ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Hjämar

2012-07-31 21:18:40 / 0 kommentarer ..


vad tycker ni om för hjälmar? Rider ni med hjälmarna om ni ramlat av med dem?
Tänkte se era åsikter, sedan kan jag skriva alla mina åsikter om det. 

Vill ni köra en frågestund om allt möjligt mellan himmel och jord. hästar, mig, mitt liv, motorsport? vad som kör på! nu vill jag se några kommentarer inte roligt annars ju!!

Bilder superhelgen

2012-07-31 21:15:06 / 0 kommentarer ..


Bilder tagna va hannabja.blogg.se från superhelgen :) 
 

inköpslista

2012-07-31 21:09:33 / 0 kommentarer ..


Nu tänkte jag ta tiden att kolla runt lite vad som egentligen behövs, jag vill självklart köpa schabrak som jag kommer men får egentligen inte har precis alla färger förtuom gult(är inte så fint) så jag skiter i det. kommer skaffa mig från tophore ett sjukt snyggt set som linn strelin har lagt ut!

Från hööks ska jag köpa luvor en blå,svart,vit (kanske brun) för endast 99:- brakpris och dem är snygga :o
Sedan ska jag skaffa mig ett dyon different tror jag ;) 3500:-
 
ett schabrak från tophorse inte riktigt vad det kostar men löser sig ;) 
 
martingal med platta 199:- från stallboden.se
 
det är vad jag vet just nu, men inte riktigt säkert. schabrak & luvorna vet jag men inte tränset är det värt 3500? 
ska iallafall nu ikväll kanske beställa martingalen ett måste är det!

Hoppning på schemat

2012-07-31 19:53:54 / 0 kommentarer ..


Idag stod det hoppning på schemat, jag började med att skrota ut lite i skogen och sedan gå till paddocken för lite mjukgörande i traven och galoppen! Jag lät henne bara rulla på och sedan tog vi några skutt! Hon var inte alls som hon brukar! Hon brukar vara på allart och verkligen hoppa igenom sig i ryggen och inte riva med DEN HÄR SADELN! Sadeln har gjort mycket för mig & henne, iallafall hoppade en bana på 110cm cirka och det gick ganska bra hade inte den där känslan "wooow vilken ponny" utan "okej kom över" så det var inte lika roligt! Som jag sa så skulle jag höja ribban lite idag det högst jag hoppat på henne är 115 och idag kom jag över 120 i räcke och oxer! Jävlar på oxen kände jag det där "wooow" då va hon super! Är faktiskt lyckad med hoppträningen, sedan kom Tove med sin d-ponny och skulle hoppa lite han är super super fin! Hon frågade om jag ville hoppa självklart sa jag! Så jag hoppade upp utan att jag inte kände han det är en welsh cob på 5 år som löshoppad 180 och hoppas med ryttare 160 så najjs ponny! Han hoppade super fint, så ska flörta lite med Tove och tävla han lite nästa år hehe ;) Kär i han, prövade henne dyon different och hon kunde ha det men blir full för det var litet i nosgrimman ;) Emelie filmade hmm räckande sagt på hennes fötter och inte på mig:(


OS

2012-07-31 16:36:52 / 1 kommentarer ..


Detta kan ju inte vara sant Sara algotsson leder och slår ner sista BOMMEN på sista hindret! Är det verkligen sant! Fine hon fick silver men ändå guld hallå!? Nu blev jag på dåligt humör, Påväg till hästen hoppas att hon hoppar bra så jag får bli glad igen! Ska höja ribban lite tror jag, får se hur hon känns :)


Jobbar

2012-07-31 14:24:02 / 1 kommentarer ..


Just nu jobbar jag, slutar vid 4 och då ska jag till stallet och hoppa! Tävling i helgen peppar:)


Massa tankar snurrar omkring i mitt huvud

2012-07-30 19:51:30 / 0 kommentarer ..


Just nu vet jag inte riktigt vart jag ska ta vägen, jag vill ha en hästgård, jag vill vara miljonär jag vill köpa zassa men ändå ha kvar lissa! Jag kommer må så sjukt dåligt nu några månader, för 2 år sen hade jag en chans att köpa zassa men det gick inte då mamma & pappa inte gick med på det. jag var ledsen jätte länge sånt band vi gjorde tillsammans det var magiskt! 

Om jag säljer lissa så vet jag att jag kommer må så sjukt dåligt, och om jag inte köper Zassa kommer jag må lika dåligt. Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra jag har lovat mig & lissa att jag ska ha henne tills hon dör men det sa jag till zassa med att hon inte skulle behöva lämna mig:/ Känns som jag svikit alla hästarna jag haft! Vet knappt vad jag ska göra, skulle gärna vilja skriva en annons och lägga ut henne och ringa och säga att jag vill köpa zassa men grejen är att jag kan inte det. För hon är en familjemedlem och en familjemedlem säljer man inte. Inte jag iallafall, jag gjorde ett misstag när jag sålde Select och jag vill verkligen inte göra det igen.. Åhhhh!
 

Lissinard Lady gaga är en av dem finaste D-ponyerna i hela världen, hon gör verkligen ALLT för mig, hon hoppar i alla lägen, hon räddar mig när jag gör missar, hon räddar mig om jag hamnar fel i sadeln efter hindret, hon blir jätte ledsen om jag blir arg på henne om hon gjort något fel! Som hon det är så underbart, att veta att hon är min liksom Lissinard Lady Gaga stjärnan med ett stjärn namn det är sinnesjukt! För 2 år sen ville ingen ha henne bara vi (mamma) men liksom nu är det super många som vill ha henne på foder och vill köpa henne! Jag har säkert chansen att hitta en super familj men liksom jag vill faktiskt inte, även om min gärna säger: SÄLJ HENNE, KÖP ZASSSA! men går ej :( 
 
Zassa kommer jag skriva ett inlägg om berätta om våran historia om vårat fina band, som slutade tragiskt :(  Hon är en stjärna också och om jag har henne så är jag på SM nästa år men lissa kommer jag såfall bara vara på LA för hon inte kan så mycket än. ganksa grön, medans Zassa kan allt inom hoppning så det är bara tuta och köra :( 
 
Jag måste gå till mig säng och lägga mig och lyssa på musik och tänka igenom allt, kommer säkert fälla någon tår :(  Funderar på att ta och låna ut lissa och köpa zassa på mina sparpengar ...
 
godnatt

 
Lissinard Lady Gaga


Ridpasset idag

2012-07-30 19:04:14 / 0 kommentarer ..


