppträningen inför tingsryd och då vill jag ha mitt pehlan :) Vi får se hur det går med hackarmore ska hoppa lite v.42 så ska jag hoppa på det, men i tingsryd tar jag pehlanet.
Nu ligger jag i sängen och är svin trött, ska möta sofie i stallet vid 5 och lissa står redan inne tog in henne vid 4 för det bara öste ner så har jag mitt lite smarta grej "jag lägger ett flecettäcke på halsen och täcker lite över ryggen och sen ett över så jag blir hon torrare på halsen direkt, inte bra att massera när hon är blöt" Jag ska även ta in angel åt natta för hon är i skolstallet och ska rida. Kanske blir att rida angel i morgon eller lördag vi får se lite. :D
Vi hörs senare om internet tillåter det :D
Murre min älskade katt får stå för bilden (a)

Världens finaste ❤

2012-10-03 14:56:07 / 1 kommentarer ..



Godnatt!:*

2012-10-02 23:23:49 / 2 kommentarer ..


Nu ligger jag i sängen och ska sova, i morgon väntar en jobbig dag! I morgon har vi stallet på morgonen och sedan så ska vi hoppa på lektionen (a) hoppas jag får en rolig! Sedan efter lunch så har vi naturkunskap och idrott vetifan om jag pallar! Våran förra naturkunskap så sov halva klassen ;) haha Milenko blev sån tur inte arg han förstod oss! Men liksom vi måste bli vana att ha en heldag i stallet på tisdagen och sen förmiddag på onsdagar. Men det är grymt jobbigt.. Skulle nog aldrig kunna jobba som det .. Fyfan !! Knappt ett år hade jag pallat.. Men nu måste jag sova klockan är 23:23 så Godnatt mina kära bloggläsare så ses vi imon!
Godnatt mamma, pappa, Momo älskar er det vet ni;)


Sammanfattning av dagen!

2012-10-02 17:35:44 / 1 kommentarer ..


Tänkte nu ta en sammanfattning av dagen, jag gick upp vid 7 och började fixa mig inför skolfotot då vi är en hästklass så tog en del ridkläder tr¨kigt att alla inte hade det men jag hade det. Fotot blev bra jag blev bra på bilden men mitt enskilda kort blev skit.
Vi skulle ha stallet hela dagen så det var bara ner till stallet och se vad vi skulle göra idag vi hade först stalltjänst och sedan ut med hästarna :)  Sen skulle vi visa häst vid hand och då fick jag under cover en fin liten dam på kanske 160cm i mankhöjd och hon är skäck.
Det gick bra och vi tränade bara ju inför hästskötarexamen :)

Nu i eftermiddag red vi ut, jag hade lissa = katastof! :o
Lissa var lugn och fin i början när vi skrittade och travade och hon gick fint också jag tränade lite på det jenny sa till mig igår även att vi var 11 pers som red ut. Alla hade skolhäst förutom jag,jennie och rebecca! Men iallafall så skulle vi flytta för skänkeln och öppna och sluta lite på vägen och det var hon suverän på (a) tror jag ska rida dressyr ute i skogen för hon gör det snygare där :)  haha!
Nu till galoppen ... Först red Magnus(läraren) sedan becca och sen alexandra och efter alexandra red jag :o lissa började bra och arbetade bra sedan började hon byta galopp hela tiden. Blev sjukt förvånad så jag berömde henne men sen när vi skulle öka galoppen så ville inte alexandra det för harry kan bocka ibland och då kom jag i den sitsen att lissa fick panik för hon var så långt ifrån magnus och rebecca så hon började med sina fina bockserier och hon tar ibland värsta satsen från bakbenen och skjuter upp sig och gör värsta språnget så jag höll på att flyga av ett par gånger xd Men sen så hoppar hon från sida till sida hela tiden och alla 6 personer bakom mig dör av skratt för man flyger ju som en liten vante men ja ibland får man visa sig.. Men sen blev jag riktigt förbannad på lissa hon tar TAG i bettet och bara springer och jag vill ju inte springa förbi alexandra för det kn bli kalabalik då.. så jag försökte stanna men gick inte jag fick verkligen SLITA tag i bettet och jag hade pehlan så blev ledsen på lissa men vad skulle jag liksom gjort? men förövrigt så var lissa grymt fin och jag är nöjd över passet jag tycker det bara är kul att hon bockar och sånt för när lissa gör det så tycker hon att det är kul så det var positivt men sticka det är ajja bajja för lissa så gör man inte :)
Just nu ligger jag i sängen, stallet är klart och jag ska bara ner vid 8 och pussa på lissa inför hennes natt och jag ska själv bara vila nu och inte röra mig ur fläcken okej jag måste gå på toa ibland med :D ha det så bra så uppdaterar jag sen :D
 