När jag tog in henne från hagen så klappade jag henne på halsen och då kände jag att hon hade massa bölder.. ohh igen så har hon haft regntäcke i hagen för det regnat lite men nej man måste tydligen ha flugtäcke på henne HELA tiden hon är så pass känslig.. stackare tycker så synd om henne faktiskt.
 
jag började med att skritta ut i skogen lite och sedan gick jag tillbaka till paddocken och började arbeta henne i skritt och gjorde volter och lite skänkelvikning kände redan då att hon var seg.. Så jag tryckte till och så gick hon framåt i travenm gjorde jag lika dant men sjukt var seg hon var idag, hon ville verkligen inte vara med på det jag ville. även så har hon vilat hela helgen ;o fortsatte att lösgöra henne och det gick bra och galopperade lite men i höger varv ville hon bara studsa med bakdelen och blir så irriterad på det för jag kan ju inte sitta ner själv då.. Så jag bytte varv och galopperade i vänster och det gick mycket bättre, hon gick fram efter att jag fick bli riktigt förbannad och hon klarade båda varven och slutet blev lyckligt. Hon trampade på rikigt fint! SJUKT! Jag var ju så sugen på att hoppa och kunde inte vänta tills imorgon så tog ett skutt på ett 80 hinder ett räcke och hon hoppade sååååååå fiiiint! :) 

Mån: lätt dressyrpass cirka 30min
Tis: Ska hoppa lite för mig själv höga ribban lite.
Ons: Vila
Tors: Skogen
Fre: Tävling två klasser LC & LB
Lör: LB & LA
Sön: LB 
 
Så ser hennes vecka ut, det börjar ganska chill för henne sedan blir det tufft för henne ;)  Ska hoppa min 4:de LA på lördag fast nu har jag ny sadel på det också!
 
GAMMAL BILD!
 

Rider

2012-07-30 17:36:11 / 0 kommentarer ..


Rider nu uppdaterar mer sen


Påväg hem

2012-07-29 19:11:33 / 0 kommentarer ..


Nu är jag äntligen nästan hemma, jag har ju varit hos Elin i Karlskrona eller utanför i holmsjö! Vi har mest varit hemma och kollat film, har också varit i stallet och tagit hand om blökk, väldigt söt islandshäst! Får sugit på att ta föl på lissa när jag ser lilla blökk! Har varit vid bredasjön och badar och solat även varit vid pizzan träffat hennes kompisar! Såg även en snygg kille där som hette Ola ;) haha! Elin you know! Idag har vi faktiskt bara tagit det lugnt, kollade film hela dagen och sedan åt vi sedan blev det färd mot Oskarshamn för mig! Mamma & pappa hämtade mig i Kalmar för fick annars vänta där i 50min och det hade jag inte lust med alls! Ikväll ska jag sätta mig ner och skriva schema för lissa för hon ska ju tävla fre-sön ;) så blir en tuff helg för henne igen :) vi vinner igen eller vad säger ni?;) Näst sista jobbveckan nu ;) Hörs lite senare ikväll


Pizzan

2012-07-28 21:03:42 / 0 kommentarer ..


Sitter vid pizzan riktigt drygt, finns inte så mycket att göra i Lilla Holmsjö! Vi har varit hos hennes häst blökk, vi gick lite med henne och Elin sprang lite med henne:) Jag saknar lissa jätte mycket, min fina flicka fick veta att jag inte kommer träna för camilla & Angelica för dem skulle iväg :)


Holmsjö

2012-07-27 19:49:43 / 0 kommentarer ..


Nu har vi varit hos elins häst och har precis varit och badat fast det var inte så varmt så satt och pratade med Sofie och Elin:) Nu ska vi till pizzan och vara sociala sedan blir det till hästen sen ska vi bara ta det lugnt framför tv:n kommer nog inte kunna uppdatera så mycket bara när vi är hos hästen för har ingen täckning ute i skogen hos hennes pappa ;)


På bussen

2012-07-27 12:33:50 / 0 kommentarer ..


Nu sitter jag & Elin på bussen mot Kalmar sedan ska vi byta till Karlskrona! Lär bli en jobbig resa vi kommer fram vid 15:40 drygt... Vi har ju inte ätit något så vi slängde i oss donken på 5 min typ, lär ju få ont i magen till ikväll! Haha! Vi ska väl bara ta det lugnt ikväll! Ska kanske träffa Sofie också ska bli roligt!:)


Jobbet sedan vidare

2012-07-27 08:50:45 / 0 kommentarer ..


Nu sitter jag på jobbet barnen kollar sommarlovsmorgon, jag är sjukt trött känns som jag ska somna alltså:/ men ja jag får hålla mig vaken imorgon ska jag iallafall sova ut det ska bli skönt! Idag vid halv 1 drar jag & Elin vidare till Karlskrona där hon bor Holmsjö! Det ska bli najjs, medans hon kommer gå upp tidigt för att ta ut hästen och fixa så ligger jag och sover (a) najjs det! Kan behövas! Lissa ska vila i helgen jag skrittade bara igår hon har fått en lugn helg!:)


Chillar

2012-07-26 20:34:58 / 0 kommentarer ..


Just nu ligger jag i sängen och kollar pretty little liars, Elin duschar:) i morgon bär det av Mot Karlskrona hem till Elin över helgen :) kanske fest vet inte riktigt än! Vi skrittade bara lissa idag, hon var riktigt trött solen tar all energi för dem:/ så i morgon ska hon gå in runt 2-3 och va inne någon timme så hon får vila lite :)


Min solstråle❤

2012-07-26 14:40:37 / 0 kommentarer ..



Värmen

2012-07-26 12:48:55 / 0 kommentarer ..


Det är sjukt vad varmt det är ute, men det är riktigt skönt. Vi har solat hela förmiddagen med barnen på havslätt sn kom jag hem och solat en halv timme vi gick in nu för att kolla ett avsnitt av pretty little liars, går inte ligga i solen flera timmar i sträck man mår ju dåligt av värmen då! Tycker så grymt synd om lissan:( alla flugor och det är så varmt, ska kolla om hon kan gå in någon timme. Hela veckan nu har hon bara lullat runt och tagit det lugnt då hon hade en tuff vecka förra och kommer få en tuff vecka nästa vecka! Hon ska vila fre-sön, sen börjas det! Ska hoppträna för Angelica nästa vecka och dressyrträning för Camilla sen ska jag träna ryggen i sandgropen och massa intervallträningar!;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3543940/images/2012/pic_50111f90e087c3334d0001bb.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3543940/images/2012/pic_50111f90e087c3334d0001bb.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3543940/images/2012/pic_50111f90e087c3334d0001bb.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3543940/images/2012/pic_50111f90e087c3334d0001bb.jpg" class="image">


Mot stranden

2012-07-26 08:40:59 / 0 kommentarer ..


Nu på jobbet så ska vi till havslätt och bada med barnen, ska passa på att sola lite ;) tur att vi "vuxna" också får bada jag brukar inte vara en badkruka men vi får se;) Dem som inte vet så sommarjobbar jag på ett fritis, så vi hittar på lite olika med barnen! Skönt att vädret är fint idag, Elin & jag ska kanske till gunnarsö sen ;) blir att åka på kalas idag farmor fyller 68år så blir lite god mat och tårta :)


Hemkommen

2012-07-25 22:16:51 / 0 kommentarer ..


Nu är jag hemkommen från hamnfestivalen, talangjakten var det många söta och duktiga tjejer som sjöng riktigt bra! Sedan så gick vi bara bara typ, fanns inte så mycket folk där idag! Allt börjar ju på fredag och lördag när ungdomarna ska festa ;) I morgon ska jag till havslätt med barnen och sedan kanske gunnarsö och sola med Elin! Måste även packa mina saker för ska med Elin hem till Karlskrona och ska även rida lissa lite lugnt hon får en vilo vecko hon ska vila fre-sön! Kan hon behöva efter ett tufft år :)


Hamnfestivalen

2012-07-25 19:35:37 / 0 kommentarer ..


Nu har jag & Elin gjort i ordning oss lite inför hamnfestivalen, den börjar idag men lär ju inte va så mycket folk på en onsdag men what Ever;) Har en tröja och ett par jeans ;)


Tur i stallet

2012-07-25 17:55:41 / 0 kommentarer ..


Min kusin Ida på 4 år red lissa barbacka hon Gick över bommar och hon travade helt själv! Men vi gick ju bredvid! Hon tyckte detta var super roligt!:) Jag hoppade upp och travade och galopperade lite sedan tog jag ett språng på 1 meter för Ida ville se;)


Barbacka

2012-07-25 17:52:06 / 0 kommentarer ..


Hoppar 1m barbacka


Barbacka

2012-07-25 17:51:59 / 0 kommentarer ..


Hoppar 1m barbacka


Barbacka

2012-07-25 17:51:55 / 0 kommentarer ..


Hoppar 1m barbacka


Flughuva

2012-07-25 16:13:46 / 0 kommentarer ..


Då hon har pajat den andra vi köpte så har vi köpt en ny en bucas våran andra bucas har hållet i 3 år så får hoppas den passar ;)


Mot stallet i värmen

2012-07-25 16:04:37 / 0 kommentarer ..


Nu har vi precis varit på donken, nu väntar vi på att mina kusiner ska komma så drar vi till stallet! Ida ville rida så ska jag rida barbacka i bikini;) Varmt väder ute idag, destillats! Sverige levererar bra väder!☀


Mot jobbet

2012-07-25 07:44:47 / 0 kommentarer ..


Nu har jag precis fixat mig, ska ta och cykla till jobbet;) så hörs vi efter, hoppas på att Sverige levererar en till solig dag så man kan sola lite idag med;)


filmer påväg

2012-07-24 20:51:27 / 1 kommentarer ..


jag sitter och försöker föra över filmerna nu, får hoppas att jag kan slänga in dem i morgon annars så fortsätter jag genom videofy, ni har fått från LC i fredags när jag kom två ;)

sover era hästar ute? varför inte? går dem på bete?

2012-07-24 20:07:58 / 1 kommentarer ..


Under dem åren jag haft lissa så har hon jämt sovit inne på nätterna och hon har aldrig gått på bete då hon har lätt att bli tjock och jag vill liksom ut och tävla inte ha en häst som är tjock.
När vi flyttade till Becca så blev det att hon fick sova ute och gå på bete några timmar om dagen!

Man märker ju att dem blir mycket tröttare om dem går ute dygnet runt, men jag ger lissa så pass mycket havre så det blir ganska jämt att hon är lite trött men när man rider är hon ändå pigg. Jag tycker inte att hon gått upp så mycket i vikt men då har hon gått mycket på lite bete och inte kraftigt för då har hon haft munkorg. Tycker synd om henne att ha munkorg men det är faktiskt synd om dem äter ihjäl sig, hästar äter ju typ tills dem dör. Men hon är ju trotsallt en häst så hon måste ju få äta lite gräs, lissa har haft problem med flugor/blinningar och masssa. så hon har flugtäcke & flughuva plus boots i hagen för hon drar av sig skorna..

vad tycker ni om att hästarna sover ute? flugtäcken?flughuven?munkorg? massa sånt. lämna era åsikter!

Blogg.se

2012-07-24 19:55:42 / 0 kommentarer ..


Mitt internet hemma har krschat som jag sa förut, så jag sitter och har anslutet mitt internet på mobilen. Elin har skaffat blogg och heter eliinmagnusson.blogg.se checka hennes & blökks utbildning, det är hennes 4 åriga islandssto.
 
Appen Blogg.se har ju inte gått använda och jag har liksom skitit att lägga till den nu när jag fick min nya mobil, men elin tog hem det och kunde logga in och blogga därifrån så jag var självklart tvungen att pröva också. Det går igen, det är underbart så nu kan man lägga in bilder. La in bilder på ridturen jag passar på stohäst right? Kris kross är en storhäst på cirka 1.73cm och är 6 år gammal, åhh vill ha stohäst nu!

Kris kross

2012-07-24 19:14:13 / 0 kommentarer ..


Red ut med Elin hon hade lissa och jag krissen, han var riktigt stark på tredelat hon rider jämt på pehlan!


solat

2012-07-24 14:44:16 / 0 kommentarer ..


shiit. somnade i solen är helt röd i fejjat som en kräfta, blir jämt som en kräfta lik min far ;o haha..
Jag ska försöka fixa filmerna ikväll, men internet har typ kraschat hemma.. ush! Ska prata med mamma, idag ska elin rida lissa och jag krissen vi ska rida ut:) riktigt najjs du .

Youtube

2012-07-24 11:29:43 / 0 kommentarer ..


Jag har försökt hela dagarna att ladda upp alla filmer i ett men det går inte, så ska försöka först ladda upp för fredag :) ska klura ut det nu när jag kommer hem vid 12;)

LC 2:à plats

2012-07-23 22:49:27 / 0 kommentarer ..



bild

2012-07-23 15:39:12 / 0 kommentarer ..


@emmahellgren

superhelgen 2012 resultat

2012-07-22 16:39:48 / 0 kommentarer ..


Fredag :)

LC: Så var hon mjuk och fin, hon lyssnade väldigt mycket på mig och jag red som jag skulle och hon hoppade super bra på framhoppningen, det var lerigt och riktigt blött i paddocken och jag ville verkligen bara typ gå och döö. Man har putsat och tvättat hästen så blir allt smutsigt :s men iallafall hade 33 och red ganska så snabbt men tog ut vägarna så blev 2:a låg etta ett tag men slutade som 2:a placering riktigt nöjd faktiskt! :) tummen upp!

LC+5: hon var lite mer segare och vi hann ju inte ge henne mat emellan klasserna då hon kunde ju få holl till vi skulle tävla så hon var ju inte riktigt framåt och bjudningen var verkligen inte på topp.. Hon hoppade grunden super duper fint verkligen, känns att sadeln gör susen. Jag kom skit bra in i omhoppningen men självklart glömmer jag ju omhoppningen och gjorde 2 volter och så kom jag mot sista hindret och hon stannar :o hallå stannar, det gör hon aldrig. men vi tror att det var så att jag var så orolig och virrig i huvudet vart vi skulle så hon var tveksam om det verkligen var det hindret vi skulle hoppa.. så men ja så kommer om och lägger till spöet på bogen och hon hoppar som om hindret är 110cm ;)  shiit vad hon hoppade där.. fick 13fel.. 12 fel på hinder oh ett tidsfel, ja ja det händer alla. jag var grymt trött också.