Photo: Klassen ute på äventyr med dem fyrbenta och skorstenen

Skolstallet

2012-10-02 08:50:27 / 0 kommentarer ..


Är i stallet hela dagen, just nu leder jag ut skolan hingst och sen har vi stalltjänst. I eftermiddag ska vi rida ut och rida i jockiläder(stavning) kanske ska ha lissa då:) hörs senare


dressyrträningen

2012-10-01 21:57:52 / 0 kommentarer ..


när jag skrittade till ridhuset så skrittade hon på jätte bra och var nyfiken på allt annat som hände runt omkring, jag fick först presentera mig & lissa för Jenny och hon sa att det var en fint ponny. Hon sa att jag skulle börja arbeta i skritten som jag brukar och då så sa hon att hon arbetade bra i skritten och det gjorde hon faktiskt. Hon var lite stel i höger sida men släppte efter ett tag, vi tränade på att få henne lösgjord i sidorna och det gick väl sådär...
hon ville inte släppa i höger sidan istället så sköt hon in röven mot mitten och det blev pannkaka!!
Jag & Lissa har inte tålamod någon av oss, men vi ska bättra på det just därför jag ska ha en valack när jag köper storhäst:)
Vi gick ut till paddocken sen för skolan skulle ha träning för halv 6 och då blev allt mycket lättare? hon arbetade bra i skritten och traven och höger varv i galoppen hon bärde verkligen upp sig själv (a) vilken känsla :)  
När jag skulle ta vänstergaloppen blev det PANNKAKA, fyfan då sprack hennes tålamod och hon blev
en bitch! Hon bara tvärnitade och stod stilla och jag fick verkligen inte fram henne för fem öre...
När vi väl hade fått henne i vänstergaloppen så slutade vi där så vi avslutade med ett gott samvete, hon var super fin efter så jag är nöjd i slutet. Annars så gick första ridpasset för jenny åt helvete men ja alla har inte bra dagar jämt så vi ska träna på det hon sa så nu jävlar så ska vi jobba och hon ska bli super fin.. Ska även inte låta henne bli så sur så hon tvärnitar.. Har ni ett sto? min är en bitchig liten dam som har sånt temperament så det är sinnesjukt!

Nu sitter vi och kollar på tv:n vi kollade på x-factor idag och det är grymt, jag älskar endel av dem som är med.. Manda är min favorit och tjejen som är fjorton år :D

 
En film från i våras när det inte gick super, ska även be någon filma när jag rider dressyr någon dag :D ha det så bra så länge :D

Mot dressyrträning

2012-10-01 16:47:00 / 0 kommentarer ..


Nu sitter jag på lissa och är Påväg mot dressyrträning :)


Slutat för dagen!

2012-10-01 13:36:21 / 0 kommentarer ..


 
Jag hade sovmorgon till 20 i 1 och sedan så sa hon att vi fick gå till rummen och jobba så jag & becca gick till rummet. Sedan så har jag jobbat lite med uppgiften nu vid 20 i 2 så slutar vi så ska strax kolla på Hanna montana :D haha! alla säger att den är bra, så får se :D

Idag ska jag ju rida för Jenny, jag är peppad. vet inte vad jag ska ha för schabrak och lindor men det märker vi. ska kolla om jag får låna johannas svarta schabrak så ska jag ha några färglada benlindor, eller så tar jag mitt lila schabrak från ullared och mina lila benlindor :D

skriver sen när jag ridit lektion :D

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se