Lördag:

LC: Red fram och kände att hon inte riktigt var med mig, hon var lite segare idag men gjorde mycket tempoväxlingar och sånt och det blev bättre. VI går in på banan och jätte många stannar ut sig på 5:an eller bara vägrar och jag liksom rider som en idiot mot det hindret för att hon inte ska hinna tänka om hon försökte vägra så blev ett litett retigt pet men ja ja det händer även dom bästa. Super runda riktigt nöjd & riktigt mjuk och fin var hon och hoppade verkligen med ryggen :D

LB: Jag kände att jag ville hoppa en till klass så efteranmälde jag mig till LB och jag gav henne mat innan och betfor och det gjorde susen :D Jag ska precis gå in och det börjar spö regna verkligen vräker ner .. det första jag tänkte var att jag aldrig kommer att klara detta me jag går in och sätter en 0:a och blev super glad det var ju stilbedömning och fick 49.5 tyvärr så regnade det så pass mycket så vågade inte galoppera på så dem tyckte det gick i undertemp.

Söndag:

LC: Eftersom det var tredje dagen jag tävlade och hade hoppat 4 klasser innan så var hon seg och riktigt trött, men jag & hon kämpade vidare och hon hoppade super fint. är en av dem gångerna det kändes som att vi verkligen har kommit långt på våran resa, det slutade med en 2:a placering och var super duper glad kan jag säga ;)  som sagt seg så gick inte riktigt fort men ja ja, vi blev placerade och hon hoppade fint är det inte huvudsaken att det känns bra? ;D

LB: Jag red fram och det var sjukt varmt och hon var änny tröttare nu, men vi kämpade på och vi la en blöt handuk på henne som svalde ner henne lite. jag går in på banan och det är bara 2-3 stycken som är felfria i omhoppningen och jag går in och sätter en nolla i grunden och hela omhoppningen går i slomotion för jag tappade stigbyglarna och fick inte tag i dem så hoppade ett hinder stilla stående och några andra halv galet men det räckte till en 4:de plats ;D

Under helgen har jag samlat två stycken andra platsen och en fjärde plats och det var ju som sagt lilla cupen som jag var med i, och när jag hade gått ut ur prisutdelningen i LB så skulle jag precis gå så ropar dem upp att jag har vunnit lilla cupen i Kat.D :o skojja att jag var överlycklig. shiit jag VANNN!!
Bilder & filmer kommer under kvällen eller morgon dagen massor av filmer som jag ska klippa ihop ;D


Tävling

2012-07-20 10:11:01 / 0 kommentarer ..


Sitter och kollar på första klassen, jag tävlar i nästa klass,honn verkar vara pigg och glad! Hoppar lc & lc+5 idag. Går ju ej lägga in bilder:/

Påväg till stallet

2012-07-19 13:51:35 / 0 kommentarer ..


Sitter i bilen har varit hos mormor och ätit plättor, vi ska åka till stallet nu! Packa och rida. En lång dag blev det här!:/

På jobbet!

2012-07-19 07:59:46 / 0 kommentarer ..


Sitter just nu på jobbet och väntar att barnen och dem andra två lärarna ska komma upp från matsalen dem är och äter frukost:)! Är ganska pigg idag faktilskt, lite halv seg men vad gör det! 
När jag kommer hem så ska jag bara byta om och sätta mig i soffan kolla lite på tv sedan drar jag och Elin upp till stallet och ska packa massor och sedan ska jag rida ut en sväng på henne! 
Nästa vecka så ska jag hoppträna för Anette tukk hon kom hem hit i Oskarshamn igår så det ska bli kul! Kan tycka att tävla fre-sön och sedan hoppträna på tisdagen är mycket men måste ta chansen när hon är hemma! Lissa får stå ut, hon ska ändå börja hårdträna v.31 för nästa vecka ska hon vila fre-sön då jag åker till Karlskrona och ska vara med mina fina skatter! :) kommer blir två lyckade helger kan jag tänka mig:) vi får höras senare! Ps. Blir galen att blogg.se appen inte går att använda det går ju inte infoga bilder när man skriver på internet..:/Ush!

dagens promenad

2012-07-18 20:19:50 / 0 kommentarer ..


dagen har varit riktigt lång :o Först gick jag upp vid kvart över 7 jag börjar ju jobba klockan 8 till 13:00 det är ganska chill på jobbet ;) spela lite spel med barnen, sedan så åkte jag hem och sedan drog jag, elin & becca in till stan och fikade och kollade lite skor m.m riktigt najjs :D

Vi åkte till stallet runt 5 tiden och bara gick ut och gick liten bit med lissa, kommer att komma bilder här på henne. jag tycker hon har blivit tjock, men vad tycker ni? Har Lissa blivit TJOCK?!
I morgon har jag en riktigt lång dag och lär somna tidigt, jag ska jobba till 1 och sedan ska vi direkt till stallet och packa alltingen och jag ska rida ut och bara jogga lite, sedan blir det putsa och fixa alltingen.
På fredag klockan 7-8 rullar bilen mot superhelgen på udden, och sedan hoppar jag två klasser sedan åker jag till oknö i mönsterås och ska bo där med beccas familj + min då :D Elin ska med på det med, mysigt mysigt!


sol

2012-07-17 14:09:17 / 0 kommentarer ..


vi har faktiskt sol här i oskarshamn idag, elin är här! riktigt kul, vi ska ta det lite lugnt kanske stan sedan upp till stallet :D hörs senare har bakat kladdkaka :D

hämta upp elin

2012-07-16 13:16:27 / 0 kommentarer ..


nu ska jag bara ligga i soffan och vila i 40 min, sedan ska jag till resecentrum och hämta upp elin så underbart. sedan ska vi vidare till mormor och äta lite :D guut :D ikväll är det hoppträning elin har troligtvis med sin systemkamera har sagt att hon ska ta med den så bildbomb kommer!

Jag har ju jobbat i morse, det var riktigt chill lärt värt dem pengarna :d nu ska jag åka med pappa till färghuset!
hörs efter hoppträningen :D

bilder på ida

2012-07-15 19:44:56 / 0 kommentarer ..


 
 

alla grejer

2012-07-15 17:47:08 / 0 kommentarer ..




Rosa Lamicell
Svarta veredus gel fram + bak

Silvrigt tredelat pannband


Turkost pannband


Stigläder svarta


Guldig krubba & hinkar :D

ludd

tävlingströja
 
Förlåt att endel bilder är upp och ner och en del på sidan dem ville verkligen inte vara rätt. ajja här får ni se iallafall:D
Bilder kommer när ida äter hamburgare och rider häst plus bilder på polohästarna :D

Mot oskarshamn igen!

2012-07-15 11:43:52 / 0 kommentarer ..


nu ska vi packa in i bilen och sedan rulla hemåt till oskarshamn vi har 4timmrs bilväg ungefär :o spyr bara av att tänka på det, och blev inget att kolla på hingsten :( åhh tråkigt.. men iallafall så ska jag ta kort på alla ska jag köpt och lägga upp här på bloggen och visa er ikväll. ska också upp till min älskade prinsessa och prova benskydden och sedan ska jag hem och bara ta det lugnt måste ha godis (a) faktiskt så kanske jag ska ut och springa. I morgon kommer min älskade kompis Elin från karlskrona hon ska stanna hos mig hela 2 veckor ohh så trevligt så ska jag med henne hem fredag-sön v.30 :d hon ska med mig till udden i helgen :D

Måste bara säga att min kompis pappas båt har blivit stulen i fredags natt den sågs senaste 23:30 vid hotell corallen i oskarshamn! det är en fairline phantom dem är riktigt dyra så om ni ser en sån ring polisen direkt. troligtvis är den inte kvar i sverige ..:/
hoppas att dem verkligen hittar den :D


FALSTERBO HORSE SHOW 2012

2012-07-14 23:05:36 / 0 kommentarer ..


Grym dag säger jag faktiskt, vi började med att shoppa mina veredus gel och sedan gick vi och kollade på hoppningen för ida ville verkligen se hästarna. Vi kollade hela dagen och shoppade emellanåt och sen var det ponnyhoppning och philip carey och emelie grönberg vann höjdhoppningen på 155cm hör ni hur det låter dem har D-ponnyer som inte är högre än 1,48 :o sjukt impornerad av ponnyerna!
Sedan var det för häst och där var det 3 st som vann som klarade 1.95cm :o shiit!

jag tänkte berätta vad jag köpte kommer bild när jag kommer hem i morgon, allt ligger i bilen :D


* Veredus gel svarta fram & bak storlek M fick skicka tillbaka om dem var förstora!
* turkost pannband
* silvrigt pannband (tredelar)
* Guldig krubba & 4 guldiga spann (a)
* rosa lamicell schabrak

och sen köpte jag ett turkost schabrak & benlindor dressyr till emelie för tack att hon tar hand om lissa så mycket när jag är borta :D

Peppar superhelgen nästa helg (a) första gången jag verkligen längtar till en tävling (A)

Nästa vecka ser mitt schema ut såhär:

Måndag: hoppträning för angelica bäck
Tisdag: skogen och någon gång i sandgropen
Onsdag: lite dressyr och mjukgörande
Torsdag: skritta en lång runda
Fredag: tävling en LB
Lördag: tävling LB & LB
Söndag: tävling LA
Blir en tuff vecka för henne, men på måndag köper jag min nya iphone 4s (a) lycklig eller vad, så masssa bilder lär komma (a)


om mig & hästar

2012-07-13 21:20:48 / 0 kommentarer ..


Jag själv är väldigt vinnarmedveten, när jag kommer till en tävling eller om pappa ska köra så måste pappa vinna eller så måste jag. Annars blir jag lätt super sugen även om rundan var fin eller om pappa körde bra! Jag vet inte riktigt varför jag är sån men jag älskar att få visa vad jag har gjort eller visa mig & min ponny (a) hehe!

just nu känner jag att jag vill låna ut /sälja lissa och köpa tillbaka Zassa då hon ska säljas till våren och då kommer jag komma till SM i augusti med zassa det är en sak som är säkert. Men ändå så vill jag köpa den här 1 åriga hingsten och lära honom och sedan ha han och även låna ut lissan.
Jag har så mycket krav jag blir nästan ledsen om jag nu inte kan åka till justin bieber i stockholm eller om jag inte rider sm och vinner! JAG HAR MASSA KRAV PÅ MIG!! på ett sätt är det bra att ha krav men jag blir sur om jag inte uppnår mina krav!


Nu tänkte jag faktiskt fråga er, och jag vill gärna att ni lägger ner 1 minut på den här lilla saken istället för att klicka in på fb/annan blogg/webshop eller vad ni nu gör på internet!

Ska jag ha kvar lissa och utbilda vidare henne, eller ska jag sälja henne? och köpa zassa? eller ska jag köpa 1åringen?
hur skulle ni resornera? tacksam för svar, please svara på denna enkla frågan!



Zassa;


Falsterbo horse show

2012-07-13 17:13:32 / 0 kommentarer ..


I morgon ska jag på falsterbo och jag ska köpa veredus gel svarta bak & fram om det finns nu vill säga inte säkert men 99% att dem finns på falsterbo, sedan ska jag leta efter rosa schabrak och pannband eller luva :D Sedan ska jag byta mitt turkosa pannband till ett nytt då detta pajjade första gången jag använde det. Sedan blir det lite annat fint, inte så mycket planerat faktiskt.

tyvärr åker vi nog inte och kollar på den här 1 åriga hingsten mamma känner att vi måste göra av oss med lissa först såfall men vet ej om jag pallar det :s
Nu måste jag leka med ida :D

stan

2012-07-13 16:54:44 / 0 kommentarer ..


Idag väckte ida mig vid halv 10 och jag höll på att dö av trötthet, syrrana ringde inatt att hon hade tappat sin mobil så hon är utan iphone hon med. Har köpt 2 par byxor idag och sedan ätit donken, ska leka med ida på studsmattan också:D
Uppdaterar mer sen !

nattinatti

2012-07-12 22:08:34 / 0 kommentarer ..


Just nu har ida gått och lagt sig, känner att jag måste gå och lägga mig snart också för det lär bli tidigt i morgon. ida kommer att komma och väcka mig tidigt hmm kul.. ska iallafall till stan i morgon och köpa ett par byxor sedan åka hem och leka med ida :D på lördag blir det falsterbo ska träffa min klasskompis Alexandra där och gå där med henne, Ida och mamma :D På söndag blir det kanske åka och kolla på en 1 årig hingst spännande :D hihi :D får hoppas på ett köp :D Lissa är aktuell till utlåning och senare köp inom kalmar län :D

Skåneland

2012-07-12 20:36:47 / 0 kommentarer ..


Sitter i mina kusiners nybyggda hus och det har precis regnat här, ida och jag sitter och tar kort och leker med barbie hon är 4 år :D Visst är hon söt?:)

mot skåne

2012-07-12 12:06:52 / 0 kommentarer ..


gud vad trött jag var i morse, men det var att gå upp runt 11 tiden. Min underbara mormor kom förbi med pengar också så söt hon är. Vi ska till bara i skåne vet inte riktigt vart det ligger för mina kusiner har flyttat till ett barnställe så ja. Nybyggt hus ska vi bo i måste visa er bilder säkert super fint sen kommer ni se ida världens sötaste unge :)

Jag ska köpa ett par veredus gel på falsterbo och sen rosa hoppschabrak och pannband kanske boots sen ett limegrönt schabrak till emelie då hon tar hand om lissan :)  sen vet jag inte riktigt vad jag ska köpa kanske ett par soft up får se vad plånboken säger :D Nu ska jag iallafall packa in i bilen så drar mamma & jag till skåne kanske övningskör lite där (A) hehe

sjukt trött, lång dag

2012-07-11 21:54:44 / 0 kommentarer ..


Jag är så sjukt trött, det har varit en lång dag och har inte kunnat uppdatera då jag inte har någon iphone ÄN, fan att den inte kommer än.. Jag gick upp klockan 5 :o så åker vi vid 6 ungefär, vi har gått runt och kollat och självklart kollat när pappa körde. han kom 2 i första och 4 i andra och 4 i tredje men det var första gången han körde volvo sen 1996 ungefär så ja det är inte så lätt att köra som man tror men pappa ska ha saab det är en sak som är säkert. Han kör saab sjukt bra och han ska hålla sig till det, alla vet väl vad semesterracet är? det är i vimmerby sjukt stort det var cirka 1200 anbud på bilar :o sjukt asså det varar tisdag till på lördag så det är riktigt stort. jag älskar det , men i morgon rullar mamma & jag till skåne för att umgås en helg med mina kusiner och deras föräldrar och FALSTERBO på lördag :D peppa, ha det så bra ska sova ;D godnattt

JUSTIN BIEBER

2012-07-10 18:01:11 / 0 kommentarer ..


vilken grym kille det är, finns ingen som han. Självklart är hela världen kära i honom, hittat biljetter till golden circle för massa tusen och nu ska jag ta dem vad det än kostar !♥




Hoppträning

2012-07-10 16:32:34 / 0 kommentarer ..


hopptränade med becca för Angelica bäck, jag red på pehlan och hon var super fin i form och sånt. hoppade på en volt och hon kom ofta perfekt mot, angelica tyckte hon hoppade bättre på det här bettet!
jag vet knappt vad jag ska säga, hon hoppade så högt på en oxer som låg på cirka 120cm så jag flög nästan av har med det på filmen riktigt fail var det! haha
Hon var super fin och hoppade bana hindrena låg mellan 1.05-120 ;)  super duper fin, måste hoppa mycket studs och små hinder på volt så har jag snart en super fin ponny.
ja iallafall i morgon drar jag mot gnagardalen i vimmerby på och ska kolla när pappa kör på semesterracet ;)  ber mamma filma. torsdag åker jag mot malmö sedan falsterbo på lördag :D
http://www.youtube.com/watch?v=zdaR69coCLQ&feature=youtu.be

Lissas förändring

2012-07-09 22:51:46 / 0 kommentarer ..





bilder så hon ser ut nu :)



Vad tycks om Lissan nu? i morgon är det hoppträning vid 10 så måste sova nu :)  lite bilder på min älskling!

minnen

2012-07-09 18:37:50 / 0 kommentarer ..


Lilla flicka Select en underbar ponny jag aldrig glömmer, försvann den 22 februari 2011 R.I.P Massa fina minnen med henne hon gav mig 5 år av hennes 21 år ;)
'
 

vad är det med mig

2012-07-09 13:12:08 / 1 kommentarer ..


blir helt galen har haft en vagel på höger öga och nu när den äntligen är borta så kommer det en på vänster öga plus att jag har sjukt ont i halsen, kanske påbörjan på halsfluss vi vet inte riktigt för haft ont i halsen ett bra tag!
Jag är så sjukt trött idag så jag vet inte vart jag ska ta vägen, men ska iallafall sola en halvtimme eller något sedan ska jag göra mig i ordning för stallet. ska rida i paddocken idag för ett litet pass, blir ingen dressyrträning för camilla var tvungen att åka till djursjukhuset så får bli nästa vecka, i morgon ska jag hoppträna för Angelica tror inte vi åker till Vimmerby i morgon åker bara på onsdag.

En kompis ska göra en header till mig så äntligen kan bloggen börja fixa sig, suger på header då jag inte har photoshop så ja det blir inte så lätt att göra en .. :s

vilka ska till falsterbo? jag ska dit på LÖRDAG med mamma & min lilla kusin Ida, ska till skåne på torsdag och åker hem på söndag. :D
emelie ska ta hand om lissa tors-sön ;)  nu ska jag sola puss hej

fullt upp på sommarlovet

2012-07-08 23:25:30 / 0 kommentarer ..


Det känns verkligen inte som sommarlov, det är piss väder och man kan inte sola eller bada och halva sommarlovet har typ gått så vad ska man göra ;o från och med i morgon ska jag börja ut och springa för att få en finare kropp det kan nog behövas!
Jag vaknade runt halv 1 och då skippade jag att äta frukost och gick istället till min mormor för att äta hennes super goda pannkakor, sen gick jag hem igen och ringde min syster och frågade om hon skulle rida lissa men nope det skulle hon inte så åkte upp till min älskling. Så jag red ut för att det var jätte blött i paddocken.

Jag red som sagt ut red runt äshult, har inte ridit på fullcheck bettet på jätte länge och kände att det var dags att återuppta det bettet och se hur hon går med det. Men nope hon gillar verkligen inte det bettet just nu... Men jag gjorde det bästa av situationen så jag travade hela äshult och försökte arbete och efter ett tag släppte hon till LITE iallafall, men det blev ett kondis pass det kan hon också behöva. När jag red sista slingan hem så var det massa crossar/fiddyn där som körde så hon flög åt alla håll men sån tur slutade dem köra när jag gick förbi men hon hoppade in i skogen ändå.

Jag har ju nämt att vi köpt ett nytt flugtäcke på granngården för 500kr och en flughuva för typ 79kr och hon har redan förstört flugtäcket blir galen på henne, hon är så sjukt dyr i drift så det är inte klokt hon har haft täcket på sig typ 5 gånger.. åhh galna häst, men i morgon ska jag åka till Camilla i grönskog och träna och får hoppas att hon släpper till ordentligt där ska rida med mina riktiga dressyrsporrar för dem är lite längre och man kommer åt mera :D
bild på flugtäcket och någon bild från ridningens outfit inte matchat så idag, orkade inte byta pannbandet :D

helt kär

2012-07-08 14:51:39 / 0 kommentarer ..


just nu vill jag ingentingen annat än att ha dem här hästarna, skulle lätt vilja köpa den här d-ponnyn och ta upp i dom stora klasserna det är en ponny för stora klasser det ser man på den när den hoppar helt awesome!
sen har mamma & jag hittat en treåring efter Lord z en storhäst på 167cm ungefär som inte är inriden bara hanterad och löshoppad. dem här två skulle jag vilja ha just nu för lissa och jag är i en sån hemsk svacka så man bara vill gå och dö och sen fortsätta när det är den bra perioden.

Nu sitter jag hos mormor och kollar på gamla filmer & bilder på när jag tävlade select och även några när jag tävlar lissa. love
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=628701
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=628701

Latitud 57

2012-07-08 13:15:59 / 0 kommentarer ..


I fredags & Lördags var jag på Latitud 57, det är ett ställe där det kommer artister och uppträder det finns öltält till dem som äår över 18. Jag har haft riktigt roligt dem här två dagarna, vi gjorde crazy saker och massa och vi levde rövare men vafan vi lever bara en gång eller hur?

Jag lär vara med i sammys film efter sommaren, han lägger ut fester på youtube riktigt ballt. sök på sammy solstad så kommer hans trailer och sånt upp. ska snart gå till min mormor för att äta pannkakor, sofie ska rida lissa idag och vi får se hur det går. saknar min prinsessa men ska troligen med upp och hälsa på henne och pussa och kela lite med henne det kan hon vilja ha. nu måste jag ta på mig för att gå till mormor i spöregnet hörs sen :D

slapp dagen

2012-07-07 14:18:29 / 0 kommentarer ..


Dagen efter en utekväll med brudar mår man som man förtjänar, jag hade riktigt kul faktiskt. tyvärr började det regna ett tag och det öste verkligen ner och vi blev dyngsura..
Vi tog inga bilder den här gången men ikväll kör vi igen och då ska vi ta bilder på förfesten det är ju ett måste om jag kommer ihåg vill säga haha. Vi ska förfesta hos Olga ikväll troligen och så ska vi sedan dra in till hamnen det kanske blir riktigt kul ikv? vem vet, vi har ju alltid roligt så självklart att det blir super kul ikväll också sista dagen vafan!

Lissa vilar idag då inte jag eller min syster hinner rida för vi ska nu till farmor och äta vid tre och sen ska vi båda fixa oss så hon får faktiskt vila idag. Men i morgon ska syrran rida lite det var länge sen för henne så det var väl okej. Jag sa att hon bara skulle rida lite lugnt då hon inte gått på en vecka förutom igår då hon hade tappskor ju. Nu är henne fötter jätte fina och vi har köpt ett nytt flugtäcke ju, så ska ta kort på det när jag åker till stallet!
Ha det så bra sålänge så hörs vi efter jag ätit hos farmor ;)  pussar till er!

LATITUD

2012-07-06 18:48:15 / 0 kommentarer ..


nu är det latitud i oskarshamn idag & i morgon, nu har vi fixat oss och bär av mot förfest:D
ha det så bra bloggen, nu kör vi!


Justin bieber

2012-07-06 11:31:00 / 0 kommentarer ..


sitter just nu i kö för Justin bieber biljetterna, dem släpptes idag klockan 9. Jag får hoppas att jag & becca får biljetter, åhhh.
Jag har nya ridbyxor mamma beställde hem ett par BRUNA whitaker byxor har nu, bruna,röda,svart/röda :)
Jag är grymt nöjd med dem även att det är första gången jag rider i dem men har ju ridit i sånna här innan och jag älskar det . I dem här rider jag med knäskoning bara, kan dock inte rida i dressyrsadel med ingen helskoning :)

Ikväll är det LATITUD och jag ska gå med Alicia,becca & sophie vi ska ju självklart träffa massa andra kompisar på plats men innan ska vi vara själva. riktigt kul ska vi ha men mitt öga har fuckat och har en vagel.. lyckat inför den här helgen :o jaja, det får gå kan ju inte missa artiseterna, idag spelar Ulrik Munther, Jill Johnsson och H.E.A.T ;)

Mamma är i stallet för Lissa skos just nu så mamma kommer och hämtar  mig nu, sedan ska jag rida i paddocken ett lätt pass och rida lite bommar :)

 
 
 

lite olika grejer om mig.

2012-07-05 20:17:17 / 0 kommentarer ..


Som alla vet så har jag mitt hästintresse, jag var riktigt liten när jag insåg att det var det jag skulle hålla på med. Jag red som riktigt liten medans jag tränade fotboll flera gånger i veckan som målvakt,mittfält och allt inom fotboll. Men sen tog ridningen över allt det var jag som brann för ridning det var jag som ville ha en stor vän!
Jag fick min första ponny och hon var en sån sjukt fin och snäll ponny på MARKEN när det gällde ridningen så var det verkligen ett helvete hon bara slängde av mig men det gjorde inte att jag slutade! Jag har kämpat så länge för att bara rida på en LB bana för jag har aldrig haft någon ponny för det nu har jag en ponny som kan hoppa det, jag kommer aldrig sluta kämpa hur mycket dumma kommentarer jag får av folk för jag vet vad mitt mål är ;)

Jag har sen jag var bebis varit med min pappa på folkrace tävlingar, tagit bort leran från däcken och lekt med alla banen. Hejjat på min pappa och har riktigt roligt och det är fina minnen och jag glömmer aldrig det! Medans jag har kämpat inom ridningen har min pappa haft riktigt roligt på folkracebanan jag har folkrace/rally/bilar i blodet jag brinner för det med, det är något som gör mig riktigt glad jag älskar att hänga med min pappa att se han vinna och se han förlora för han är lika stor i mina ögon som när han vinner och förlorar! HAN ÄR EN VINNARE I MINA ÖGON!
Nu när jag är över 15 år så får jag köra folkrace och det vill jag verkligen men det är ju så att jag verkligen vill satsa på hästarna och det är grymt mycket pengar inom ridning och folkrace och ekonomin går verkligen inte ihop. Om jag skulle börja köra folkrace så kan det också bli att pappa slutar köra så mycket han gör för att ekonomin inte går ihop och så vill jag inte ha det. Då tar jag hellre att jag satsar på hästen och pappa på folkrace/ rallycross min pappas drön är att köra Rally och jag vill att han ska dit. En dag om jag vinner massa pengar så ska han börja köra rally, man tror inte att motorsport är så fruktansvärt dyrt men det är sjukt dyrt en folkracebil på tävlingen kostar 6500 plus 200kr för att lägga ett bud och inom rally har jag inte en aning men pappas kompis kör och en sån fin rallybil är några hundra tusen på den.


filmmys

2012-07-05 17:11:43 / 0 kommentarer ..


har sovit hos becca inatt så därför dålig uppdatering då jag inte har någon mobil att uppdatera ifrån. Jag har varit och pussat på lissa och köpt nytt flugtäcke & flughuva till henne. Det kan behövas, just nu sitter jag & kollar på film med ewe & vi håller på att ladda ner ny film en skräck ;)  Kan vara kul att kolla på, pappa ska iväg och träna lite på folkracebanan med den nya bilen han har inte kört volvo sen 96 inom folkrace för han kör ju volvo annars ;)
Mamma är och hjälper regina & dem med höet, jag kan ju tyvärr inte hjälpa till då jag har allergi och kan inte vara nära hö. Är allergisk mot ganska mycket, tål ju inte min egna häst äns och det känns sjukt jobbigt att man måste ta medicin för att träffa sin älskling
 
I morgon ska Lissa äntligen få skor på sig igen och jag ska ta och rida lite på henne, ska rida lite lugnt då hon inte gått på 4-5 dagar. Så ska försöka träna mycket kondis på henne och hoppa småhinder så hon får styrkan det är den hon behöver just nu!

Det jag vill ha mest av allt nu är min Iphone så jag kan ta kort /filma när jag rider på min älskling, men det kan jag inte nu då jag har en skruttig samsung. Jag kan inte uppdatera så mycket som det behövs för att folk vill stanna kvar och läsa min blogg om min utveckling med Lissinard Lady Gaga och det är riktigt tråkigt p.g.a min telefon. att en telefon kan göra så sjukt mycket.
 
Nej nu känner jag mig taskig mot min kompis här sitter jag på datan och ska vara social med henne. så vi hörs i morgon när jag har ridit har fullt upp i morgon, ni får ha det så bra sålänge verkligen ingen som kan säga vad ni vill läsa om??!

Lissinard Lady Gaga

2012-07-04 18:59:48 / 0 kommentarer ..


Lissa har ju haft två lös skor en av dem har åkt av nu när vi var i uppsala och emelie och regina fixade dem, regina verkade den hoven lite för den hade gått sönder. sen den andra skon har inte åkt bort än. Så jag kan inte rida alls nu för känner att hon ömmar lite och det kan bli att hon blir jätte halt och måste stå i flera månder och det vill jag inte riskera. så väntar tills hovslagaren kommer på fredag och fixar det.
 
har varit ute och pussat på min prinsessa, sitter med becca och pizzan har precis kommit ;) Vi ska köpa ett nytt flugtäcke i morgon plus 4 gummiboots som hon kan ha i hagen ska även kanske åka till nutta som har hästen ragnar ;)

mot Oskarshamn

2012-07-04 11:37:48 / 0 kommentarer ..


Har precis duschat, nu ska vi packa in till bilen för sen rullar bilen mot oskarshamn och vi är framme om 5 timmar. Vi hoppas att Lissa mår bra, ikväll kommer det komma ett inlägg vad som har hänt med henne inget allvarligt kan jag säga men det kan bli tyvärr..

Jag har blogvin, sök på baraaamathilda så kommer min upp måste få lite followers ;) hah.!
Vi får höras senare men vad är eran åsikt om pessoa bett?

Åsikter om bett

2012-07-03 20:00:26 / 0 kommentarer ..


Alla har så mycket åsikter om bett vad man ska rida på och vad man inte ska rida på! Jag tycker att man ska rida på det bett som hästen funkar bäst på man ska inte ta åt sig vad andra tycker om det bett du rider på.

Pessoabett:
Det bett har mycket åsikter många tycker att det bett är inte alls bra för hästen och en del tycker det är bra, jag tycker det är både och. Jag tycker inte om att det endast trycker i nacken medans det ändå kan vara bra på en häst som är lite stark för det hjälpte mig på min D-ponny Select när jag hade henne.

Hur fungerar ett pessoabett?
När du tar i tygeln så sker detta: mundelen dras upp mot mungipan/tänderna, samtidigt som sidodelarnas rotation gör att natstycket dras neråt. Alltså:
Det trycker ner nacken genom att sidostyckerna kommer att spännas och för att undkomma det så kommer hästen att sänka huvudet (i hästens nacke finns det otroligt mycket nerver). Om man jämnför just den delen av bettets påverkan med ett vanligt tvådelat där sidostyckerna istället slakar när du tar i bettet är skillnaden stor. Pessoabettet trycks även upp mot gomtaket och uppåt mot hästens tänder (då den vanliga konstruktionen är tvådelat), vilket gör att hästen vill höja huvudet. Pessoabettet ger alltså dubbla effekter.

Eftersom att det dessutom inte finns någon kedja dras bettet upp i hästens mungipa, utan någon begränsning. När detta sker kan hästen få sår och tryckskador på gomtak, tänder och även mungipor. Nypskador är också väldigt vanliga då mundelen förflyttas långt på bettringen. Bettet är inte bra för tänderna på hästar för det rör på sig så mycket i munnen och kan vid ett kraftigt/hastigt drag till och med slå sönder tänderna.

Man ska egentligen inte använda pessoabett då det bett är överrörligt så du kan inte få den eftergift du vill på hästen, för så måste du har långa tyglar och det ser ju inte så jätte bra ut heller.
Man kan aldrig veta om det är en ärligt form med detta bett eller om det är en falsk.
men min åsikt är också att om du har tillräckligt med ben som när du har ett vanligt tränsbett så kan hästen arbeta rätt men då jag själv ridit på det så vet jag det då jag ridit för tränare med det och man ser om hästen har benen under sig från marken. Jag kan inte se det men mina tränare gör det, så det är ju lite olika. Men när man läser på internet om pessoabett så vill man inte använda det för så man ser det som hästen får ont och skador av detta bett.. ussh!


Negativt:
Det som är negativt är att när du tar i tygeln så blir det automatiskt att hästen böjer på nacken då det trycker i nacken och den inte arbetar med bakbenen så ryggen blir rund. Det blir jätte stelt. många tror att det är ett hävstångbett men det är fel, hästen blir stum i munnen efter ett tag med detta bett som gör också att hästen ``ger upp`` för att det trycker i nacken så den automatiskt går ner med huvudet alltså bara böjer huvudet som inte är bra för det gör att ryggen blir rak. Bakbenen ska ju komma under hästen och det är så ryggen blir rund. Hästen får ofta ryggproblem om den aldrig arbetar i rätt form,

Positivt:
Jag vet faktiskt inte riktigt vad som är posetivt med detta bett, jag tycker väl det är ett bra bett för dom som inte drar i munnen så mycket.


dagens outfit

2012-07-03 14:29:32 / 0 kommentarer ..


såhär ser jag ut idag, nu kommer mamma och hämtar mig snart så ska vi in till centrum i uppsala och äta lite middag :) FAIL BILD MEN PASSAR EJ PÅ BILD IDAG
D

dagens outfit

2012-07-03 14:29:32 / 0 kommentarer ..


såhär ser jag ut idag, nu kommer mamma och hämtar mig snart så ska vi in till centrum i uppsala och äta lite middag :) FAIL BILD MEN PASSAR EJ PÅ BILD IDAG
D

Dålig uppdatering

2012-07-03 13:22:35 / 1 kommentarer ..


Igår var vi på gröna Lund vi åkte allt förutom fritt fall för den var lite lustig vågade inte åka då den var sönder hela dagen sen på kvällen gick den vågade inte gå på den:) 
Ädelt var riktigt kul fickden dag med familjen och eric min systers kille :) han är riktigt trevligt, dem bor jätte fint fast det är riktigt litet med dem är ju bara 2 stycken! 
 
Det kommer vara lite dålig uppdatering idag och i morgon, just nu ligger jag I sängen mår inte bra har jätte ont ihalsen hoppas jag mår bättre till fredag då det är latitud i Oskarshamn :) 
 
Lissa mår bra men kommer få vila i veckan då hon har två lösa skor sm jag inte vågar rida med och ingkolonner sko.. Riktigt tråkigt,, hon kommer inte få gå på bete heller för då blir hon jätte tjock! Nu ska jag vila och kolla på bröderna Karlsson som går på tvn... 
 
Ha
det så bra så länge :).  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uppsala

2012-07-01 22:52:42 / 0 kommentarer ..


Uppsala whihiih! haha nej, men jag sitter någonstans i uppsala i syrrans & erics lägenhet. Det är bar 30 kvadrat så det är riktigt litet, men ja vi ska ju inte vara här så länge.

Det tog 5 timmar att köra upp hit och då stannade vi en gång och ändå körde pappa i ganska hög hastighet men det är ju sjukt långt runt 40-50mil upp till uppsala från oskarshamn, har sjukt ont i huvudet och ont i halsen så jag ska bara ta och lägga mig och så kollar vi klart på mean girls, i morgon ska vi till grönan och det ska bli riktigt kul :)  Ska be morsan ta kort med hennes iphone så kopplar jag in mobil i min data och drar över fotona ;)

Nu ska jag sova kollar lite hästar har hittat underbara hästar:)

Bråttom

2012-07-01 13:40:56 / 0 kommentarer ..


nu har jag riktigt bråttom, jag har sovit halva dagen och nu måste jag packa, borsta tänderna, fixa mig & äta för vid klockan 3 åker vi mot stockholm. Vi kommer bo med min syster & hennes kille i uppsala men kommer åka in till sthlm till gröna lund och ha det roligt, länge sen jag var på ett nöjesfält. Men nu måste jag fixa mig, jag lämnar min prinsessa i Emelies händer och hoppas det går super bra för henne. Hovlsagaren måste komma då hon har två jätte lösa skor som man inte kan rida på så hoppas hon kommer i morgon så emelie kan rida tis & ons ;) Ha det så gött så hörs vi senare ;) bilder på lägenheten ? på grönan ;) självklart kommer det ;)

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se